Sabtu, 13 Februari 2010

RISALAH ANWAR LIWAT BERTEBARAN DIPETI SURAT PULA

SIAPA YANG PUNYA KERJA , TERIMA KASIH DAUN KELADI, NAK TAMBAH DOSA HANTAR LAH LAGI.

Dalam ruangan hari ini ana nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada sahabat dari belah sana ana rasa yang mengambil inisiatif menghantar surat berbentuk fitnah kedalam post box dan menghabiskan begitu banyak cd dan stem untuk pos surat dari pusat mel Alor Setar saban hari berhubung dengan kes sodomi 2 dan krisis Perak yang khabarnya tidak dapat diterima oleh lebih 80 % rakyat Perak sendiri.

Ana memang cukup faham dengan kegelisahan puak ini dan mempertikaikan kenapa DSAI tak mahu bersumpah menafikan dia men'sodomi' Si pemuda Saiful ini. Dengan bangga mereka menyatakan bahawa yang benar adalah yang berani bersumpah, yang tak berani bersumpah adalah yang tak benar, maknanya Saiful benar mengaku dia di sodomi dan DSAI tak berani bersumpah bermakna ianya benar men'sodomi' Saiful. Satu analalogi yang tak berpijak kepada nas dan juga hukum.

Didalam Islam wahai sahabat yang menulis surat fitnah ooi, bukti hendaklah dikemukakan oleh sipenuduh dan bukan oleh orang yang mempertahankan diri (yang kena tuduh). Dalam hal ini si Saiful kenalah bawa bukti yakni empat orang saksi yang melihat apa yang berlaku tersebut macam dengan batang celak masuk dalam lubang ibu celak, kalau tak mampu dia jangan buat tuduhan dan kalau buat tuduhan juga maka kenalah dia dibawa kemuka pengadilan melalui hukum qazaf pula, yakni membuat tuduhan tanpa empat saksi boleh dikenakan hukuman 80 sebatan dan persaksian beliau tidak boleh diterima selama-lamanya , dan Allah menempelak mereka sebagai orang yang fasik melainkan bertaubat dan kembali an ber’islah ‘.

4. Dan orang-orang yang menuduh wanita-wanita yang baik-baik (berbuat zina) dan mereka tidak mendatangkan empat orang saksi, maka deralah mereka (yang menuduh itu) delapan puluh kali dera, dan janganlah kamu terima kesaksian mereka buat selama-lamanya. Dan mereka itulah orang-orang yang fasik.

Dalam hal ini ana sungguh hairan bila sahabat ana di Maahad Mahmud dulu yang mengaji ugama lebih daripada ana yang duduk dibawah dagu DS Najib sekarang membuat permohonan agar permohonan Qazaf yang termaktub dalam surah Annur ni ditolak oleh mahkamah syariah, sepatutnya beliaulah menjadi contoh dan teladan bahawasanya hukum Alquran ini kita mulakan dengan Qazaf ini dahulu lepas tu diikuti dengan hudud pula . Agaknya ada yang rasa panas punggung kut, maklumlah daripada mula lagi rakyat dah nampak banyak percanggahan fakta yang berlaku dalam pertuduhan sodomi 2 ini.

Daripada cerita dia jumpa TPM nak mohon biasiswa tapi selepas kena pecat dari U kerana tak lulus, lepas tu dua hari kena sodomi baru pi periksa doktor setelah tahan berak 2 hari pula tu, kawan tanya ana lepas kena tu tak mandi wajib ke , kerana kalau ada ‘dukhul ‘macam dalam cerita dia tu kena la mandi wajib, cuci bersih-bersih. Lepas tu kata kena paksa, tapi dalam laporan kata 8 hingga 9 kali, kalau dah banyak kali kena paksa pa namanya. Lepas Nampak pula gambar di pi pula ke pejabat DSAI buat kopi kepada peserta meeting pada 27 hb , padahal kena paksa pada 26 hb. Sukar sikit rakyat nak percaya macam sukarnya nak percaya logic akal apa yang berlaku keputusan di Perak. Mengaku sokong tanpa ada apa-apa petunjuk ke, undi tak percaya ke, terus dapat kuasa jadi MB. Lepas ni kena ambil kaedah yang sama kepada PM kita, baru dia tau kot .

Bercakap pasal bersumpah ni, rasanya Abdullah bin Ubai dizaman Rasulullah saw pun boleh kata setiap hari bersumpah dengan nama Allah walaupun dia bukan Islam pun.
Dalam surah Munafiquun Allah menempelak mereka yang suka bersumpah ini menjadikan sumpah mereka sebagai perisai didalam menafikan sesuatu perkara dan itulah sifat-sifat golongan munafiqun.

2. Mereka itu menjadikan sumpah mereka sebagai perisai, lalu mereka menghalangi (manusia) dari jalan Allah. Sesungguhnya amat buruklah apa yang telah mereka kerjakan.

Harapan mereka dengan bersumpah maka jalan yang dikehendaki Allah yakni membawa 4 orang saksi tak perlu lagi dan harapan orang terus percaya dengan sumpah mereka itu.

Sekali lagi terima kasih kepada golongan desperado ini yang menghabiskan wang membuat sebaran fitnah yang tiada alamat dimana dicetak dan mengepos sehingga rasanya sudah beribu wang habis untuk kerja fitnah kali kedua ini , apakah mereka menyangka Allah tidak akan bertanya kemana wang mereka dipergunakan untuk kerja fitnah ini?.

Walaupun didunia yang serba fana ini mereka terlepas, tetapi diakhirat besok ingatlah azab api allah yang maha panas membakar dan igantikan semula dengan kulit yang lain lalu dibakar lagi dan angatlah bahawa fitnah itu lebih dahsyat daripada membunuh.

Ana menjadikan kertas sebaran mereka ini sebagai kertas pembakar sampah dikebun ana dan berharap kirimlah lagi kertas tersebut kerana banyak lagi longgokan sampah yang ana nak bakar ni, terutama dalam musim kering ni, mudah sikit nak dilupuskan.

PM BOLEH TERSINGGKIR HANYA DENGAN HAKIM PETIK JARI


Profesor Dr. Abdul Aziz Bari menyifatkan keputusan mahkamah persekutuan mengenai isu siapa Menteri Besar yang berpihak kepada UMNO Barisan Nasional, membangkitkan persoalan mengenai kedudukan kerajaan dalam sistem demokrasi dari sisi perundangan.

