Sabtu, 3 Julai 2010

WHEN HARRY MET SALLY - OUT COME A BABY!

WHEN BALA MET PETRA ANYTHING COULD HAPPEN!

when harry met sally
they had orgasm

when bala met petra
london went wild
kah kah kah

bila bala bertemu petra
semua boleh jadi
bila petra jumpa bala
semua hantu cabut lari

Jumaat, 2 Julai 2010

MARAH CINA BERJAYA BERNIAGA - ARAHKAN TUTUP KEDAI CINA

CHINA BIJAK MENIAGA - HARAMKAN KEDAI CHINA

TERBITAN SUARA KEADILAN DI GANTUNG –KDN TIDAK MEMPERBAHARUI PERMIT - minsider

Kementerian Dalam Negeri memutuskan untuk tidak memperbaharui permit Suara Keadilan, akhbar PKR yang tamat tempoh kelmarin, sehingga mereka berpuas hati dengan penjelasan diberikan oleh pengurusan akhbar mingguan itu berhubung laporan mengenai Felda.

Keputusan itu diambil oleh panel khas Kementerian Dalam Negeri semalam.

Setiausaha Bahagian, Bahagian Kawalan Penerbitan dan Teks al-Quran Kementerian Dalam Negeri Zaitun Ab Samad berkata permohonan pembaharuan permit penerbitan Suara Keadilan yang tamat tempoh kelmarin akan hanya dipertimbangkan apabila penjelasan memuaskan diterima daripada pihak penerbitan akhbar itu.

“Bermula dari 1 Julai (semalam), permit penerbitan bagi Suara Keadilan tidak lagi sah dan dengan demikian, penerbitan tersebut tidak boleh dicetak atau diterbitkan,” kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

INI CARA GEROMBOLAN BERNAIGA

SURAT KHABAR GEROMBOLAN TAK LAKU

MELAYAU DAN BERITA HAIRAN… BAGI FREE

MELAYAU DAN BERITA HAIRAN TAK ADA IKLAN

KALAU ADA IKLAN INI DI PAKSAKAN


IKLAN DAPAT DATUK... IKLAN GLC

NAK LAWAN AKHBAR LAIN... TAK ADA KUALITI

JALAN TERBAIAK... HARAMKAN AKHBAR ORANG LAIN

nota:
tahukah anda:
suara keadilan adalah suara resmi parti keadilan rakyat?
tahukah anda:
suara keadilan dijual hampir 130 ribu naskah setiap mimnggu?
tahukah anda:
bahawa siara keadilan lebih pop dari melayau dan berita hairan
tahukah anda:
suara keadilan di tunggu tunggu oleh pembaca
tahukah anda:
serkolah, pejabat kerajaan di paksa membeli melayau
tahukah anda:
tanpa permit dan lesen melayau dan berita hairan sudah lama bungkusKASSIM BABA HANTAR PENYULUH

HANTAR KUDA KAYU DAHULU - DALAMNYA ADA 40 ORANG PENYAMUN

NAKAHAIE : ULAMA MUDA SERTAI UMNO TERAP IDEALOGI ASRI -minsider

Bekas Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim), Nakhaie Ahmad mendakwa kumpulan 40 ulama yang menyertai Umno Jumaat lalu adalah pengikut bekas mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainul Abidin dan mempunyai agenda tersendiri apabila menyertai parti itu.

Beliau berkata Asri menghantar pengikutnya supaya aliran pemikiran dan idealoginya dapat disalurkan ke dalam kepimpinan Umno.

“Ulama yang menyertai Umno baru-baru ini adalah pengikut Asri yang dihantar untuk menyampaikan aliran pemikiran beliau ke dalam Umno.

INI CERITA HEBAT…. MACAM MITOS GREEK

DALAM CERITA GREEK ADA KUDA KAYU DI HANTAR UNTUK MEMECAH KOTA TROY

MACAM JEPUN DULU...HANTAR AGEN JUAL PINGGAN MANGKOK...JADI SPY

INI KASSIM BABA LAGI HEBAT… HANTAR 40 ORANG PENYAMUN DULU

KASSIM BABA TUNGGU DI LUAR

40 PENYAMUN BOLEH KIRA HARTA DULU

ITU PASAL BEKAS YADIM NAIK ANGIN… NANTI HARTA KENA KONGSI

nota:
bila penyamun dengan penyamun gaduh
zul nordin tersepit tengah-tengah


ULAMA MUDA : KAMI BUKAN WAKIL ASRI DALAM UMNO – minsider

Kumpulan 40 ulama muda yang menyertai Umno minggu lalu menafikan dakwaan mereka mahu menerapkan pemikiran bekas mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainul Abidin dengan menganggotai parti itu.

Jurucakap kumpulan ulama muda itu, Fadlan Mohd Othman, dakwaan yang dibuat itu adalah tidak benar sama sekali kerana Asri tidak mempunyai sebarang kaitan dengan tindakan kumpulan tersebut menyertai Umno.

“Kami menyertai Umno adalah untuk berdakwah kepada masyarakat dengan berlandaskan al-Quran dan sunnah.

PENSYARAH : SAYA DIJEMPUT TEMU PM TAPI TAK SERTAI UMNO - minsider

Seorang ulama muda, Mohd Hosni Mubarak Abdul Hamid, yang mendakwa dirinya “diperdaya” agar memasuki Umno minggu lalu menegaskan, dia tidak pernah mengisi borang menyertai parti tersebut sebagaimana dilaporkan sebelum ini.

Bagaimanapun Hosni mengakui kehadirannya dalam program Jumaat yang berakhir dengan penyerahan borang adalah kerana diberitahu Najib Razak mahu bertemu dengan mereka yang pernah belajar di Timur Tengah.

“Saya hadir ke program ini kerana diberitahu oleh seorang tokoh agama Umno bahawa Perdana Menteri mahu menemui pelajar-pelajar yang pernah belajar di Timur Tengah.
“Jadi apabila diberitahu begitu saya tanpa syak wasangka bersetuju untuk mengikut tokoh agama menghadiri program itu

“Namun apabila sampai ke sana lain pula jadi apabila mendapati ramai wartawan dan jurukamera berada di situ sebelum dimaklumkan Perdana Menteri akan hadir untuk menerima borang keanggotaan Umno,” katanya kepada The Malaysian Insider ketika ditemui pada program ceramah Ulama Muda Masuk Umno dekat sini.

INI SUDAH TERUK

INI GAMBARAN MASYRAKAT MELAYU YANG SAKIT TENAT

PEMIMPIN POLITIK GILA BUNUH ORANG

MENTERI CURI DUIT

KONTREKTOR MARK UP HARGA

POLIS.MEDIA... HAKIM… SPRM… TAK PAYAH CERITALAAA

SEKARANG DAH SAMPAI KE TAHAP ALIM ULAMA

KALAU ALIM ULAMA JADI PENIPU…. TAK LAMA LAGI MESTI ADA YANG JADI TOKAN

ATAU RUNNING THE SHOW IN BUKIT BINTANG

WELCOME: THE LEBAI OF BUKIT BINTANG

INI LAH NASIB ORANG MELAYU…. DITIPU OLEH PEMIMPIN SENDIRI

MELONJAK LONJAK DENGAN KERIS

HIDUP KETUANAN RASUAH…NEGARA HANCUR LEBUR

nota:
untuk peminat sastera sila baca :
the hunchback of notre-dame yang ditulis
oleh victor hugo pada tahun 1831.
temuilah quasimodo dan esmeralda
dan fahamilah ceritanya

CERITA HANTU BERTAMBAH SERAM

TUNGGU DAN NANTI APA YANG AKAN BERLAKU DI PARIS

BALA : “ YA SAYA HIDUP KERANA DAPAT DANA TAPI…..” – minsider

Detektif persendirian P. Balasubramaniam yang kini berada di luar negara mengakui “menerima pembiayaan” daripada seorang tetapi orang yang dimaksudkan bukannya mereka yang rapat dengan Pakatan Rakyat, tetapi ahli perniagaan permaidani yang dikenali sebagai Deepak Jaikishan.

Balasubramaniam yang semalam berhadapan dengan situasi enggan ditemui oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di London minggu depan atas faktor implikasi perundangan berkata, dia bersetuju dengan pandangan Zahrain Hashim dalam hal tersebut.

Bagaimanapun, dalam jawapan yang dihantar menerusi peguamnya Americk Sidhu beliau berkata, sumber kewangannya bukan daripada orang lain tetapi “dana” diterima ahli perniagaan.

“Saya merujuk kepada kenyataan Zahrain Hashim (semalam).

“Saya diarahkan oleh pelanggan saya untuk mengatakan bahawa dia menyokong penuh cadangan dibuat Datuk Zahrain atas alasan mudah yang mana wang yang digunakan untuk membayar perjalanan ke London dan penginapan adalah diperoleh daripada dana diterima daripada Deepak Jaikishan,” katanya.

