Sabtu, 10 Disember 2011

PKR Lapor POLIS SalahLaku Jennayah TYT SABAH

Berita
PARTI Keadilan Rakyat Sabah, sebentar tadi membuat laporan polis terhadap Tuan Yang terutama Yang DiPertua Negeri Sabah, Tun Juhar Mahiruddin dan mendesak polis membuka kembali fail jenayah serangan bersenjata yang dilakukan oleh Juhar dan sekutunya pada 1986. Timbalan Ketua Penerangan Angkatan Muda PKR Sabah, Citra Masadi yang menghubungi Sabahkini.net sebaik sahaja selesai membuat laporan polis di Balai Polis Kunak memberitahu beliau turut menyerahkan beberapa dokumen untuk membantu siasatan polis.

Kita percaya prinsip rukun negera terutama Kedaulatan Undang-Undang dan Keluhuran Perlembagaan. Kita yakin tidak ada pihak yang boleh mengatasi undang-undang, terutama sekali dalam kes jenayah dan kekerasan,” kata Citra yang agak kesal kerana sistem penyampaian PDRM masih lembab dan beliau terpaksa mengambil masa yang agak lama untuk membuat laporan polis.

Menurut Citra, beliau tidak ingin mengulas terhadap lebih 10 laporan polis yang dibuat terhadap Yang Dipertua PAS Batu Sapi, Haji Hamzah Abdullah yang semakin hangat kerana didakwa menghina Juhar dan institusi istana.

Bagaimanapun kata Citra, laporan yang dibuatnya tidak ada kena mengena dengan laporan yang dibuat terhadap Haji Hamzah, atau sebagai membalas laporan polis yang dibuat terhadap pemimpin Pakatan Rakyat Sabah; sebaliknya dibuat secara kebetulan setelah beliau membaca komen seorang Blogger yang menggunakan nama Ahli UMNO di artikel bertajuk ‘Police Report Over Insult Of TYT’.

“Blogger berkenaan mendedahkan terlalu banyak rahsia yang disimpan PDRM selama ini terutama serangan bersenjata yang didakwa dilakukan oleh Tun Juhar dan rakannya seramai 50 orang. Semua kenyataannya benar kerana setelah saya semak, memang jenayah berkenaan didedahkan oleh seorang Jurnalis, Khusairie Talib,” kata Citra lagi.

Setelah menyemak buku bertajuk, ‘PBS Keluar Membela Maruah’ tulisan Khusairi yang dipinjam daripada rakannya, Citra merasakan adalah menjadi tanggung jawabnya untuk membuat laporan kerana dakwaan di buku tersebut adalah serius dan mengancam keselamatan negara.

“Kita ingin PDRM siasat bagaimana kes berkenaan ditutup begitu sahaja sedangkan pelakunya kini telah dilantik sebagai TYT. Adakah kerana dia TYT dan kini berpangkat Tun, maka beliau kebal daripada tindakan undang-undang?,” tanya Citra yang mendesak polis memanggil penulis buku berkenaan.

Hasil risikan beliau, kata Citra, Datuk Khusairie Talib kini merupakan Ketua UMNO Bahagian Tanjong Malim, merangkap Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Negeri Perak dan juga Ahli Dewan Undangan Negeri Perak (Adun Slim).

Citra turut mendesak PDRM menyiasat dakwaan Khusairie berhubung pengundi hantu dan pemberian kad pengenalan projek kepada pendatang asing tanpa izin.

SEDUTAN....Sedutan daripada buku PBS Keluar membela Maruah.