Professor Undang-Undang di Universiti Islam Antarabangsa itu berkata perkara ini serius kerana Menteri Besar sepatutnya hanya boleh disingkir melalui Dewan Undangan Negeri.

“Pada hakikatnya kalau di negeri Perak itu Sultan boleh menyingkirkan Menteri Besar tanpa melalui undi tidak percaya dalam dewan secara formal, maka di peringkat pusat juga peringkat persekutuan boleh menyingkirkan perdana menteri tanpa melalui undi tidak percaya,"katanya.

Aziz berkata demikian ketika ditemubual TVSelangor.com

Beliau percaya kepada amalan yang dipraktik selama ini iaitu melalui undi tidak percaya secara formal di Dewan Undangan Negeri bagi menentukan siapa Menteri Besar.

“Jadi, itu yang menyebabkan timbulnya perspepsi ataupun tanggapan bahawa apa yang berlaku itu boleh memberi kesan kepada perlembagaan dan ini semakin boleh mengkompromikan sistem Raja itu sendiri,”katanya.

Kes ini akan menjadi rujukan tetapi malangnya ia perkembangan yang tidak sihat kerana undang-undang pada masa ini boleh menyingkirkan pemimpin dengan mudah, tanpa mematuhi prosedur yang betul.

“Dengan keputusan yang terbaru itu, mengatakan bahawa Menteri Besar ataupun Perdana Menteri boleh disingkir tanpa melalui undi tidak percaya, ini merupakan kesan langsung, dengan kata lain undang-undang yang dihuraikan yang diputuskan mahkamah semalam adalah perkembangan yang tidak sihat pada kes-kes akan datang,”katanya.

Jangan Jadi Besi Buruk Sudah Kapal Selam Tuu

Operasi Scorpene tidak terjejas


INILAH model sistem air dan udara bertekanan tinggi untuk mengepam air pada kapal selam. - Gambar hiasan

Kerajaan memberi jaminan operasi kapal selam KD Tunku Abdul Rahman tidak terjejas dalam jangka masa panjang meskipun ia kini menghadapi masalah mekanikal yang menyebabkan ia tidak boleh menyelam.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, siasatan yang dijalankan mendapati kerosakan kecil itu hanya melibatkan bahagian yang menyalurkan air keluar masuk bagi membolehkan Scorpene menyelam.

Beliau berkata, pihak pembekal peralatan tersebut sudah pun menghantar kakitangan mereka untuk memperbaiki kerosakan kapal selam itu yang masih dalam tempoh jaminan.

"Apabila sudah dibaik pulih nanti, kapal selam pertama negara ini akan boleh beroperasi seperti biasa," katanya selepas melakukan lawatan kerja ke Markas 3 Divisyen Kem Terendak di sini semalam.

Kementerian Luar Nak Pi Goreng Apa Kat Aggota Parlimen Australia Nanti

Kementerian Luar Akan Tegakkan Benang Basah Perjelas Fakta Perbicaraan Kes Anwar Kepada Anggota Parlimen Australia.

KUALA LUMPUR, 12 Feb – Ekoran daripada bantahan dan memorandum sekumpulan Ahli Parlimen Australia meminta pertuduhan terhadap Anwar Ibrahim ditarik balik, Bernama melaporkan bahawa Kementerian Luar sedang mengatur langkah untuk menjelaskan fakta-fakta “Benang Basah” mengenai perbicaraan kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada anggota Parlimen Australia, kata Menterinya Datuk Seri Anifah Aman.

Tindakan kementerian berbuat demikian seolah-olah masyarakat luar tidak mendapat berita sebenar tentang apa yang terjadi.

Mungkin kementerian atau kerajaan Malaysia sudah terlupa bahawa ini adalah era teknologi global yang serba canggih yang mampu menyalurkan berita tanpa disekat-sekat. Masyarakat luar sedang memantau tindak tanduk ketinggalan zaman kerajaan dalam kes fitnah terhadap Anwar.

Bagaimana mungkin sebuah kerajaan yang gagal menghayati, menghargai dan menghormati keluhuran undang-undang Negara dan tidak mengutamakan keadilan dan hak rakyat Malaysia tanpa mengira pangkat dan darjat meminta supaya pihak lain untuk menghayati, menghargai dan menghormati keluhuran undang-undang Negara dan tidak mengutamakan keadilan dan hak rakyat Malaysia tanpa mengira pangkat dan darjat?

Penerangan apa yang nak diberikan? Berdasarkan fakta apakah kementerian akan terangkan tentang perbicaraan Anwar?Adakah ianya satu lagi sesi penerangan untuk memburuk-buruk dan menghukum Anwar dengan menggunakan saluran khas kerajaan?

Itulah format Keadilan One Malaysia.
TEKANAN LUAR NEGARA SUDAH BERMULA - SELAMAT DATANG

BAGI MAMAT INI SELESAI ISAP KERETEK - LEPAS ITU MINTA DIA TIBAI MAT MONGOL


LEBIH 50 MP AUSTRALIA MAHU KERAJAAN GUGUR TUDUHAN LIWAT ANWAR
- malayisianinsider

Lebih daripada 50 ahli Parlimen Australia termasuk anggota kerajaan memerintah dan wakil pembangkang menggesa kerajaan Malaysia agar menggugurkan tuduhan liwat yang dikenakan terhadap Anwar Ibrahim.

Kumpulan 50 wakil rakyat itu menghantar satu surat menuntut agar tuduhan liwat kali kedua terhadap Ketua Umum Pakatan Rakyat itu digugurkan.

Pengerusi jawatankuasa kecil bagi hal ehwal luar Parlimen Australia, Michael Danby menyerahkan surat itu kepada Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Canberra Salman Ahmad, semalam.

Surat itu berbunyi, “adalah perlu untuk dimaklumkan kepada kerajaan Malaysia bahawa pada pandangan kami sanjungan global terhadap Malaysia akan terjejas dengan tuduhan-tuduhan ke atas Anwar ini.”

TEKANAN SUDAH MULA SAMPAI.

INI BARU AUSTRALIA.

BELUM LAGI TEKANAN DATANG DARI AFRIKA SELATAN.

DARI AMERIKA DAN DARI EROPAH PASTI AKAN SAMPAI.