Selepas portal-portal tempatan menyiarkan temu bual terbaru Balasubramaniam akhir tahun lalu beberapa pemimpin atasan Pemuda Pakatan Rakyat menyerahkan laporan kepada SPRM dengan menamakan Mohamed Nazim Razak dan Deepak sebagai dua individu utama yang perlu disiasat.

KENYAATAN PEGUAM BALA


I refer to the statement made by Independent MP Datuk Zahrain Mohamed Hashim in the lobby of Parliament this evening and reported in The Star online portal.

In this statement Datuk Zahrain has suggested that the "individual involved in sponsoring Bala in London" be investigated by the MACC.

I have instructions from my client to say that he fully supports the suggestion made by Datuk Zahrain for the simple reason the money he is using to pay for his trip to London and his hotel accommodation there is derived from the funds he has received from Deepak Jaikishan at the behest of Rosmah Mansor, who ultimately and unwittingly, is his sponsor.

Americk Sidhu
Counsel for P. Balasubramaniam


FRENCH PROSECUTORS TO INTERVIEW PI BALA OVER SUBMARINE – free malaysia today

French prosecutors will be interviewing private investigator P Balasubramaniam in Paris next week as part of their ongoing investigation into claims of corruption over a US$1.1 billion submarine deal linked to Najib Razak.

Balasubramaniam's lawyer Americk Singh Sidhu told FMT that he was informed by French lawyers of this latest development yesterday.

“Balasubramaniam will be travelling to Paris later next week to talk to the French prosecutors,” he said.

He added that it was an irony that the French prosecutors were ready to talk to Balasubramaniam but not the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) officers.
He was referrring to the MACC's decision yesterday not to send its officers to London to record statements from Balasubramaniam in the murder trial of Mongolian Altantuya Shariibuu.

MACC deputy chief commissioner (operations) Mohd Shukri Abdull had said Balasubramaniam would instead be asked to answer questions which would be submitted through his lawyer in the form of a sworn statement or affidavit, as advised by the Attorney-General.

Americk said he was disappointed with the MACC's decision not to fly out to London to meet Balasubramaniam as was previously agreed upon.

“I just find it interesting that the French don't seem to have a problem in taking Balasubramaniam's statement unlike our MACC and its legal advisers,” he said.


KES PEMBUNUHAN ALTANTUYA TIDAK AKAN SELESAI

Amat jelas kes pembunuhan Atantuya dan pembelian kapal selam dari Peranchis ini tidak akan selesai.

Kes ini akan terus berpanjangan selagi Najib dan Rosmah cuba memainkan peranan dalam negara ini. Seluruh rakyat Malaysia semakin jelak melihat perangai Najib and Rosmah.

Najib dan Rosmah boleh menggunakan jentera daulah – polis, Sprm, media, lembaga kehakiman untuk melindungi mereka. Tetapi kes pembunuhan Altantuya dan kes jual beli kapal selam ini bukan lagi hanya kes pembunuhan di Malaysia. Kes ini telah pergi ke Eropah. Pada ketika ini siasatan kes ini sedang berjalan di Peranchis.

Apabila PI Bala berada di Eropah minggu hadapan – dia bukan sahaja akan mengadakan sidang media di London. Bala juga akan disoal siasat oleh pihak pendakwa Peranchis. Polis dan mahkamah Peranchis di Paris sedang menjalankan sisatan keatas penjualan dua buah kapal selam. Polis dan mahkamah Peranchis sedang menyiasat sama ada berlaku rasuah ketika jual beli kapal selam ini.

Polis dan mahkamah Peranchis menyiasat kerana syarikat yang menjual kapal selam ini ialah syarikat negara. Ertinya semua rakyat Peranchis ingin tahu 500 juta yang diberi kepada Razak Baginda itu duit berpunca dari mana.

Inilah indahnya globalisasi. Penyamun dan pengganas, pembunuh dan penipu dari Malaysia kini boleh ditangkap dan dicarakan di Eropah.BUKAN SEMUA ZIONIS ITU YAHUDI - BUKAN SEMUA YAHUDI ITU ZIONIS

YAHUDI MENENTANG ISRAEL DAN ZIONIS

HUBUNGAN ANWAR DENGAN TOKPOH YAHUDI TERBUKTI INTIM - melayau

Kunjungan Anwar Ibrahim ke Washington bagi menjernihkan hubungan dengan beberapa tokoh Yahudi di sana baru-baru ini jelas membuktikan bahawa hubungan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu dengan kumpulan tersebut memang intim, kata Muhyiddin Yassin.

Beliau seterusnya meminta rakyat menilai dan membuat pertimbangan sendiri mengenai perjuangan sebenar Ketua Pembangkang itu.

"Jelas terbukti, jadi kita harus buat pertimbangan apakah sebenar politik Anwar ini, untuk apa dia berjuang," katanya.

MALIKUL SEMBAB INI… BODOH SANGAT

TERLAMPAU BANYAK DAGING MELILIT KEPALA…. TU PASAL TAK BERFIKIR

KURANGAKN DAGING SIKIT... BARU OTAK BOLEh BERNAFAS


nota:
yang kita tentang bukan yahudi
yang kita tentang ialah zionisma

zionisma ialah fahaman yang menganggap:
1 - agama mereka sahaja yang betul
2 – bangsa mereka sahaja pilihan tuhan
3 – bangsa lain adalah kelas kedua
4 – tanah palestine adalah hak milik mereka kerana janji tuhan

itulah adalah asas zionisma.

bukan semua zionis yahudi – ada zionis tempatan
bukan semua yahusi zionis – ada yahudi menentang zionis.
malah 24 dari 25 orang nabi
yang nama ada didalam al-quaran
adakah yahudi hanya nabi muhamad yang arab.

BAKAR - KALAU TAK CUKUP BELI LAGI

PROTEST SUARA KEADILAN OLEH PERSATUAN MBSKT

MBSKT: mat bangang suka kena tipu

SUARA KEADILAN DI SAMAN RM200 JUTA , PKR TAK LAYAN - mkini

Felda hari ini menuntut ganti rugi sebanyak RM200 juta terhadap akhbar Suara Keadilan dan permohonan maaf dalam tempoh tujuh hari berhubung penyiaran artikel "Felda bankrap" oleh akhbar berkenaan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Ahmad Maslan, berkata notis tuntutan saman fitnah itu sudah dihantar kepada PKR sebagai pemilik, Syarikat Pelita Koridor Sdn Bhd sebagai penerbit dan Syarikat Percetakan NPK Sdn Bhd sebagai pencetak, hari ini.

“Notis itu antara lain menuntut pampasan bagi kerosakan reputasi ke atas Felda yang didakwa bankrap oleh Suara Keadilan dalam akhbar itu yang bertarikh 22 hingga 29 Jun dengan tajuk 'Felda Bankrap',” katanya.

PERGI TANYA MAlAON INI

MINGGU LEPAS MALAON INI TIDOR DI FELDA MANA?

MALAON INI JANJI TIAP HUJUNG MINGGU AKAN TIDOR DI FELDA

NAMPAK MALAON INI PECAH JANJI

MINTA ZUL NORDIN SAMAN MALAON INI… 200 JUTA

KENAPA PAKAI PEGUAM ZUL NORDIN?

KERANA YANG DISAMAN BODOH... PEGUAM PUN MESTI PEGUAM BODOH


SILA TANYA DHL

BAWA ANK GAJAH INI LEBIH MURAH LAGI

PM 'MEMBISU ‘KOS BAWA ROSMAH KE NEW YORK -mkini

Najib Razak enggan mendedahkan kos yang dibelanjakan bagi membawa suaminya Rosmah Mansor ke New York, April lalu meskipun disdesak supaya berbuat demikian di Dewan Rakyat.

Dalam jawapan bertulisnya kepada N Gobalakrishnan (PKR-Padang Serai), Najib mengelakkan daripada memberikan sebarang jumlah.

"Kos perbelanjaan penginapan dan perjalanan Rosmah adalah termasuk di dalam perbelanjaan yang disediakan untuk perdana menteri, selaras dengan kedudukan beliau sebagai isteri perdana menteri,” kata Najib dalam jawapan satu perenggannya.

APA LAA GOBALA NI… TANYA YANG BUKAN BUKAN

INI BUKAN MACAM ANGKAT KOBIS DARI CAMERON HIGHLAND BAWA KE CHOW KIT

MESTI PANDAI PUSING PUSING

PERGI TANYA DHL…. BERAPA HARGA CARGO SAEKOR ANAK GAJAH DARI KUALA LUMPUR KE NEW YORK

KEMUDIAN….BARU TANYA NAJIB

BANDINGKAN HARGA.. BETUL ATAU TIDAK

KALAU CARGO ANAK GAJAH LEBIH MURAH...ERTINYA JAWAPAN NAJIB BETUL

Selasa, 29 Jun 2010

FELDA: Penyokong UMNO Sendiri Najib Boleh Tipu,
Inikan Pula ...


