Rabu, 6 Julai 2011

INI DIA BOMOH EKONOMI DARI KELABIT

PAKAI PAKAR BOMOH KELABIT


nota:
hancur negara ini
pakai pakar ekonomi bomoh kelabit

yang sedihnya orang melayu
tak sedar sedar
negara sedang di kendalikan
oleh bomoh kelabit


PEBAHARUAN JANA PENDAPATAN , JIMAT KOS RM13 BILION
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan melaksanakan pelbagai pembaharuan dalam kewangan awam untuk menjana pendapatan dan penjimatan kos sebanyak RM13 bilion dalam tempoh lima tahun.

Untuk tujuan itu, kerajaan mensasarkan menguatkuasakan 20 cadangan yang dibahagikan kepada enam bidang utama iaitu meningkatkan pentadbiran cukai, merasionalkan insentif cukai korporat, pemerolehan telus, kawalan perbelanjaan dan perakaunan terakru, termasuk pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST).

Jika berjaya dilakukan, ia akan membolehkan kerajaan menguruskan kedudukan kewangan di luar jangkaan, membayar hutang negara serta melabur untuk masa depan, kata Idris Jala.

“Ketika ini hanya sejuta rakyat Malaysia membayar cukai daripada 28 juta penduduk dan jurang cukai semasa iaitu beza antara pungutan sebenar daripada unjuran kira-kira 20 peratus, berbanding 10 hingga 15 peratus di negara maju. Justeru, ia mewakili potensi pendapatan sehingga RM20 bilion,” katanya ketika membentangkan Inisiatif Pembaharuan Strategik (SRI) di sini, semalam.

MUNKEEE NI DATANG DARI MANA?.... kah kah kah..

NAMPAK JELAS KEMUNKEEAN MUNKEEE NI…. kah kah kah..

NAK MENIPU SAJA KERJANYA…. kah kah kah..

TAK CUKUP ORANG KELABIT DI TIPU… NAK TIPU ORANG MELAYU PULAK…. kah kah kah..

INI CONTOH BOMOH KELABIT YANG TERBANGANG…..kah kah kah..

SATU JUTA RAKYAT MALAYSIA YANG BAYAR CUKAI…. kah kah kah..

BOMOH KOKAK… JANGAN JADI BANGANG…. SEMUA RAKYAT MALAYSIA BAYAR CUKAI… kah kah kah..

PUKEEE MAK MUNKEEE NI….NAK MENIPU…. kah kah kah..

BELI ROKOK BAYAR CUKAI…BELI ROTI BAYAR CUKAI… BELI SELUAR BAYAR CUKAI… kah kah kah..

BIL TALIPON KENA CUKAI… BIL LETERIK KENA CUKAI… kah kah kah…

PUKEEE MAK BOMOH EKONOMI KELABIT INI…. INGAT KITA SEMUA BODOH… kah kah kah

nota:
kalau dapat tambahan duit 13bilion itu nak buat apa?
nak bagi duit buat kenduri
anak rosmah nak berancuk lagi?


nota:
waspada!
hormat diri sendiri

kalau kena tipu oleh bomoh kelabit
adalah kena tipu paling low
kah kah kah

sama macam kena tipu oleh orang
nigeria jual black money kah kah kahNOTA:


terima kaseh pembaca
yang hantarkan alamat klip ini

sekarang
kita semua boleh faham
mak cik felda lagi boleh faham

syabas!
kepada pembuat klip ini

teruskan amal jariah anda
bukan buat amal jariah membeli proton

Isnin, 4 Julai 2011

PUAK UMNO Dok kata MB Azizan kejam laa pulak....

"Kerajaan negeri tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana rakyat negeri Kedah yang ditangkap di atas kesalahan merusuh di perhimpunan itu kelak," kata Menteri Besar Dato' Seri Azizan Abd Razak.


Bersih 2.0 adalah himpunan aman, berjalan sambil bersantai. Tiada siapa di kalangan penganjur yang mahu peserta himpunan pi MERUSUH. Jadi kalau MB Kedah tidak akan bertanggungjawab kepada rakyat Kedah yang pi merusuh, ia sangat patut kerana mereka langgar arahan supaya hadir himpunan secara aman.

Bagaimana pula kalau mereka tidak merusuh tapi ditangkap juga? Pihak penganjur dah beri jaminan akan menyediakan peguam dan membantu, nak kalut apa. Kalau ahli PAS kena tahan maka PAS (atas nama parti) akan membantu.