PRESIDENT TURKI TELAH BERI AMARAN PADA MAT MONGOL.

nota:
malaysia akan menjadi negara pariah sekali lagi
sama se pariah macam isreal dan zimbabwe
kita tunggu apa kongres amerika akan buat
bila kongres amerika bersuara
malikul semabab terketar ketar
mat mongol berpeluh sejuk
bik mama menangis
kerana michele obama
tak nak bergambar sama
LAGI KERJA JAHAT PKR

MELELEH AIR LIOR ZAHARAIN MELIHAT PADANG GOLF BUKIT JAMBUL


PAKATAN PULAU PINANG MAHU DEDAHKAN ZAHARAIN MALAM INI - malaysianinsider

Pakatan Rakyat (PR) Pulau Pinang mengisytiharkan “perang” terhadap Ahli Parlimen Bayan Baru Zahrain Hashim yang memutuskan untuk keluar Parti Keadilan Rakyat (PKR) berkuat kuasa hari ini, sekali gus bertindak sebagai wakil rakyat bebas.

Tidak sampai 12 jam selepas Zahrain mengumumkan tindakannya membelakangi PR dengan keluar PKR, Pengerusi PKR Pulau Pinang Mansor Othman pihaknya akan mendedahkan segala-galanya mengenai Zahrain dan menjawab tuduhan-tuduhan yang dilemparkan beliau malam ini.

Majlis penerangan yang akan dihadiri oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng diadakan di bahagian pilihan raya Bayan Baru.

YA AMPPOOOON... TOLONGLAAA...JANGAN DEDAH.

YA AMPOON... MALU MALAON INI NANTI.

TOLONG LAH JANGAN BUKAN CERITA DIA DIBUANG DARI PIMPINAN PKR KERANA TAK ADA KUALITI.

YA AMPOON... JANGAN BAGI TAHU RAKYAT TENTANG KONTRAK PADANG GOLF.

MANA NAK SOROK BONTOT MALAON INI.

TOLONG JANGAN BUKA CERITA MAK JANDA ITU.

nota:
hoong segala macam hoong
hoong turun dari langit
hoong hutan
hoong gunung
hoong laut
hoong pasir
hoong segala macam hoong
kalau taik asal usul mu
maka ke taik juga kau kembali

( ini sumpah orang asli)TOLONG JANGAN HINA BIAWAK

INI BUKAN ZAHARAIN - INI ANAK KALDAI


BEBAS DARI GALAS BIAWAK HIDUP :PKR PULAU PINANG –harakah daily

Parti Keadilan Rakyat (PKR) Negeri Pulau Pinang ibarat terlepas daripada 'menggalas biawak hidup' ekoran tindakan bekas pengerusi perhubungan negeri merangkap Ahli Parlimen Bayan Baru, Zahrain Hashim mengisytiharkan keluar parti pagi tadi.

Setiausaha PKR negeri, Senator Mustaffa Kamal Mohd Yusoff ketika dihubungi sebentar tadi beranggapan Zahrain bermasalah jika masih menjadi ahli parti kerana terus mengancam dari dalam.

Tambahnya, PKR negeri sama sekali tidak merasakan kehilangan 'sebutir permata' berikutan tindakan Zahrain mengisytiharkan sebagai anggota Parlimen Bebas.

TOLONG JANGAN SAMAKAN BIAWAK DENGAN ZAHARAIN .

TOLONG CAKAP BERALAS SIKIT.

TOLONG JANGAN HINA BIAWAK.

BIAWAK ADA POWER...TAK PERCAYA TANYA TOK ARAB YANG MAKAN BIAWAK.

ZAHARIN INI KONTRAK JUNGKIE.

MALAON INI NAK KONTRAK PADANG GOLF.

KONTRAK JUNGKIE INI LEBIH HINA DARI ULAT JAMBAN.

KALAU JUMPA KONTREK JUNKIE... KETUK MADEY DULU.DEMO TELAH DITERIMA SEBAGAI SATU BUDAYA

JADIKAN DEMONSTRASI SENI BUDAYA POLITIK DI MALAYSIA


YBK: 1,000 DEMONSTRASI HANTAR MEMORANDUM KEPADA MB - melayau

Kira-kira 1,000 ahli UMNO dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini menyerahkan memorandum mendesak Menteri Besar Selangor, Abdul Khalid Ibrahim menerima semula cek bernilai RM5.46 juta bagi membayar cukai tanah tertunggak milik Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK).

Terdahulu, mereka berkumpul di bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK) negeri di sini selepas solat Jumaat.

MADEY TERKENCING KENCING.

BUDAYA DEMO TELAH MENYERAP KE DALAM GEROMBOLAN.

INI PERTANDA BAIK.

INI YANG WAJIB KITA GALAK KAN LAGI.

AJAR LAGI RAMAI ANAK MUDA TURUN BERDEMO.

JADIKAN BUDAYA DEMO BUDAYA POLITIK NEGARA KITA.

SYABAS... SALUT.

BERDEMOLAH KAMU SEBELUM KAMU DIDEMOKAN.

nota:
madey terkedu
kerana ahli gerombolan sudah
pandai berdemo
dulu firaun cakapm demo bukan budaya kita
hari ini demo sudah jadi budaya gerombolan
LEMBU MAT EZAM TERLERAI

INI BUKAN MAT EZAM HANYUT - INI ZAHARIN

SPRM TUTUP KES KHALID IBRAHIM - malaysiakini

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menutup siasatan lapan kes berprofil tinggi termasuk kes lembu korban yang membabitkan Menteri Besar Selangor, Abdul Khalid Ibrahim.

Abdul Khalid pula disiasat mengenai penyalahgunaan dana kerajaan egeri untuk membeli 46 ekor lembu korban bagi bahagian Parlimen Bandar Tun Razak.

Kes-kes lain yang ditutup termasuk siasatan terhadap timbalan menteri di jabatan perdana menteri, T Murugiah;

kes bekas speaker DUN Perak, V Sivakumar;

kes bekas timbalan ketua menteri Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin;

kes dakwaan salahguna kuasa dan peruntukan ADUN Jawi Tan Beng Huat;

kes ADUN Batu Tiga, Selangor Rodziah Ismail

kes dua anggota Majlis Pimpinan Pusat PKR yang didakwa cuba merasuah calon bebas DUN Penanti, Pulau Pinang Aminah Abdullah.

LIHAT... BACA... DAN FAHAM.

KES LEMBU MAT EZAM... APA SUDAH JADI.

MAT EZAM SUDAH JADI LEMBU ATAU KALDAI .

KES DUIT RODZIAH... APA SUDAH JADI.