FELDA, di bawah Najib, telah menyaksikan kehilangan wang berjumlah RM3-8 ribu juta ringgit. Yang saya pelik, FELDA ni rata-rata penyokong tegar UMNO/BN. Sepatutnya UMNO jaga penyokong tegar mereka lebih baik dari rakyat Malaysia yang lain.

Tapi, penyokong kuat dia sendiri pun, dia tipu. Bayangkan orang-orang seperti kita yang tidak menyokong UMNO ataupun hanya sokong sikit2 ataupun atas pagar. Mereka akan tipu kita sampai kita menunggeng.

Apa salahnya orang FELDA pada UMNO sehingga Najib lesapkan BERIBU-RIBU juta ringgit hanya dalam beberapa tahun.

Lepas tu, hantar menteri separuh tiang nama Ahmad Mazlan. BIla disoal di Parlimen, dia beri jawapan haprak. Jawapan yang penuh dengan pertanyaan. Contoh paling besar adalah mengapa FELDA belanja hampir RM2 billion semata-mata untuk tanam semula? Padahal setiap pekerja FELDA memotong gaji mereka untuk kos tanam semula setiap bulan.

Apabila Ahmad Mazlan dah malu sebab beri jawapan haprak, dia nak saman Berita Keadilan pulak. Semua ni, sebenarnya nak tutup pekung Najib dan UMNO. Rekod Najib, apabila beliau mentadbir, semuanya akan bocor dan gagal. Beli Kapal Selam tak boleh menyelam, duit FELDA habis semua hampir lingkup, beli parachute tak bukak sampai berbelas-belas anggota tentera kita mati dsbnya.

Hakikatnya, Najib tidak pandai mentadbir Malaysia. UMNO pula tidak boleh bersih dari amalan kotor dan korupsi. Korupsi UMNO sudah begitu teruk sehingga penyokong tegar mereka (yakni orang2 FELDA) pun UMNO/Najib nak kikis.

Inilah contoh penyamun tarbus. Patutlah negara kita nak bangkrap. UMNO ni tak kira siapa, asalkan boleh buat duit, mereka akan tipu. Hatta penyokong-penyokong mereka sendiri pun mereka nak kebas.

Falsafah UMNO dalam membangun negara:

Biar Pape Asal Gaye"

Buat sahaja segala yang mereka kehendaki, tak perlu risau projek tersebut untung atau rugi. Dan kalau rugi pun, rakyat Malaysia yang tanggung, bukan UMNO dan bukan kroni-kroni UMNO.

Misalnya, Proton. Yang terpaksa bayar sebuah kereta RM40k-60k dari harga pasaran adalah rakyat. Pemimpin2 UMNO naik kereta free, dapat AP, bayar Honda Stream harga pasaran (RM53k sebijik). Orang biasa macam kita bayar Honda Stream dekat RM150k sebijik.

Biar Pape Asal Gaye, Yop. Biarlah FELDA terlungkup, asal kroni2 UMNO dapat hidup mewah.

APA ALASAN UNTUK BINA BANGUNAN BARU BUAT FELDA

Saya terbaca satu kenyataan akhbar dari OfficeSpaceKL.com ( sebuah anak syarikat Zenin Properties). Mengikut kajian mereka:

Furthermore, the office market in KL does not have a high vacancy rate, due to the tight control imposed by the planning authorities in the wake of the massive surpluses left behind in commercial developments after the Asian economic crisis in 1998.

TERJEMAHAN BEBAS: ”Dan, pasaran penyewaan/pembelian untuk (bangunan)pejabat di KL tidak mengalami kadar pendudukan yang tinggi, kerana kawalan ketat dari pihak berkuasa hasil dari krisis ekonomi 1998 yang telah meninggalkan lebihan sektor pembinaan yang tinggi”


Dengan kata lain, di “SEGITIGA EMAS” yang dibanggakan oleh Ahmad Mazlan, kadar penyewaan untuk ruang pejabat adalah rendah dan pada masa ini sudah pun terdapat lebihan ruang pejabat untuk disewa atau dibeli di sekitar Kuala Lumpur.

Jadi, bagaimanakah FELDA akan menampung kos RM662 juta yang telah hangus digunakan untuk membina Menara FELDA yang baru itu?

Siapalah yang sebenarnya untung dengan bangunan FELDA yang baru tu? Saya tak yakin peneroka-peneroka FELDA yang untung dengan banguna baru FELDA itu.
Saya tak yakin FELDA untung malahan projek ini bakal melihat kerugian yang besar kepada Felda kerana FELDA membina sebuah binaan yang tidak mempunyai permintaan yang tinggi di Malaysia.

Yang jelasnya, yang akan untung adalah UMNO dan kroni2 mereka. Habis duit FELDA mereka faraidkan sesama kroni mereka dan segala kerugian akan ditanggung oleh FELDA dan para peneroka.

Saya CABAR Ahmad Mazlan untuk menerangkan bagaimanakah FELDA dapat mengumpul kembali wang RM662 billion yang telah digunakan untuk membina Bangunan FELDA yang bakal rugi itu? Bila Bangunan tersebut rugi, FELDA akan tanggung kerugian yang besar dan para kroni UMNO akan hidup aman damai dengan wang peneroka yang mereka telah rompak dari FELDA.

Sebagai penutup, kalau penyokong mereka pun mereka sanggup rompak, inikan pula orang seperti kita. Itulah Najib Tun Razak dan itulah UMNO.
FELDA Adalah Contoh Bagaimana UMNO Tipu Orang Melayu


NOTA EDITOR: UMNO pergi ke sana ke mari beritahu orang ramai kononya PAS jual hak Melayu kerana bekerjasama dengan DAP.

Rupa-rupanya UMNO yang paling teruk khianati Melayu. Sebusuk-busuk DAP, takda lah DAP yang hilangkan wang Felda sampai RM3-8 billion ringgit. Bukankah Felda ni 100% Melayu?

Adakah dosa DAP selama ini dapat dibandingkan dengan UMNO yang telah menghilangkan lebih RM3 ribu juta wang kepunyaan orang Melayu Felda. Kita tak tahu, adakah wang itu akan kembali atau dapat diganti tapi yang kita tahu wang itu telah lesap.

Selama ini UMNO menuduh PAS dan DAP menjual hak Melayu, padahal pengkhianat Melayu yang sebenarnya adalah UMNO dan Najib sendiri. Wang kepunyaan Melayu telah hilang ditelan oleh kroni2 UMNO.

Juga, kita tak tau apa lagi hak Melayu yang akan difaraidkan oleh UMNO kepada kroni-kroni mereka. Di bawah adalah cabaran dari ANAK untuk berdebat secara terbuka dengan Ahmad Mazlan dalam isu hilangnya wang FELDA.

Kalau UMNO benar-benar yakin mereka benar, saya cabar Ahmad Mazlan terima cabaran dari Mazlan Aliman ini. Kalau tidak, UMNO hanya bercakap kosong dan terbukti UMNO tidak lain sebuah parti yang pembohong dan perompak.

Kasihan FELDA kerana terpaksa menanggung cara pembangunan UMNO, yakni cara “Biar Pape Asal Gaye”. Semua yang UMNO buat untuk FELDA ini bakal hancur dan bakal merugikan setiap peneroka FELDA. Percayalah.

Yang senang nanti hanyalah kroni2 dan UMNOPUTRA.

Ayoh UMNO. Ayuh Ahmad Mazlan, Ayuh Najib sambut cabaran Mazlan Aliman untuk berdebat. Apa yang kamu perlu takut sekiranya kamu benar.

Antara hujjah Mazlan Aliman yang WAJIB Najib Tun Razak jelaskan adalah:

Dalam pada itu, behubung RM2 bilion yang didakwa digunakan untuk tanam semula, Mazlan berkata Felda sepatutnya tidak mengalami kemerosotan, kerana mereka membuat pemotongan caruman RM40 setiap bulan bagi sejumlah 112,635 peneroka.

Jika dikira sejak kali pertama Felda membuat pemotongan tersebut sehingga kini, dan dilaburkan, beliau memberitahu paling kurang Felda mendapat RM3 bilion daripada tanaman semula.

"Ke mana pergi wang ini? Kita minta satu penjelasan dari Perdana Menteri," katanya lagi.


Ertinya, bukan setakat Wang FELDA hangus, wang yang dicarum oleh peneroka dari gaji mereka sendiri pun lesap ditelan bumi.