Jadi kalau Ostad kata "Kerajaan negeri tidak akan bertanggung jawab kepada..." betul la tu, sebab urusan politik biar parti yang selesaikan bukan urusan kerajaan. BN dulu yang tak reti beza antara parti dan kerajaan.. itu pasallah depa sapu habih duit GLC untuk biayai program parti.

Najib kemaruk tawan Kelantan

KUALA LUMPUR, 3 Julai: AJK PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad berkata, Datuk Seri Najib Tun Razak nampaknya kemaruk untuk menawan Kelantan yang diperintah oleh PAS sejak 21 tahun yang lalu.

Ketika berucap di Machang, Najib yang juga Presiden Umno dengan penuh semangat meminta rakyat Kelantan perlu berubah untuk memilih BN dalam pilihan raya akan datang.

Beliau juga berjanji untuk mendirikan stadium baru jika BN berjaya menawan Kelantan dengan memperlekehkan scoreboard stadium yang masih menggunakan manual, kerana tidak kemampuan pemimpin PAS.

“Sebelum beliau hendak menawan Kelantan, tolong perhati dulu negeri-negeri yang Umno perintah termasuk negeri Pahang,” kata Idris kepada Harakahdaily.

Katanya, Kelantan walaupun diperintah oleh PAS tidaklah sampai mengemis untuk membayar gaji kakitangan dan melaksanakan negeri berkebajikan seperti skim kifalah, bantuan makanan kepada orang miskin dan terbaru bantuan perkahwinan.

Belau berkata, jika Umno menawan Kelantan semua skim itu akan dikuburkan, seperti di Terengganu.

“PAS menghapuskan cukai pintu kediaman, selepas Umno menang cukai pintu dikenakan kembali,” ujarnya.

Menurutnya, dalam keadaan Kelantan dinafikan hak mendapat royalti minyak dan hak pendaratan minyak Kelantan terus membangun dengan pesat dari segi spiritual dan material.

“Maklumlah negeri Kelantan seolah-olah berada di planet lain, sehingga hak mendarat minyak dinaikkan ke Songkla Siam yang jauh 270 kilometer, berbanding dengan Kelantan hanya 150 kilometer sahaja.

“Inilah demokrasi ala 1Malaysia,” katanya lagi.

Baginya, walaupun scoreboard di stadium Kelantan menggunakan manual, stadium tidak runtuh.

“Kita bimbang jika stadium yang Datuk Seri Najib hendak bina, runtuh pula seperti stadium Terengganu yang berharga RM291 juta.

“Ia hanya sempat ‘bernyawa’ setahun sahaja, seolah-olah binaan stadium diikat dengan tali pisang,” ujarnya.

APA YANG BESAR?

INI BERSIH LAHMUHYIDDIN : KUASA BESAR BOLEH MASUK JIKA MALAYSIA BERGOLAK - minsider


Muhyiddin Yassin mendakwa kemungkinan kuasa besar dunia akan campur tangan dalam urusan negara ini jika berlaku pergolakan akibat daripada perhimpunan 9 Julai ini.
“Apabila bergolak, kuasa besar boleh masuk... kita tidak mahu Malaysia yang dibangunkan sejak 50 tahun berdepan dengan masalah seperti itu,” katanya.

Dia berkata, apabila berlaku pergolakan, akan berlaku ketidakstabilan yang menjejaskan ekonomi dan merosakkan perpaduan antara kaum dan agama yang telah dibina selama ini.

Muhyiddin (gambar) berkata rakyat tidak harus terjebak dengan perbuatan mungkar yang didalangi kononnya oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) tetapi sebenarnya turut didokongi parti-parti pembangkang yang bermatlamat untuk mengambil alih kerajaan supaya pemimpin mereka menjadi Perdana Menteri.

KUASA BESAR INI MACAM MANA?.... kah kah kah..

…. BESAR MANA KUASA BESAR INI?..... kah kah kah..

…ADAKAH SEBESAR MUKA MALIKUL SEMBAB?… kah jah jkah…

…. MACAM MACAM DI BUAT…. SEMUA NAK MENIPU…kah kah kah…

SEMUA NAK TIPU MELAYU… kah kah kah…

nota:
tolong jangan kelentong
amerika dah masuk dalam negara ini

tentera amerika dah masuk berlatih disini
tentera amerika ada kerjasama dg tentera malaysia
kapal nuklear amerika pernah berlabuh di klng

jangan nak tipu tipu
china pun dah masuk ke sini
tak caya ke?
tak caya china pun ada masuk?

china hantar banyak china doll