KES TAN BENG HUAT...APA SUDAH JADI.

KES KUARI BATU FAIRUS... APA SUDAH JADI.

KES MERASUAH MINAH RONGGENG... APA SUDAH JADI.

DULU BUKAN MAIN GEMPAQ.

DULU SIASAT MACAM NAK RAK.


HEBOH SATU MALAYSIA.... RUPA RUPANYA .. SATU HABUK TARAAAAAK.

SIASAT SAMPAI MATI.

nota:
apa jadi dengan kes tan beng hock
bila laporan nak keluar
tak kan nak nanti lama sangat
nak tunggu hantu tan datang
sekali lagi ke kah kah kah

nota:
mat ezam itu apa jadi
dah jadi kaldai ke atau sudah jadi donki

Jumaat, 12 Februari 2010KAPAL SELAM : LAGI EPISOD AIB NEGARA

Kerosakan kapal selam pertama negara, KD Tunku Abdul Rahman sehingga tidak boleh menyelam antara satu lagi episod yang mengaibkan sistem pertahanan negara apatah lagi ianya baru lima bulan tiba di perairan Malaysia.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub berkata selain meyedihkan, ianya juga satu lagi rekod buruk sistem penting negara yang memerlukan siasatan rapi dilakukan bagi mengenal pasti punca sebenar berlakunya keadaan tersebut.

"Ini sudah tentu ada kaitan dengan hasil pembelian yang tidak ikut spesifikasi, kita pertikai pihak yang buat perundingan dan pihak yang membeli," katanya ketika dihubungi Harakahdaily pagi ini.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan berlaku unsur penyelewengan dan rasuah dalam usrusan pembelian kapal tersebut.

"Kita minta satu kertas putih dibentangkan di parlimen, kenapa sering berlaku perkara begini pada sistem pertahanan negara kita, terlalu banyak penyelewengan dan ketidakcekapan dalam pembelian ini," katanya yang juga Ahli Parlimen Kubang Kerian.

Semalam Panglima Tentera Laut, Jen. Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar mengesahkan kapal selam KD Tunku Abdul Rahman mengalami kecacatan pada komponen (Defect High Pressure Air Blowing) yang boleh menjejaskan keselamatan kapal berkenaan jika ia menyelam.

Kerosakan mekanikal pada kapal Scorpene binaan Perancis bernilai RM1 bilion itu dikesan pada 17 Januari lalu ketika kerja penyelenggaraan dilakukan di Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) di Teluk Sepanggar, Sabah.

Katanya, ia adalah kerosakan kedua selepas kerosakan komponen Forward Seawater Cooling System (bahagian sistem penyejuk air laut) pada tahun lalu selepas aset TLDM itu menyertai Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi (LIMA) 2009 di Langkawi.

Ekoran itu kapal selam terbabit dinasihatkan untuk tidak menyelam kerana dikhuatiri membahayakan.

Kelmarin sebuah akhbar berbahasa Inggeris semalam yang melaporkan kapal selam pertama negara itu gagal menyelam berikutan masalah teknikal yang dialami sejak tiga bulan lepas.

KD Tunku Abdul Rahman atau Scorpene merupakan kapal selam jenis tempur konvensional yang berkemampuan membawa 10 torpedo dan 30 pemusnah periuk api.

Ia mampu beroperasi mengawasi perairan negara pada kedalaman 100 hingga 200 meter.

Antara kelengkapan Scorpene ialah enam tiub peluru berpandu yang boleh dilancarkan serentak iaitu peluru berpandu anti kapal permukaan dan torpedo anti kapal selam.
Pimpinan Umno Gusar Berhadapan Dengan Rakyat Perak

Saya tidak terkejut dengan penghakiman Mahkamah Persekutuan pagi tadi yang mengisytiharkan Dato’ Seri Nizar bukannya Menteri Besar Perak yang sah. Umno sedang kuat mencengkam segala institusi agar memenuhi hasrat mereka untuk terus kekal berkuasa. Pimpinannya sanggup melenyapkan siapa dan apa sahaja yang menghalang mereka. Namun yang pasti mereka tidak berani berhadapan dengan rakyat.

Hanya mereka yang sudah usang dan sebati dengan kezaliman sahaja menyanggupi serta gembira dengan tindak tanduk kerajaan sekarang.

Kepada mereka yang mahu terus hidup mengabdi kepada kekuasaan, silakan, nikmatilah segala laba yang dihamburkan selagi masih berpeluang. Tunggulah saatnya nanti apabila laungan Rakyat Hakim Negara bergema menggegar bongkah-bongkah keangkuhan yang dibina dari darah dan air mata rakyat!

Saudara saya rakyat Malaysia sekalian, ini bukannya masa untuk berputus harap. Ini adalah waktunya kita menggembeling daya dan upaya kita untuk membawa Perubahan. Teruskan usaha membawa getar Perubahan ini di segenap pelusuk desa dan bandar. Tidak ada dolak dalih lagi, nyatakan dengan penuh keyakinan bahawa Perubahan ini demi kemaslahatan semua.

ANWAR IBRAHIM

http://anwaribrahimblog.com/2010/02/10/pimpinan-umno-gusar-berhadapan-dengan-rakyat-perak/

KENYATAAN TPM YANG `KELUAR DARI BONTOT'


.....Jika ditanya kepada mana-mana pakar ekonomi yang `tidak boleh dibeli' nescaya sememangnya mereka turut bersetuju dengan laporan dari PERC tersebut. Cuba kita lihat bagaimana DS Anwar membuat ulasan tentang pencapaian ekonomi negara di waktu ini, ulasan beliau dipenuhi dengan fakta dan rujukan yang kita sendiri boleh lihat. Berlainan sama sekali dengan Muhyiddin yang bercakap mengikut sedap mulut sahaja. Tidak hairanlah jika kita lihat sekarang Muhyiddin seperti tidak berfungsi di dalam kabinet Najib. Beliau adalah satu-satunya TPM yang paling lemah pernah dilahirkan di negara kita ini.Mudah-mudahan negara kita dapat diselamatkan dari mempunyai pemimpin seperti beliau. Memang wajar sekali di negeri tempat kelahirannya ramai yang tidak yakin dengan kebolehan Muhyiddin apatah lagi apabila melihat rekod pentadbirannya sewaktu beliau menjadi MB Johor suatu ketika dahulu..
NH Chan:
Penghakiman MB Perak adalah SAMPAH?Terjemahan oleh Rakyat Marhaen

KUALA LUMPUR, Feb 9 - Mahkamah Persekutuan hari ini mungkin telah menafikan jawatan Datuk Seri Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak ; penghakiman bertulis kolektif yang baru di dedahkan ternyata penuh dengan kontradiksi, kata seorang pesara hakim.