Saya rasa dengan hujah sebegini, Najib dan Ahmad Maslan TIDAK AKAN BERANI berdebat secara terbuka, inshaalah.

Rizab Felda: Anak cabar Ahmad debat terbuka
- Nazri Abdullah

KUALA LUMPUR, 28 Jun: Pengerusi Persatuan Anak-Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman mencabar Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan untuk berdebat secara terbuka berhubung isu kemerosotan rizab Felda.

Dalam sidang media di Pejabat Agung PAS hari ini, Mazlan berkata, jawapan Ahmad di parlimen berhubung faktor kemerosotan tersebut adalah sangat meragukan dan banyak tanda tanya.

"Saya cabar Datuk Ahmad Maslan buat debat intelektual tentang Felda, di mana-mana saya tak kisah.

"Kalau dia rasa dia betul, kata pendedahan kita ni salah, kita buat debat," katanya.

Turut serta dalam sidang media tersebut, bekas Timbalan Menteri Tanah dan Koperasi, Dr. Tan Kee Kwong.

Ahmad sebelum ini mengakui rizab tunai Felda merosot daripada RM4.08 bilion pada tahun 2004 kepada hanya RM1.35 bilion pada 2009.

Kemerosotan itu, jelasnya ekoran RM2 bilion digunakan untuk pembangunan tanam semula, termasuk sara hidup dan pendahuluan hasil, RM603 juta pinjaman pembesaran rumah peneroka, RM662 juta untuk bagunan baru Menara Felda.

Bagaimanapun, Anak berpendapat banyak keraguan di sebalik penjelasan tersebut.

Selain itu, Anak juga jelasnya akan membuat laporan polis berhubung keraguan mereka terhadap penjelasan kerajaan itu di seluruh negara sehingga hujung bulan ini dan sehingga kini tiga laporan polis telahpun dibuat iaitu di Temerloh, Kota Tinggi dan hari ini di Segamat.

Jika tiada sebarang respons dari laporan-laporan tersebut, Mazlan berkata perkara tersebut akan di bawa ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

"Kita akan bawa semua wakil-wakil peneroka, anak-anak peneroka berhimpun beramai-ramai di hadapan pejabat SPRM.

"Kita akan serahkan satu dokumen lengkap salah guna kuasa oleh kerajaan, minta SPRM siasat.

Dalam pada itu, behubung RM2 bilion yang didakwa digunakan untuk tanam semula, Mazlan berkata Felda sepatutnya tidak mengalami kemerosotan, kerana mereka membuat pemotongan caruman RM40 setiap bulan bagi sejumlah 112,635 peneroka.

Jika dikira sejak kali pertama Felda membuat pemotongan tersebut sehingga kini, dan dilaburkan, beliau memberitahu paling kurang Felda mendapat RM3 bilion daripada tanaman semula.

"Ke mana pergi wang ini? Kita minta satu penjelasan dari Perdana Menteri," katanya lagi.

Bagi pinjaman perumahan pula, Mazlan yang juga generasi kedua Felda berkata, seramai 18,406 telah membuat pinjaman dari Felda.
Setiap peneroka, jelasnya diminta menandatangani satu borang serah kuasa dan dikehendaki membayar balik pinjaman dengan 2.5 peratus kos pengurusan.

"Peneroka akan membayar balik pinjaman tersebut antara RM200 hingga RM300 sebulan.

"Dia sebut Felda keluarkan RM603 juta, pada masa yang sama, berapa banyak kutipan telah dibuat oleh Felda atas skim pinjaman sejak 2005 hingga sekarang?" soalnya lagi.

Beliau turut mempertikaikan kewajaran Felda memperuntukkan RM253 juta yang didakwa untuk tabung kemiskinan Sabah, sedangkan anak peneroka di Semenanjung ini pun tidak diberi apa-apa bentuk kebajikan.

"Apa relevannya sebuah negeri seperti Sabah, yang mendapat geran setiap tahun, dalam bajet disalurkan peruntukan sekian banyak, tiba-tiba agensi seperti Felda yang mendapat peruntukan dari kerajaan awal dahulu untuk bantu rakyat, institusi ini pulak bantu kerajaan Sabah?" soalnya lagi.

Keraguan juga timbul berhubung sejumlah RM662 juta yang didakwa diperuntukkan untuk bangunan baru Menara Felda.

Menurut Mazlan, kenyataan Ahmad bahawa RM662 juta untuk bangunan baru tersebut juga bercanggah dengan kenyataan awal Datuk Seri Najib pada 2008.

Najib pada waktu itu memberitahu kos untuk bangunan baru tersebut adalah RM640.77 juta dan akan siap dalam masa tiga tahun. .
CARA HUTAN BALAK TERGADAI DI SARAWAK

INI PEJUANG SIBER YANG TAK ADA ORANG BAYAR !PBB TUBUH UNIT SIBER TANGKIS PEMBANGKANG, BLOG - mikini

Pergerakan Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) telah mengambil inisiatif menubuhkan unit siber di bawah Biro Penerangan dan Teknologi Maklumat parti itu bagi menjelaskan isu berkaitan dasar kerajaan, kata Ketua Penerangannya Abdul Aziz Adenan.

Beliau berkata unit itu dikenali Unit Media Baru, akan menangkis dakwaan pembangkang di samping memantau blog dan laman web dengan memberikan penjelasan terhadap isu yang dibangkitkan yang menjejaskan rakyat.


nota:
mula mula adakan mesyuarat
kemudian tubuhkan jawatan kuasa
jawatan kuasa ini akan menubuhkan jawatan kuasa kecil
untuk mengkaji masaalah siber dan blog

laporan dari jawatankuasa kecil ini akan di bawa ke mesyuarat bahagian
dari bahagian akan di bawa ke mesyuarat pusat
pusat akan cuba mencari dana untuk mengupah para pejuang
siber. pusat akan membawa isu ini kepada menteri.

pusat akan pergi mencari dana dari para cukong towkay balak. towkay
balak bersedia memberi bantuan tetapi mahu memastikan lot 476 dan lot
764 yang penuh dengan hutan dara dihadiahkan kepada syarikat cukong.

jawatan kuasa kecil bermesyurat
mereka menuntut semua ahli jawatan kuasa kecil
diberi t-shirt. pekara ini akan dibawa ke bahagian.
bahagian pula akan membawa ke pusat. pusat akan menjumpai
cukong sekali lagi.

jawatan kuasa kecil mencadangkan akan diadakan latihan
kepada para pejuang siber. ahli-ahli jawatankuasa mahu
satu seminar diadakan di kucing dan jika boleh isteri rosmah
akan dijemput. sekali lagi pusat terpakasa menemui para cukong
untuk meminta dana. kali ini cukong cukup senang hati kerana
akan duduk sameja dengan isteri rosmah. cukong di beri pilihan:
kalau duduk sebelah isteri rosmah maka semua bil akan diselesaikan
cukong berjanji asalkan lot lot balak akan di tanda tangani pada malam yang sama


nota:
lihatlah inilah caranya hutan balak tergadai pada cukong
hanya disebabkan pbb hendak menubuhkan tim pejuang siber

nota:
hingga ke hari t-shirt pun belum sampai.
minggu depan mesyuarat jawatan kuasa kecil akan bermula

nota:
zul nordin adalah diantara penceramah
yang akan di jemput ke seminar di kuching serawak.
zul nordin akan menyampaikan kertas kerja
bertajuk: warna warna seluar dalam anwar ibrahimMAHKAMAH PERANCIS AKAN MEMANGGIL SIAPA?

NORIEGA BEKAS PRESIDENT PANAMA DI BICARAKAN DI PARIS

SATU HARI NANTI NAJIB DAN RAZAK AKAN KE SINI JUGA AKHIRNYA

Manuel Noriega goes on trial in Paris – Guardian London

The former Panamanian dictator, Manuel Noriega, will appear in court in Paris today at the start of his trial on charges of laundering drug money in France.

He and his wife, Felicidad, were convicted of money laundering in absentia by a French court in 1999 and sentenced to 10 years in prison and a €11.2m (£9.2m) fine.

He was extradited from Miami in April on an international arrest warrant.

Now the general is being retried on the same charges: that he laundered €2.3m from the Medellin cocaine cartel through the BCCI bank in the 1980s. The money was allegedly used to buy three luxury apartments in Paris that have since been seized by the French authorities.

His wife is living in Panama and faces no charges. She and the couple's daughters were known in Paris for spending tens of thousands of euros in one day's shopping.

The trial will last for three days, but a verdict is not expected for several months.