Nizar, 53, yang sebelumnya dinyatakan Mentri Besar yang sah, kehilangan jawatan ketika tiga panel hakim Mahkamah Rayuan menterbalikkan keputusan Mahkamah Tinggi pada 22 Mei lalu.

Wakil Rakyat Pasir Panjang itu kemudiannya membawa kes tersebut ke Mahkamah Persekutuan dan meminta mahkamah mengatasi tiga isu berdasarkan Perlembagaan Perak, yang, dalam Bahasa Inggeris, diterjemahkan menjadi:

1. Adakah jawatan MB kosong apabila ia tidak mengundurkan diri; tidak seorang daripada rakan-rakannya mengusul tidak percaya terhadapnya , dia telah meminta Sultan supaya membubarkan DUN dan memulakan proses PRU yang baru dan ditolak.

2. Siapa yang memutuskan bahawa ia telah kehilangan kepercayaan daripada Dewan Undangan Negeri?

3. Siapa yang berhak untuk memecatnya jika dia enggan untuk mengundurkan diri?

Lima hakim mahkamah yang menjawab ialah Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff, Tan Sri Arifin Zakaria, Datuk Zulkefli Ahmad Makinuddin, Datuk Wira Ghazali dan Datuk Mohd Yusoff Abdull Hamid Embong.

Dalam pengisytiharan Datuk Seri Zambry Abdul Kadir sebagai MB Perak yang sah, yang diringkaskan koram jawapan mereka, pada akhir 40 muka halaman, sebagai berikut:

# Ya. (Untuk kutipan: "Jawapan untuk soalan pertama akan berada di ya;)
#
Ya. ( "Adapun soalan kedua, jawapan kami adalah bahawa berdasarkan Perkara XVI (6) soalan tentang keyakinan dalam MB boleh ditentukan dengan cara selain usul tidak percaya di LA;")
#

Ya. ( "Adapun soalan ketiga jawapan kita adalah bahawa jika MB menolak untuk meletakan jawatan Exco di bawah Perkara XVI (6) bahawa MB dan ahli Exconya dianggap telah mengosongkan pejabat masing-masing.")

Melihat lebih dekat tentang penghakiman penuh, yang di dedahkan kepada wartawan beberapa jam selepas keputusan itu diucapkan di Putrajaya, menunjukkan beberapa kenyataan yang nampaknya bertentangan, membuat seorang bekas hakim mempersoalkan logik atas alasan mahkamah ke atas salah satu kes yang paling kritikal untuk mempengaruhi perunundangan tertinggi negara - perlembagaan.

Datuk Chan Hoi Nyarn bingung di bahagian tertentu yang sebelumnya telah dibacakan dalam sidang terbuka oleh hakim ketiga tertinggi di negara ini, Ketua Hakim Malaya Arifin.

"Namun, kami akan menambah bahawa hal ini tidak bererti masalah telah berakhir, seperti selalu bahawa terbuka untuk pemohon [Nizar] untuk membawa usul tidak percaya terhadap responden [Zambry] di LA [DPR] atau membuat representasi untuk Kebawah Duli [Baginda Sultan Perak] bila saja jika ia berfikir bahawa responden tidak menikmati sokongan daripada majoriti ahli LA, "katanya.
5 Isu Untuk Dimaklumkan Kepada Keluarga Anda


1. KrisisPerak 5 hakim tidak sewajarnya membuat keputusan untuk 2.5juta rakyat Perak. Barisan Nasional tidak harus takut untuk

membubarkan Dewan Undangan Negeri untuk menyelesaikan krisis ini

http://www.themalaysianinsider.com/index.php/malaysia/52519-verdict-will-lead-to-absolute-monarchy-says-nizar
http://malaysiakini.com/letters/124160

2. Cukai Barangan dan Perkhidmatan serta Kenaikan Harga Barang
Kebanyakan pekerja sudahpun merana akibat tidak kenaikan gaji serta bonus tahun ini. Keadaan semakin memburuk apabila
cukai Barangan dan Perkhidmatan dikenakan ke atas kita semua. Jika tidak percaya tanyalah ibu dan isteri kamu.

http://news.asiaone.com/News/AsiaOne%2BNews/Malaysia/Story/A1Story20100121-193573.html
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/2/7/nation/5631507&sec=nation

3. Fitnah Ke Atas Anwar
Fakta: Empat doktor telah mengesahkan dalam laporan perubatan tiadanya penetrasi jadi tiada sodomi/liwat
Fakta: Najib Razak and Rosmah met Saiful sebelum melaporkan fitnah itu kepada polis
Anwar mangsa kerakusan pihak pendakwa.

http://www.economist.com/world/asia/displaystory.cfm?story_id=15452851
http://my-1.themalaysianinsider.com/index.php/opinion/hanipa-maidin/52473-anwar-victim-of-overzealous-prosecution

4. 1Malaysia - 1Malapetaka
Najib menggunakan khidmat agensi yahudi APCO International dengan bayaran RM 20 juta. Namun hasilnya pegawainya Datuk
Nasir Safar selama 20 tahun menggelar orang bukan Melayu sebagai pendatang, "orang India sebagai pengemis dan orang cina
datang terutamanya wanita sebagai pelacur"

http://www.themalaysianinsider.com/index.php/opinion/breaking-views/51990-why-hasnt-the-pm-taken-nasir-to-task--p-ramakrishnan
http://www.themalaysianinsider.com/index.php/opinion/breaking-views/52791-umno-brings-1-malaysia-to-the-uk-ahmad-naim-mazlan

5. Malaysia Boleh: Enjin Jet Lesap, Kapal Selam Tidak Boleh Menyelam
RM 3.4billion dibelanjakan untuk kapal selam scorpene yang tidak boleh menyelam. Manakala enjin jet hilang entah ke mana?

http://www.mmail.com.my/content/27231-defect-found-royal-malaysian-navy-sub
http://www.channelnewsasia.com/stories/afp_asiapacific/view/1035762/1/.html

5 Issues to tell your kampung folks:

1. Perak Crisis
5 judges cannot decide for 2.5 million Perakians. Barisan Nasional should dissolve State Assembly to resolve political crisis.

http://www.themalaysianinsider.com/index.php/malaysia/52519-verdict-will-lead-to-absolute-monarchy-says-nizar
http://malaysiakini.com/letters/124160

2. GST and Price Hike
Most working professionals are already suffering from no increment, no bonus this year. All hell will break lose with the up-coming Good and Service Tax. Ask your mom, whether the food prices have gone up?

http://news.asiaone.com/News/AsiaOne%2BNews/Malaysia/Story/A1Story20100121-193573.html
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/2/7/nation/5631507&sec=nation

3. Anwar's Trial
Fact: 4 Doctors, 2 Medical reports concluded no tear, no penetration.
Fact: Najib and Rosmah has met Saiful before he lodged police report.
Anwar - A Victim of overzealous prosecution!

http://www.economist.com/world/asia/displaystory.cfm?story_id=15452851
http://my-1.themalaysianinsider.com/index.php/opinion/hanipa-maidin/52473-anwar-victim-of-overzealous-prosecution

4. 1Malaysia - a disaster!
Najib outsourced RM20 million for 1Malayisia propoganda to APCO International, a jewish run Public Relations Company. But it
is absolutely a PR disaster when his special Assistant for 20 years Datuk Nasir Safar called non-Malays "Pendatang" and
“Indians came to Malaysia as beggars and Chinese especially the women came to sell their bodies.”

http://www.themalaysianinsider.com/index.php/opinion/breaking-views/51990-why-hasnt-the-pm-taken-nasir-to-task--p-ramakrishnan
http://www.themalaysianinsider.com/index.php/opinion/breaking-views/52791-umno-brings-1-malaysia-to-the-uk-ahmad-naim-mazlan

5. Malaysia Boleh: Fighter Jets Can't Fly, Submarine Can't Dive!
RM 3.4 Billions has been spent on Scorpene Submarines but today we found out it cannot dive. F5-E Fighter jets can't fly
because engines were stolen!

http://www.mmail.com.my/content/27231-defect-found-royal-malaysian-navy-sub
http://www.channelnewsasia.com/stories/afp_asiapacific/view/1035762/1/.html

Kiriman: ketuananrakyat2010

Isu-isu Tambahan:

6. Pelabuhan Kelang Free Trade Zone ( PKFZ ). Tanah koperasi dibeli RM3 sekakipersegi, tetapi Lembaga Pelabuhan Kelang beli RM25 sekakipersegi dari Kuala Dimensi Kepunyaan Cina.

7. Penjawat Utama Sektor Awam datangnya dari Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik ( PTD ). Perkhidmatan lain seperti Teknikal dan Doktor seperti sampah dimata kerajaan.

8. Pemberhentian beramai-ramai Pekerja Khidmat Sementara ( PKS ) dibawah Pakej Rangsangan Ekonomi semua sektor Awam. Kerajaan tidak ada duit nak bayar gaji. Mereka dah khidmat setahun dan ada baki setahun lagi.

PEMECAH BERITA - TT - PECAH BERITA

KONG HEE FARTDAI

KALDAI AKAN MUNCUL

Zahrin Hashim dan dua orang lagi ahli
parlimen akan mengumumkan bahawa
mereka akan memasuki gerombolan.

Pengumuman ini akan dibuat disebuah
hotel di Kuala Lumpur.

Mereka dikatakan telah sanggup
menjadi kaldai.

Kerana berhamporan dengan
Tahun Baru China maka diucapkan
Kong Hee Fart DaiPECAH BERITA - KAPAL SELAM TAK BOLEH TERBANG

KENAPA TIDAK BELI KAPAL SELAM INI YANG BOLEH TERBANG !

MASALAH TEKNIKAL PUNCA KAPAL SELAM TIDAK BOLEH MENYELAM - melayau

Panglima Tentera Laut, Jen. Laksamana Abdul Aziz Jaafar mengesahkan terdapat kerosakan teknikal pada kapal selam pertama negara, KD Tunku Abdul Rahman yang menyebabkan ia tidak boleh menyelam.

Beliau berkata, kerosakan mekanikal itu dikesan pada 17 Januari lalu ketika kerja penyelenggaraan dilakukan di Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) di Teluk Sepanggar, Sabah.

"Kerosakan itu melibatkan bahagian yang menyalurkan tekanan air keluar masuk yang menyebabkan kapal itu gagal untuk dilancarkan ke bawah permukaan air,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Anggota Majlis Latihan Khidmat Negara (MLKN) di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas laporan sebuah akhbar berbahasa Inggeris semalam yang melaporkan kapal selam pertama negara itu gagal menyelam berikutan masalah teknikal yang dialami sejak tiga bulan lepas.

Abdul Aziz berkata, berikutan kerosakan itu, kapal selam yang tiba secara rasmi di perairan negara pada 3 September tahun lepas dinasihat untuk tidak menyelam kerana dikhuatiri membahayakan.

"Kerosakan itu hanyalah kerosakan kecil dan kini sedang dibaik pulih oleh kontraktor yang dilantik, alat gantinya sudah diperoleh dan kerja menyelenggara sedang dilakukan,” katanya.

KAPAL SELAM ALTANTUYA TAK BOLEH PANJAT POKOK PISANG.

KAPAL SELAM ALTANTUYA TAK BOLEH BUAT NASI LEMAK.

KAPAL SELAM ALTANTUYA TAK BOLEH BUKA KEDAI BUNDLE.

KAPAL SELAM ALTANTUYA TAK BOLEH PERGI PASAR.

MEMANGLAA TAK BOLEH... INI KAPAL SELAM... KERJA PASTILAH MENYELAM

TAPI KAPAL SELAM ALTANTUYA INI TAK BOLEH MENYELAM.

INI BUKAN LAWAK SERAM..INI NAK BODOHKAN SATU MALAYSIA

nota:
inilah hakiktnya negara kita di bawah gerombolan
enjin jet hilang
rashia pertahanan bocor
tanah johor jual pada singapura
12 bilion hilang di pelabuhan klang
pelajar sekolah yang duduk hostel kena balik rumah ujung minggu
duit beli makanan tak cukup

bila lah agaknya orang melayu nak sedar
tak faham faham
tak serik serik kena tipu
pagi ditipu di tempat kerja
tengah hari ditipu berok tunggal
malam ditipu oleh tv
sampai jadi bodoh
cacing kerawit naik ke mata


TANDA TANDA HARI HARI AKHIR SUDAH SAMPAI

SILA BUAT BOOKING UNTUK BELI PWTC


LAPORAN POLIS IKLAN JUAL BANGUNAN UMNO - malaysiakini

Umno Bahagian Kota Baharu hari ini membuat laporan polis terhadap seorang bekas pemimpinnya kerana didakwa mahu menjual bangunan Umno Kota Bharu di Jalan Sultanah Zainab di Kota Bharu.