The French trial is not the end of the former dictator's legal worries. Panama has asked France to send him back to his home country to face trial for human rights abuses, for which he faces a 54-year jail sentence

nota:
undang undang peranchis yang ketat
tak memgira bekas presiden atau bekas ajen cia

kes kapal selam ini nanti akhirnya akan ke sini juga

mahkamah peranchis akan mengeluarkan
waran antarbangsa.

agaknya nama siapa yang akan
diminta oleh makamah peranchis?

tunggu dan lihat. bila nama telah keluar kita bantu
mahkamah peranchis untuk mengesan alamat-alamat
malaon yang dikhendaki. bila ini berlaku maka seluruh
rakyat malaysia dan rakyat meongolia akan bergumbira


mari teka nama yang akan dipanggil:
1 zul nordin
2 razak baginda
3 bik mama
4 najib razak
5 isteri razak


apa sangkut paut zul nordin dengan kes ini?

tak ada sangkut paut. tapi kita hantar juga
ke paris kerana kes bodoh kah kah kah


KASSIM BABA DENGAN BEBERAPA ORANG PENYAMUN

MENUNGGUU KASSIM BABA

UMNO TIPU, JATUH REPUTASI ULAMA MUDA – harakah daily

Empat ulama muda nafi menyertai Umno Jumaat lepas seperti dihebohkan media arus perdana sebaliknya mereka dijemput hadir kerana dikatakan Najib Razak ingin bertemu dengan lepasan Jordan.

Salah seorang daripada mereka, Ustaz Hosni Mubarak Abdul Hamid, 27,dari Sungai Buloh berkata demikian ketika berucap menafikan perkara itu di majlis Pentas Pemuda Pakatan Rakyat anjuran Pemuda PAS Shah Alam di TTDI, dekat sini malam tadi.

“Kami dibawa masuk melalui bangunan sebelah Mall, naik escalator, pusing-pusing tiba-tiba sudah berada di dalam Bangunan Umno di PWTC, diminta beratur menyambut Najib datang dan bersalaman, ketika itu gambar diambil bertalu-talu.

“Kemudian diumumkan kepada media bahawa inilah 40 ulama muda yang menyertai Umno, benar ada yang menyertai Umno tetapi ramai yang tertipu melihat kepada reaksi mereka yang asyik menunduk sahaja,” jelasnya ketika ditemui selepas berucap pada majlis itu.
Hosni menamatkan pengajiannya di Markaz Tahfiz Al-Quran Wal Qiraat Negeri Selangor di Jugra pada 2003 dengan mendapat diploma dalam bidang itu.

Bermula 2004, beliau belajar di Universiti Al-Albayt, Mafraq, Jordan dan 2009 mendapat Ijazah Sarjana Muda Fiqh dan Usul di Kuliah Syariah dan kini bersedia menyambung pengajian Master di sebuah universiti tempatan.

Anak ketiga daripada empat beradik ini sangat kesal dengan kejadian menipu oleh Umno kerana masyarakat telah memandang serong dengan paparan media yang secara langsung menjatuhkan reputasinya sebagai pewaris ilmu.

“Saya dan tiga lagi sahabat lepasan Jordan, Mohd Fakhruzzaman, 37, dari Shah Alam, Mohd Akram An-Nazilin, 27, (Putrajaya) dan Mohd Jalaluddin Tahir, 26 (Sungai Petani) menafikan kami berbuat demikian sebaliknya Umno yang menipu,” tegasnya.

Majlis tersebut turut disertai Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Pusat, Suhaizan Kayat, Ketua DAPSY, Anthony Look dan Exco Selangor, Dr Yaakob Sapari.

Mengulas kejadian itu, Idris berkata, jika ulama pun Umno tipu, apatah lagi rakyat biasa sambil menegaskan PAS tidak gentar dengan penyertaan seberapa ramai ulama kerana rakyat lebih tahu sama ada PAS baik atau Umno sudah gelisah.

KASSIM BABA DAN 40 PENYAMUN TAK JADI RUPANYA

INI BAIK PUNYA TIPU

ULAMA MANA YANG BUAT PROGRAM INI

TAPI MASIH ADA LAGI MELAYU YANG PERCAYA

ADA LAGI MELAYU YANG UNDI GEROMBOLAN

TERBUKTI...BODOH DAN BANGANG MEMANG TAK ADA UBAT


GEDEBE KATAK

CHA CHA ROOMBA DAN GEDEBE KAMPONG

KHAIRY CACAMERBA – IBRAHIM ALI -mStar

Perang mulut antara Khairy Jamaluddin dan Ibrahim Ali belum berkesudahan apabila hari ini Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) itu secara sinis menggelar Ketua Pergerakan Pemuda Umno itu seorang yang 'cacamarba'.

Sambil mengucapkan penghargaan kepada Khairy yang menggelarnya 'gedebe politik' atau samseng politik, beliau tidak kisah digelar sebegitu kerana 'gedebe' membawa pengertian berani dan tidak pernah takut.

"Selepas dianugerahkan dengan gelaran 'jaguh kampung' dapat pula anugerah 'gedebe politik', selang sehari dapat dua anugerah.

"'Gedebe' adalah bahasa loghat Kelantan dan maknanya berani, tidak pernah takut, jadi kini saya seorang jaguh kampung yang berani," katanya.

TERUSKAN LAGI

UCAPAN IBRAHIM ALI INI BETUL….KJ INI MEMANG CACAMERBA

KJ PUN CAKAP BETUL…. IBRAHIM ALI INI HANYA GEDEBE KAMPONG

TAPI KENAPA KJ TAK NAK LAGI KETUANAN MELAYU

DULU CAKAP ADA KERIS… ADA KETUANAN MELAYU

nota:
ibrahim ali patut letakkan
seorang calon pekasam di rembau.
menantu ayah wajib diajar agar dia hormat
pada ketuanan melayu. sekarang ini nampaknya
tanpa perkasam maka ketuanan melayu akan terkubur
ganti ketuanan melayu ialah ketuanan cukong


SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU

JAMBATAN RUNTUH: 3 ANAK DARA INDIA MATI IBRAHIM ALI
KERAJAAN AKAN SENARAI HITAM KONTRAKTOR ISTANA NEGARA JIKA BENAR TAK BAYAR UPAH PEKERJA-mstar

Kementerian Kerja Raya bercadang menyenaraihitam kontraktor yang terlibat dalam projek pembinaan Istana Negara di Jalan Duta jika terbukti mereka tidak membayar gaji kepada pekerja-pekerja asing. Abu Mansor berkata, beliau telah mengarahkan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) untuk menyiasat dakwaan berkenaan.

"Saya bersimpati dengan pekerja asing walaupun masuk haram, tetapi mereka telah diketepikan hak kebajikan. Saya telah minta CIDB pagi tadi supaya segera menyiasat jika kebenaran ini ada dan mengikut data-data dari Kementerian Dalam Negeri.

"Jika benar syarikat-syarikat yang melaksanakan projek ini, walaupun projek ini merupakan projek design and build, maka kementerian tidak akan teragak-agak untuk mencadangkan supaya kontraktor berkenaan disenarai hitam pada masa akan datang," katanya semasa menggulung perbahasan usul Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10)bagi kementerian itu pada sidang Dewan Rakyat hari ini.

JANGAN BUAT KERJA BODOH

SENARAI HITAM NAK BUAT KEPALA BANA APA?

KAUM BURUH BUKAN NAK SENARAI... MEREKA NAK GAJI

APA JADI DENGAN KONTREKTOR YANG BUNUH 3 BUDAK PEREMPUAN INDIA DI KUALA DIPANG?

ITU PUN DI SENARAI HITAM... SATU HABUK TAK ADA APA APA

KALAU DI NEGARA KAPIR LAKNAT YANG MAKAN BABI DAN TAK SEBAHYANG …. KONTREKTOR INI SUDAH MASUK PENJARA

DI NEGARA KAPIR LAKNAT YANG MAKAN BABI DAN TAK SEMBAHYANG… JIKA ADA SYARIKAT YANG TAK BAYAR GAJI… SUDAH LAMA PENGARAH SYARUIKAT INI MASUK PENJARA

DI NEGARA ISLAM YANG TUNGGANG LANGGANG PERGI UMRAH DAN BERBUIH MULUT BACA DOA…. SATU HABUK TAK ADA


DI NEGARA YANG ADA FATWA FATWI INI…. JANGAN HARAP KAUM BURUH DAPAT GANJARAN
nota:
kontrektor ini telah berjaya membuat stadium runtuh
kontrektor ini telah berjaya menaiikan harga istana dari 400 juta ke satu bilion ringgit

kontrektor ini telah berjaya tidak membayar gaji buruh
inilah contoh kontrektor islam melayu bumiputera
bila di kritik maka kita akan dituduh melawan raja dan perlembagaan
kita akan dituduh anti melayu

kita akan dituduh tidak patriotik
kalau macam ini lebih baik lagi british yang makan babi memerintah
mereka lebih adil dan jujur dari bumiputera melayu
yang islam yang selalu pergi umrah

Isnin, 28 Jun 2010

Ulama Muda terperangkap...