Setiausaha Umno Bahagian Kota Bharu Zulkifli Abdul Ghani membuat laporan itu di Balai Polis Kota Bharu pada jam 2.45 petang, dengan diiringi 50 pemimpin dan ahli anggota Umno bahagian tersebut.

Bercakap kepada pemberita, Zulkifli berkata laporan itu dibuat supaya polis menyiasat aspek penjualan bangunan Umno, yang diiklankan dalam akhbar, kerana bangunan itu tidak seharusnya dijual.

"Ia adalah milik Umno Kota Bharu," katanya.

BIAR BETUL... BERITA INI BETUL HEBAT.

INI CONTOH BEKAS PEMIMPIN GEROMBOLAN YANG BIJAK.

MALAON INI SUDAH TAHU... UMUR GEROMBOLAN DAH SAMPAI KE HUJUNG.

KALAU DIJUAL SEKARANG... DAPAT JUGA BUAT MODAL.

TAK LAMA LAGI BANGUNAN PWTC AKAN DI JUAL PULAK.

nota:
tabik untuk si penjual
yang berfikiran jauh
jual apa yang boleh dijual
asalkan masyuuuuukYA AMPUUUN

KAKAK HIPO DENGAN ADIK JANTAN HIPO SEDANG BERMESRA

TINDAKAN PERLU DIAMBIL TERHADAP MEREKA YANG BUANG ANAK - mStar

Rosmah Mansor, yang dukacita dengan kes membuang bayi yang semakin menjadi-jadi sejak kebelakangan ini, mahu tindakan segera diambil bagi membendung perbuatan itu.

Beliau yang menyifatkan perbuatan itu sebagai amat kejam, mahu pihak yang melakukan perbuatan terkutuk berkenaan dihadapkan ke muka pengadilan dan diberi hukuman yang setimpal.

"Jika dahulu, kes-kes pembuangan bayi tidak begitu kerap dilaporkan tetapi perkara itu menjadi semakin serius akhir-akhir ini.

MACAM MANA KALAU YANG BUANG ADIK.

MACAM MANA KALAU TAK NGAKU ADA ANAK.

MACAM MANA KALAU TAK NGAKU SEPUPU?

MACAM MANA KALAU BUANG MAK SAUDARA?

MACAM MANA KALAU TAK NGAKU JANDA.

nota:

cakap dulang paku serepeh
makan nasi atas upeh
mengata orang dia yang lebih
air lior meleleh leleh
TERKINI DARI BATU CAVES

PROGRAM BERSAMA SELAMATKAN MALAYSIA

ini adalah permulaan program BERSAMA SELAMATKAN MALAYSIA
program ini adalah kerjasama PAKATAN RAKYAT.

tujuan program ini ialah untuk menerangkan
isu isu semasa.

program ini juga bertujuan untuk memberi
pendidikan terbuka kepadaseluruh malaysia
bahawa malaysia wajib diselamatkan
dari gerombolan !

NOTA:

tukar tiub mengucapkan selamat malam
dan ucapan terima kaseh kepada semua
pemberita yang berada di batu caves
pada malam ini !

GEROBOK SEPATU PEMECAH BERITA !TEPAT JAM 11.55 MALAM

Anwar menamatkan program malam ini.

Laungan REFORMASI mula kedengran.

TAKBIR juga kedengaran.

Wraga mara ke hadapan untuk bersalaman dengan anwar.

DERMA

Sebanyak 1,300 RINGGIT telah dipungut
dari warga yang datang malam ini di batu caves.

PAKATAN RAKYAT BUKAN CURI DUIT RAKYAT tetapi RAKYAT DERMA DUIT11.52 ISU : CAN I FUCK YOU

anwar mula menimbulkan agenda
konspirasi saifool dan najib.

konspirasi ini bertujuan untuk
memastikan anwar di penjara.
apabila anwar di penjara
maka gerombolan berharap
PAKATAN RAKYAT akan pecah.


JAM 11.35

Diluar KARTUNIS ZUNAR macam nak rak
melayan orang ramai yang mengelilingi
meja tempat dia menjual komik !

JAM 11.20 TENTERA DAN SOLDADU

ramai yang datang secara senyap senyap dari
beberapa kem di sekitar kuala lumpur
telah diminta oleh anwar ibrahim
untuk bersama-sama menyokong
PAKATAN RAKYAT

JAM 11.15 KONSPIRASI LAGI

Kes Perak sengaja disamakan dengan tarikh
perbicaran bontot sifool. ini untuk
mengalihkan pandangan orang ramai.

menurut anwar ini sengaja dirancang!

PAKATAN RAKYAT

menurut ketua umum PKR juga ketua pembangkang
PAKATAN RAKYAT ialah wajah baru untuk MALAYSIA !

SABOTAGE BERLAKU

Tetiba alat hawa dingin dalam dewan mati.

Siapa punya kerja kita boleh tahu.

Tetapi TIDAK ADA SEORANG oun warga kota yang
berganjak dari tempat mereka.

Kipas dinding masih okay !

GOBIND

menurut anwar pinggang gobind cukup hebat
dari pinggang dia.

itu pasal dia akan tegak berdiri di parlimen
untuk membuka kes minah cun dari ulan bator !

LIM GOH TONG DAN USTAZ GEROMBOLAN

Anwar mencabar ustaz gerombolan tentang
tanah dan bukit bukit dan gunung yang
diberikan kepada lim goh tong
untuk membuat tempat
perjudian.

Apa pendapat al ustaz dan alim ulamk gerombolan ?

SEMUA IBRAHIM ALI DITIBAI

anwar menibai ibrahim ali
dalam pkr.

dewan kah kah kah gegak gempita ketawa !


ANWAR MENYANYI LAGU GEROMBOLAN

bersatu kita bersatu
kita rompak tanah melayu

kah kah kah
dewan gegak gempita


Anwar memuji Gobind dan Nizar
yang berucap terdahulu !