Walaupun begitu gah Umno mencanangkan di media massa bahawa seramai 40 orang ulama muda telah menyertai parti itu kelmarin, namun maklumat yang diperolehi hanya sebahagian sahaja yang benar-benar berbuat demikian.

Sebaliknya pula, ada sebahagian daripada mereka yang berada di dalam majlis tersebut telah terpedaya dengan mainan politik bekas Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Menurut Ketua Pemuda PAS Perlis, Ustaz Ya'akub Abu Seman, ada beberapa orang yang datang dari Perlis untuk berjumpa dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk tujuan yang lain, sebaliknya telah terperangkap dengan sandiwara politik mainan Shahidan.

"Shahidan telah mengambil kesempatan dengan kehadiran mereka untuk tujuan politiknya. Mereka mewakili Persatuan Al-Islah Perlis yang pergi untuk berjumpa Najib bagi membersihkan nama persatuan mereka yang turut dikaitkan dengan isu terkini iaitu Jemaah Islamiah (JI) dan keganasan.

"Salah seorang mereka adalah tenaga pengajar di sekolah kita di Jejawi, Ustaz Wahab Abdullah. Dia bukan pergi serah borang Umno, tapi untuk membersihkan nama persatuannya dari dilabel sebagai pengganas. Maklumat yang kita dapat bukan sampai 40 orang pun yang menyertai Umno," jelasnya dalam majlis ceramah di Markas Tarbiah PAS Padang Besar di Santan dekat sini malam tadi.

Ustaz Wahab adalah tenaga pengajar di Al-Madrasah Ad-Dinniah Al-Islamiyah (MADI), salah sebuah sekolah kelolaan PAS Perlis.

Harakahdaily/-

Sementara itu tukar tiub melaporkan...

INI USTAZ MOBARAK

INI CERITA DARI GUA BATU KASSIM BABA

Terkejut sungguh aku. Tak sangka dalam 40 orang Ulama muda yang dicanang UMNO menyertai mrk baru2 ini rupanya dipermainkan oleh UMNO. Komen Ustaz Mobarak , salah seorang yang dikatakan memasuki UMNO :

“Kami dibawa masuk melalui bangunan sebelah Mall, naik escala...tor, pusing-pusing tiba-tiba sudah berada di dalam Bangunan Umno di PWTC, diminta beratur menyambut Najib datang dan bersalaman, ketika itu gambar diambil bertalu-talu.

“Kemudian diumumkan kepada media bahawa inilah 40 ulama muda yang menyertai Umno, benar ada yang menyertai Umno tetapi ramai yang tertipu melihat kepada reaksi mereka yang asyik menunduk sahaja,”.

“Saya dan tiga lagi sahabat lepasan Jordan, Mohd Fakhruzzaman, 37, dari Shah Alam, Mohd Akram An-Nazilin, 27, (Putrajaya) dan Mohd Jalaluddin Tahir, 26 (Sungai Petani) menafikan kami berbuat demikian sebaliknya Umno yang menipu,” tegasnya.

Aduh, penipuan apa ini wahai Datuk Seri Najib Tun Razak? Penipuan apa ini wahai Datuk Seri Shahidan Kassim? Penipuan apa ini wahai UMNO Cawangan Dataran Merdeka? Jeliknya permainan politik kamu.

( e-mail dari ustaz mobarak)

MEMANG PELIK… PELIK LAGI MELIK

UMNO CAWANGAN DATARAN MERDEKA!!!

DIMANA RUMAH AHLI AHLI UMNO INI ?

RUMAH DALAM SELANGOR KELAB KE?

RUMAH TEPI WARONG TEBING KE?

ATAU RUMAH DI BAWAH TEMPAT LETAK KERETA KE?

MACAM MACAM NAK TIPU ORANG MELAYU

NAK TIPU BUAT LAAAA BETUL BETUL

JADIKAN MEREKA AHLI UMNO JLAN CHU CHENG KAY

ATAU AHLI UMNO FLAT SAM MANSION

BARU SELURUH MALAYSIA PERCAYA

Sharpshooter :- Mula nak sangka baik..tapi akhirnya ini pula jadinya....adakah pemimpin umno dari dulu kini dan selamanya pembohong....

JPELURU BERPANDU SCORPENE 20% LEBIH MAHAL
Tian Chua (PKR-Batu) hari ini mengemukakan usul tergempar untuk membincangkan pembelian senjata yang dipercayai terlalu mahal untuk dua kapal selam Scorpene Malaysia.

Ini ekoran pendedahan kerajaan baru-baru ini bahawa perolehan peluru berpandu 40 Exocet SM-39 laut ke udara dan 30 torpedo Black Shark yang berjumlah 219 juta euro.

Menurut usul Chua, Kementerian Pertahanan telah membayar 20 peratus lebih daripada harga pasaran, selepas membandingkan perolehan yang serupa oleh negara-negara lain.

"Menurut rekod perolehan Pakistan, kos SM-39 ialah 3.07 juta euro setiap satu, manakala Portugis membeli Black Sharks pada harga 2 juta setiap satu," kata Chua.

Berdasarkan angka-angka tersebut, maka jumlah kosnya ialah 182.8 juga euro - berbeza 20 peratus (36 juta euro) daripada apa yang telah dibayar oleh Malaysia.

Tian juga memetik sebuah laporan oleh badan pemikir berpengaruh - Foreign Policy in Focus (FPIF), yang menyebut dalam laporan tahun 2005 bahawa banyak pembuat senjata pada umumnya digunakan rakyat Malaysia yang ada berhubung baik, sebagai pelobi mereka untuk mendapatkan kontrak.

"Komisyen dibayar kepada wakil-wakil berkenaan, dianggarkan berkisar antara 10 hingga 20 peratus," kata Tian dalam usulnya yang memetik laporan FPIF.

Dalam usulnya itu, Tian menggesa Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menjelaskan kepada Dewan Rakyat sama ada orang tengah atau ahli politik terlibat dalam pembelian torpedo dan peluru berpandu itu.
Serba-sedikit Mengenai 10 Orang Terkaya Malaysia


Artikel panjang ini membincangkan kisah 10 orang terkaya di Malaysia dari Vincent Tan yang memiliki $1.6 billion sehinggalah kepada Robert Kuok yang memiliki $12 billion. Wow! Banyak duit tuh. Patutlah UMNO melutut di kaki tauke judi nih, kwah kwah.

1. VINCENT TAN

LELAKI KONTROVERSI dengan aset $1.6 billion ni berusia 58 tahun, sudah berkawin malah mempunyai 11 orang anak. Hebat juga. Biasanya orang Cina anak satu atau dua saja. BERJAYA GROUP miliknya menguruskan Starbucks, papa John's Pizza dan Wendy's, dan banyak lagi.

Vincent ini memiliki banyak aset di Vietnam dan Jepun. Merupakan pemilik kepada Friendster.com. Selepas kecoh-kecoh dengan isu judi bola, Vincent telah menjual pegangannya dalam syarikat judi Ascot Sports, kepada syarikat Berjaya Sports, yang juga miliknya, kui kui.

Kasih sayang yang kuat dan jitu antara UMNO dan beliau pastilah menyumbang kepada kejayaan tauke judi ini. Akhbar melaporkan bahawa beliau telah menyumbang dan menaja 11 pilihanraya kecil UMNO-BN yang terkini. Wow.

2. SYED MOKHTAR ALBUKHARI

Umur sekitar 58, sebaya dengan Vincent Tan. Anak ada 5, kurang 6 orang banding dengan Vincent Tan. Takpe, teruskan berusaha.

Bekas pedagang beras masyhur ini menjadi kaya khususnya melalui Malaysia Mining Corps (MMC). Terlibat menguruskan pelabuhan dan airport di Johor selain memiliki pegangan di Malakoff.

Syarikat Tradewinds nya telah berjaya mengambil alih Padiberas Nasional. Turut memiliki Harrods. Antara sumbangan besar ialah Muzium Kesenian Islam Malaysia. Semoga Allah berkati perniagaanya dan sinari hatinya dengan sinar iman.

3. TIONG HIEW KING

Umur sudah 75. Anak ada 4. Memiliki RIMBUNAN HIJAU yang menguruskan ladang kelapa sawit, pembalakan dan hartanah di New Zealand, Malaysia dan Papua New Guinea. Variasi sungguh.

Turut memiliki Media Chinese International dan 6 akhbar serta 30 majalah di Amerika Utara, Asia Tenggara dan China. Sedang berusaha menjual pegangan di EON kepada Hong Leong.

4. YEOH TIONG LAY

$2.5 billion. Sudah 80 tahun umurnya . Anak ada 7. Pengasas YTL Corp. Berjaya mengambil alih Macquarie Group (Australia) yang memiliki banyak hartanah di Malaysia dan Singapura. Turut memiliki PowerSeraya, power generator kedua terbesar di Singapura.

Meskipun gitu, kebanyakan urusan dibuat oleh anak sulungnya Francis dalam 2 dekad kebelakangan ini.

5. TEH HONG POIW

Umurnya sebaya dengan Yeoh Tiong Lay, 80 tahun . Asetnya dalam $3.8 billion. Bekas kerani bank ini telah mengasaskan Public Bank pada tahun 1966 hasil duit simpanan dan keuntungan dari jual beli hartanah.

6. QUEK LENG CHAN

Junior dalam 10 tahun berbanding dengan Teh Hong Piow dan Yeoh. Umurnya dalam 69 tahun. Anak ada 3. Aset utamanya ialah Guoco Group di Hong Kong. memiliki Hong Leong Bank.

7. LEE KIM HUA

Tidak ada kena mengena Kim Jong Ill di Korea Utara, kui kui. Umurnya 81 tahun. Ada 6 anak. Balu kepada Lim Goh Tong, pemilik casino Genting ini memiliki saham-saham Genting yang meningkat lebih 50% hasil sokongan padu UMNO kepada industri judi negara.

8. LEE SHIN CHENG

ASET DALAM $4.6 BILLION. uMUR 71. aNAK 6. ketua IOI, pemilik rangkaian ladang kelapa sawit.

9. ANANDA KRISHNAN

Aset dalam $8.1 billion. Umur 72. Anak 3. Bekas pedagang minyak yang memiliki Maxis. Turut memiliki Astro. Dengan sikap rakyat Malaysia yang paling suka berseronok-seronok dan berhibur, tak pelik jika beliau menjadi orang kaya nombor 1 nanti.

10. ROBERT KUOK

Aset saja sudah $12 billion. Umur 86 tahun, anak baru lapan.

Asetnya bertambah $3 billion baru-baru ini. Pemilik syarikat minyak kelapa sawit, Wilmar International. Baru baru ini menjual pegangan dalam syarikat gula, Jerneh Insurance dan tanah-tanahnya di KL. Kebanyakan masa diluang di Hong Kong, sama seperti penulis, kui kui.

KEPADA PAS dan Pakatan, eloklah sekiranya PAS dan Pakatan berusaha melahirkan generasi pelapis yang kuat kewangan mereka agar boleh boleh membantu perjuangan Islam. Contohnya,di zaman Nabi, AbdulRahman Bin Aus dan Saidina Osman antara orang kaya yang sentiasa menyumbang kepada Islam.

Pakatan sewajarnya mengadakan institusi untuk monitor dan membantu pedagang-pedagang Islam khususnya dengan mengadakan seminar seminar, mengajar kaedah berniaga yang betul, memberi bantuan sokongan atau support apabila mereka menghadapi masalah besar.

Ini bukan soal mentaliti tongkat atau subsidi seperti yang dijaja oleh UMNO. Orang bukan Islam khususnya Cina mempunyai sejarah yang lama sebagai kaum peniaga.

JANGAN LUPA, dalam karya sejarah Tome Pires, beliau menceritakan betapa kaum Melayu sewaktu zaman kesultanan Melaka merupakan pedagang dan peniaga yang sangat berjaya sehinggakan hampir setiap keluarga Melayu memiliki bot atau kapal mereka sendiri.

SESUDAH dijajah selama 400 tahun lalu diperintah oleh UMNO, orang Melayu hilang budaya berniaga. Segelintir peniaga Melayu yang ada pun turut ditindas dengan teruk oleh UMNO sekiranya mereka menzahirkan bahawa mereka PAS atau Pakatan. Sokongan UMNO hanyalah untuk kroni-kroni mereka yang berniaga cara alibaba sahaja.
NAJIB TERMAKAN PAU WAU KAYA SINGAPURA

SITI AMINAH ABDULLAH DAN ISTERI ROSMAH

ADAKAH NAJIB DIUGUT UNTUK TERIMA KEPUTUSAN RUNDINGAN MALAYSIA – SINGAPURA YANG MERUGIKAN ?

Ogos 1965, regim pemerintah Negara telah menyerahkan Singapura. Kelemahan regim ini ditutup dengan perbagai sentiment. Rakyat yang terbakar dengan perbagai sentimen pada waktu itu melupakan kelemahan regim sehingga tergadai hak dan kedaulatan Negara. Semenjak itulah perbagai isu hubungan dua negara ini muncul dan tidak selesai.

Antara isu yang tidak diselesaikan dan berpanjangan sejak dulu antaranya ialah isu pembangunan tanah milik KTMB dan sekitar tambak Johor. Walau apa pun tuduhan terhadap Perdana Menteri sebelum ini namun jelas mereka mempertahankan kedaulatan Negara dan tidak mahu menerima tawaran rundingan Singapura yang jelas berat sebelah.

Namun baru – baru ini hasil pertemuan tertutup Datuk Seri Najib Tun Razak dengan rakan sejawat di Singapura. Kononya telah menyelesaikan beberapa isu tertangguh sekian lama. Dilaporkan di media Malaysia bersetuju memindahkan stesen Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) di Tanjong Pagar di Singapura ke Pusat Pemeriksaan Kereta Api Woodlands (WTCP) menjelang 1 Julai 2011.

Dilaporkan juga Najib turut menyatakan, 271 hektar tanah milik KTMB di Tanjung Pagar, Kranji dan Woodlands serta tiga keping tanah di Bukit Timah kini diserahkan kepada sebuah syarikat yang belum lagi ditubuhkan.

Syarikat usaha sama Malaysia-Singapura yang dikenali sebagai M-S Pte Ltd, akan ditubuhkan sebelum 31 Disember tahun ini di mana Khazanah Nasional memegang 60% kepentingan dan Temasek Holdings Limited akan memegang baki 40%.

Ini, bermakna dari jumlah 271 hektar tanah milik KTMB, 40% kini sudah sah menjadi milik Singapura melalui perkongsian pelaburan.

Walaupun belum ada kepastian mengenai status pemilikan tanah, tetapi projek sistem transit laju (RTS) menghubungkan Tanjung Puteri, Johor dengan stesen di Woodlands yang dijadual beroperasi pada 2018 melalui projek usaha sama ini, kini dibahagi dua kepada Singapura.

Najib juga, gagal memberikan penjelasan terperinci tentang cadangan memindahkan Stesen KTMB di Tanjong Pagar ke Pusat Pemeriksaan Kereta Api Woodlands (WTCP) milik Singapura menjelang 1 Julai 2011.

Tanah milik KTMB di Tanjung Pagar, Kranji dan Woodlands serta tiga keping tanah tambahan di Bukit Timah, yang kesemuanya berjumlah 271 hektar akan diserahkan kepada syarikat usaha sama Malaysia-Singapura yang dikenali sebagai M-S Pte Ltd, yang akan ditubuhkan sebelum 31 Disember tahun ini.

Malaysia juga dikatakan bakal memindahkan kemudahan kastam, imigresen dan kuarantin (CIQ) kereta api di WTCP.

Hampir pasti bahawa kos operasi KTMB pasti akan meningkat dan bayaran penyewaan WTCP milik Singapura akan membebankan pada masa akan datang.

Maka KTMB bakal menyertai senarai syarikat milik kerajaan yang rugi seperti Pos Malaysia Berhad dan Sime Darby Berhad yang juga dibawah perlaburan Khazanah Nasional.

Apa yang berlaku ialah kita bakal membentuk satu lagi perjanjian seperti perjanjian air dengan Singapura yang jelas amat berat sebelah dan menggadaikan kedaulatan Negara.

Semua ini mengarut dan tak masuk akal. Selepas pengumuman di Singapura , banyak bantahan kedengaran di Malaysia. Namun Perdana Menteri Singapura hadir pula ke Kuala Lumpur seolah ‘mengingatkan’ Najib mengenai sesuatu agar Najib terus mempertegaskan persetujuan Malaysia dengan keputusan berat sebelah yang dipersetujui di Singapura.

Seolah seperti ada sesuatu yang mengikat Najib untuk akur walaupun ia jelas merugikan Negara. Dari aspek politik juga Najib jelas akan rugi kerana suara bantahan yang keras sudah mula kedengaran. Namun Najib seolah terpaksa meneruskan.

Adakah Najib diugut dalam mempersetujui perjanjian ini ?

Berdasarkan kenyataan bersumpah yang di ikrarkan oleh Balasubramanian pada 1 Julai 2008 menyatakan Antara dakwaan Bala dalam surat akuan itu ialah, Najib telah memperkenalkan Altantuya yang dikenali sebagai 'Aminah' kepada Razak di Pameran Berlian di Singapura. Maknanya Najib pernah berada di Singapura bersama Altantuya.