POLIS LARANG ALAT PEMBESAR SUARA

anwar berucap TANPA pembesar suara.
orang ramai berpusu pusu ke pentas
dan rapat untuk mendengar ucapan dalam dewan.

diluar ada lebih dari 3000 warga kota telah dinafikan
untuk mendengar ucapan anwar apabila
alat pembesar suara di karang polis.

Khamis, 11 Februari 2010

PADAN MUKA KENA BUANG

BERSIH DAN RINGAN UNISEL

ROSMAH DI TOLAK SEBAGI CASELOR UNISEL

Rosmah Mansor tidak akan dilantik semula sebagai canselor Universiti Industri Selangor (Unisel) apabila tamat tempohnya Jun ini, kata exco negeri, Dr Xavier Jayakumar.

AKHIRNYA KENA TENDANG JUGA.

SYABAS PELAJAR UNISEL.

PASTIKAN CASELOR BUKAN YANG SUKA BUAT GEMPA BUMI.

PASTIKAN CANSELOR TIDAK ADA KELULUSAN MENEMBAK.

PASTIKAN CANSELOR TIDAK ADA MISAI.

PASTIKAN CASELOR BUKAN KANG KONG.

nota:

bik mama sudah marah :
nanti saya report pada isteri saya
baru pelajar kaki komplin ini tahu.

kalau saya jumpa pelajar ini nanti tahulah apa
yang saya nak buat.
saya nak sorokan di bawah kopek
KANTOI MANTOI

BALA SUDAH TURUN


CULIK ALTANTUYA : NASIR SAFAR BERADA DI TEMPAT KEJADIAN - malaysiakini

Penyiasat persendirian P Balasubramaniam mendakwa Nasir Safar berada di lokasi apabila anggota polis menahan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu, demikian menurut peguamnya, Americk Sidhu.

Dakwaan tersebut disiarkan dalam Suara Keadilan - akhbar rasmi PKR.

Suara Keadilan memetik emel Sidhu kepadanya yang mendakwa Bala, mengenali bekas pembantu khas kepada Najib Abd Razak itu apabila melihat gambar Nasir di blog.

APA BALA TULIS : A few minutes before Altantuya was taken into the car, he said, “a blue Proton Saga, driven by a Malay man, passed by slowly. The driver’s window had been wound down and the driver was looking at us.”

RUPA RUPA NYA MALAON INI BUKAN SAJE RASIS.

RUPA RUPA NYA MALALON INI PANDAI MEMANDU KERETA PROTON.

NASIB BURUK BETUL MALAON INI .

BALA SUDAH TERNAMPAK GAMBAR MALAON INI.

MUKA SEPULUH SEN SUDAH KANTOI.

SUMPAH LAAA... BERSUMPAH LAAA ...HOI.

WALAHAI... WALAAHOI... WALAHONG ...AKU TAK PANDAI MEMANDU PROTON BIRU.BAKAL PERDANA MENTERI BERSUARA LAGI

DENGAR SINI AMBO NAK ROYAK


NIZAR MASIH MB YANG SAH : KU LI - selangorkini

(Selangor Kini Online) - Veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah menegaskan Datuk Seri Ir Haji Mohammad Nizar Jamaluddin masih lagi menjadi Menteri Besar Perak sehinggalah beliau meletakkan jawatan atas kerelaannya sendiri, atau disingkirkan melalui usul undi tidak percaya pada persidangan Dewan Undangan Negeri.

“Usul pada Dun sahaja yang boleh menyingkirkan Nizar daripada jawatan itu, selain itu tak kiralah berapa banyak majlis angkat sumpah, lompat-melompat, sidang akhbar dan perisytiharan, atau apa jua iklan, paparan, sogokan atau tindakan dibuat ke atas persoalan ini tidak terpakai,” katanya dalam satu kenyataan akhbar hari ini.

“Perlembagaan tiada memperuntukkan kuasa untuk menyingkirkan Nizar dengan apa cara sekalipun, termasuk petisyen atau arahan daripada sesiapa juapun.”

Beliau juga berkata, sebuah kerajaan yang sah daripada segi perlembagaan adalah yang diberi mandat oleh rakyat dan hanya mandat itu yang menentukannya. Mandat rakyat kerana kerajaan yang ditubuhkan adalah berasaskan perlembagaan, yang mana ia dipilih melalui pilihan raya yang adil dan saksama.

INI KU LI YANG CAKAP.

PENING KEPALA GEROMBOLAN.

NAK BUAT MACAM MANA.

SEMUA HORMAT PADA KU LI.BERITA GUMBIRA UNTUK SATU MALAYSIA

SIAPA NAK RACUN SIAPA


TIGA ADUN TERANGGANU DAKWA KETAKUTAN TERIMA SMS UGUTAN – malaysianinsider

Tiga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Barisan Nasional hari ini memberitahu Mahkamah Sesyen di sini bahawa mereka berada dalam ketakutan selepas menerima khidmat pesanan ringkas (SMS) berbau ugutan daripada nombor yang tidak dikenali.

Adun Paka Mohd Ariffin Abdullah, Adun Permaisuri Abdul Halim Jusoh dan Adun Ajil Rosol Wahid menyatakan demikian semasa memberikan keterangan secara berasingan di hadapan Hakim M.Bakri Abd Majid.

Mereka mengaku menerima SMS yang sama yang berbunyi: “Baik YB (Yang Berhormat) jangan teruskan niat YB, YB tak sayang nyawa?”

Ketiga-tiga mereka memberi keterangan pada perbicaraan Dr Ahmad Ramzi Mohamad Zubir, 38, bekas setiausaha politik kepada bekas Menteri Besar Terengganu Idris Jusoh, yang didakwa membuat ugutan jenayah menerusi SMS kepada tiga Adun tersebut pada April tahun lepas.

INI BERITA BAIK.

GEROMBOLAN GADUH SAMA GEROMBOLAN.

BAGI MALAON MALAON INI GADUH LAGI.

MALAON BEREBUT WANG EHSAN.

MALAON PUKUL MALAON SAMPAI PENGSAN.

nota:
marilah satu malaysia bergumbira
marilah satu malaysia kunduri kendera
marilah satu malaysia ketawa kah kah kah
MALAM ESOK DIBATU CAVES

KALAU NAK TAHU APA BERLAKU DALAM MAHKAMAH - SILA DATANG

nota:
jangan lupa bawa sapu tangan.
bila ketawa dengar cerita dari
mahkamah sila tutup mulut.
jangan buat bising.
malam jumaat ramai orang nak buat kerja