Adakah ‘perisik’ Singapura telah mengumpulkan rekod tersebut ? Adakah rekod tersebut digunakan untuk mengugut Najib dalam akur dan bersetuju dalam satu lagi penggadaian hak dan kedaulatan Negara ?

Najib perlu tampil dan berterus terang depan rakyat Malaysia. Jika benar dia diugut rakyat Malaysia seharusnya bangkit bersatu bersama Najib yang sedang menghadapi ugutan melalui rekod maklumat risikan Singapura ini.

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) melihat isu ini sebagai isu besar kedaulatan, maruah dan masadepan Negara. Untuk itu 2 Julai ini Solidariti Anak Muda Malaysia akan menghantar surat terbuka kepada Perdana Menteri Malaysia mengenai isu ini dan surat terbuka ini akan dicetak sekurang – kurangnya 20,000 naskah akan diedar seluruh Negara bagi mempertingkatkan pemahaman rakyat agar bangkit mempertahankan kedaulatan Negara.

BADRUL HISHAM SHAHARIN a.k.a che’GuBard
Penyelaras
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)


JANGAN LUPA TURUN BERDEMO 3 JULAI

AMBIL GENTING KEMBALI - JADIKAN HOSPITAL RAWATAN UNTUK YANG MEMERLUKAN UDARA BERSIH

JUDI: HIMPUNAN 3 JULAI DITERUSKAN –harakah daily

Gerakan Rakyat Membantah Judi (GMJ) mendesak Najib Razak mengumumkan keputusan kerajaan membantah judi sebagai keputusan Jemaah Menteri, bukan keputusan melibatkan Majlis Tertinggi Umno semata-mata.

Pengerusinya, Mohd Azmi Abdul Hamid berkata, GMJ bersyukur dan menyambut baik keputusan berkenaan namun ianya mesti diumumkan secara jelas kepada rakyat bahawa ianya merupakan keputusan kerajaan Barisan Nasional.

"Kita menerima keputusan ini dengan menyatakan bahawa ia tetap perlu dilontarkan atau diumumkan daripada keputusan jemaah menteri, bukan daripada keputusan satu parti politik (Barisan Nasional) sahaja" katanya pada sidang media di Rumah Pena, di ibu negara hari ini.

Azmi juga menegaskan, GMJ tidak akan dimansuhkan begitu sahaja walaupun kerajaan menarik balik pemberian lesen judi, sebaliknya akan meneruskan kempen membantah judi secara berpanjangan.

Ini kerana, ujarnya keputusan menarik balik lesen judi itu hanyalah keputusan kecil sahaja sedangkan industri membabitkan perjudian sedang berkembang pesat di negara ini.

INI TEPAT… BANYAK LAGI RUMAH JUDI PATUT TUTUP

BILA NAK TUTUP PUSAT JUDI GENTING

AMBIL BUKIT GENTING ITU... JADIKAN KAWASAN HOSPITAL

BILA PULA NAK HAPUSKAN MAIN TIKAM EKOR


JUDI ADALAH BUDAYA KAPITALIS

JUDI MENJUAL HARAPAN

PERNAH TENGOK KELAB JUDI JATUH BANKRAP?

PERNAH DENGAR CASINO BANGKRAP?

PERNAH DENGAR TOWKAY JUDI BANGKRAP?

APA JADI DENGAN KASSIM BABA DAN 40 PENTAMUN

BILA 40 PENYAMUN INI NAK LAWAN JUDI

TAK KAN NAK DUDUK DALAM GUA SAJA

ATAU NAK MAIN JUDI SAMA


KASIM BABA DAN 40 ORANG PENYAMUN

40 ORANG PENYAMUN MENUNGGU KASSIM BABA DI PINTU GUA

PENYERTAAN 40 ULAMA MUDA DALAM UMNO SATU TAMPARAN HEBAT BAGI PAS- mstar

Khairy Jamaluddin berkata kesediaan 40 ulama muda mengganggotai Umno menunjukkan mereka berminat untuk bergerak bersama sayap Pemuda parti.

"Saya percaya dengan penyertaan mereka, kita boleh menganjurkan lebih banyak program berunsur kerohanian terutamanya di kawasan-kawasan isu-isu politik sering dikaitkan dengan agama," katanya.

Beliau berkata perkembangan terbaru itu satu tamparan hebat kepada Pas yang selama ini menganggap ia parti politik pilihan golongan ulama.

TAMPARAN KEPALA BANA APA?

KASSIM BABA DAN 40 PENYAMUN

CARI LAAA ANGKA LAIN…. PILIH PILIH … KASSIM BABA DAN 40 PENYAMUN

KASSIM BABA TUNGGU DI LUAR GUA

YANG LAIN MASUK DULU… KIRA HARTA

nota:
apa akan terjadi pada lebai sauh


MENYALAK LAGI KUAT

INI BUKAN ANJING INI BIAWAK

PEMBANGKANG HIPOKRIT PERTIKAI KERAJAAN TIDAK KELUARKAN LESEN JUDI – NAZRI AZIZ : berita hairan

Mohamed Nazri Abdul Aziz menyifatkan pemimpin pakatan pembangkang sebagai hipokrit kerana masih mengkritik keputusan kerajaan untuk tidak mengeluarkan lesen pertaruhan sukan.

Beliau berkata tindakan mereka itu jelas menunjukkan sikap pemimpin pembangkang yang bermuka-muka kerana sebelum ini mereka juga tidak bersetuju dengan cadangan membenarkan pertaruhan sukan.

"Tengok lah pembangkang, bila kita tarik balik dia kritik juga... ini bukan soal takut pembangkang tapi soal mendapatkan maklum balas dari rakyat.

"Kerajaan kini lebih mementingkan suara majoriti rakyat sebelum mengambilke putusan melaksanakan sesuatu perancangan dan bukan berpegang kepada faktorlain seperti yang didakwa pemimpin pakatan," katanya.

TAKUT TENGOK DEMO 3 JULAI KE?

LEPAS INI RAKYAT MINTA TUTUP GENTING

LEPAS GENTING… JUDI TIKAM EKOR

PEMBANGKANG BUKAN HIPOKRIT

PEMBANGKANG NAK BERI TEKANAN KEPADA MAT MONGOL

NAK TENGOK MAT MONGOL DULAK DALIK… FLIP FLOP

nota:
politik ialah persepsi
rakyat seluruh malaysia memiliki persepsi yang gerombolan kaki rasuah
rakyat seluruh malaysia memiliki persepsi yang gerombolan pro judi
rakyat seluruh malaysia melihat lesen haji lebai al hafifi vinsen tan di batal
kerana rakyat nak berdemo

semua ini persepsi. dalam politik semua adalah persepsi

macam persepsi seluruh malaysia melihat
bahawa nazri aziz ialah anjing buruan
yang menyalak untuk gerombolan
ini persepsi walau pun nazri bukan anjing
tetapi biawak


ABANG JADI PENYAMUN

PADAN MUKA
UMNO PERLU UAR-UAR KELEMAHAN PEMBANGKANG: MOHAMAD HASSAN -melayau

Pemimpin dan ahli UMNO perlu menguar-uarkan semua kelemahan parti pembangkang agar rakyat tahu tembelang mereka, kata Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan, Mohamad Hasan.

Di samping itu, katanya, pemimpin UMNO yang menganggotai Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) serta dilantik Anggota Majlis Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) perlu lebih lantang menyuarakan isu-isu disuarakan rakyat kepada pentadbiran kerajaan.

"Langkah berkenaan akan meningkatkan sokongan dan kepercayaan rakyat terhadap UMNO selaku parti yang menjaga kesejahteraan mereka," katanya.

RAKYAT NEGERI SEMBILAN TAK PERLU DI WAR WAR KAN

SATU NEGERI SEMBILAN TAHU … MALAON INI BAWA DUIT LARI KE LUAR NEGARA

SATU NEGERI SEMBILAN TAHU… ABANG MALAON INI KAMI REMBAT HARTA RAKYAT

TAK PAYAH WAR WAR KAN....KJ AKAN BAKAR BUTUT MALAOAN INI

TAK PAYAH WAR WAR KAN.... MAT ISA TUNGGU MASA NAK TIBAI MALAON INI

TAK PAYAH WARWAR KAN PEMBANGKANG…. JAGA TEPI KAUM KELUARGA SENDIRI

RAKYAT NEGERI SEMBILAN TUNGGU MASA NAK MELUDAH DALAM TEMPAYAN

BILA DAH PENUH AIR LUDAH DIDALAM TEMPAYAN… NAK BENAMKAN MALAON INI