Dalam laporan polisnya, KNK/RPT/2698/2011, Citra mendakwa bahawa;

“PADA lebih kurang jam 1.45 petang, ketika melayari internet di pejabat saya, saya terbaca satu komen di ruangan Disquss oleh Ahli UMNO di artikel ‘POLICE REPORT OVER INSULT OF TYT’ (8 Disember 2011) yang disiarkan di Portal Sabahkini.net yang berbunyi;

“Saya ada baca buku tulisan Khusairie Talib, pasal sejarah Tun Juhar dan Pandikar Amin, Speaker Parlimen sekarang. Muka surat 152 dalam buku itu, sejarah mencatatkan bahawa Pandikar Amin dan Tun Juhar (semasa memimpin AKAR) telah mengetuai beberapa orang pengikut mereka membuat serangan bersenjata terhadap majlis ceramah PBS di Ranau, pada 1986. Ada satu kes lagi di Hotel Perkasa, gerombolan Pandikar Amin dan Tun Juhar yang turut disertai oleh Saman Gulam dengan lebih 70 orang anggota AKAR, telah menyerbu hotel tersebut dengan beberapa orang membawa senjata merbahaya (muka surat 155). Mereka menyerbu Hotel Perkasa kerana terdapat pimpinan PBS menginap di situ. Mujur ketika itu OCPD ASP Yahya Awang Husssin tiba di Hotel Perkasa dan menempatkan tiga anggota polis di hotel tersebut. Tun Juhar juga dikatakan terlibat dgn tragedi hitam di Kg. Waang yang berakhir selama 5 jam! Hj. Hamzah, sila dapatkan buku tersebut di kedai buku atau perpustakaan KK!”

Sehubungan itu, saya datang ke balai membuat laporan agar PDRM menyiasat dan membuka kembali kes jenayah yang didakwa dilakukan oleh TYT Sabah, Tun Juhar Mahiruddin dan rakannya; serta menyiasat kandungan buku ‘PBS Keluar Membela Maruah’ yang ditulis oleh Datuk Khusairie Talib, yang kini adalah Ketua UMNO Bahagian Tanjong Malim, merangkap Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Negeri Perak dan juga Ahli Dewan Undangan Negeri Perak (Adun Slim).

Di muka surat 106, buku setelah 216 muka surat yang diterbitkan oleh Goldana Corporation pada 1991 turut menyatakan bahawa akibat daripada penipuan terancang, Miyong tewas di Kinabatangan dengan majoriti tipis, hanya 165 undi. Calon Barisan Nasional, Haji Juhar Mahiruddin memperolehi 5,473 undi dan miyong mendapat 5,308 undi. Kemenangan Haji Juhar itu banyak dibantu oleh para pengundi yang memegang 'Kad Pengenalan Biru Kilat' di kawasan DUN Sekong, sementara Miyong menang di dua lagi kawasan DUN yang berada di dalam Parlimen Kinabatangan, iaitu Kuamut dan Sukau.

Sehubungan itu, saya menggesa agar PDRM menjalankan siasatan bagaimana kes jenayah Tun Juhar boleh ditutup begitu sahaja dan terlepas saringan ketika memilih beliau sebagai TYT.”

Jumaat, 9 Disember 2011

Tak sempat DAP nak jadi kerajaan, 29,000 jawatan awam telah dimansuhkan.

Artikel
DAP hari ini menuduh Datuk Seri Najib Razak (gambar) memperlihatkan hipokrasi “teramat tinggi” sedangkan pentadbirannya semalam mengumumkan mengenai pemansuhan 29,000 jawatan, di bawah pelaksanaan sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) mulai Januari 2012, hanya beberapa hari selepas perdana menteri menyerang Pakatan Rakyat kononnya mahu membuang separuh kakitangan awam.

Pemimpin-pemimpin Umno melakukan serangan bertubi-tubi ke atas perikatan itu sejak Pua mengesyorkan idea mengurangkan tenaga kerja sektor awam yang kini telah mencecah 1.4 juta orang, bulan lalu.

“Najib telah membuktikan dirinya (pemimpin yang) bersikap hipokrit tahap tertinggi,” kata Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara ini dalam satu kenyataan dikeluarkan pagi ini.

Setiausaha Publisiti DAP Tony Pua (gambar) berkata, perkembangan terbaru ini menunjukkan presiden Umno dan pemimpin-pemimpin partinya adalah oportunis politik, yang hanya mahu menggambarkan Pakatan Rakyat sebagai parti antiperkhidmatan awam.

Pemimpin-pemimpin Umno melakukan serangan bertubi-tubi ke atas perikatan itu sejak Pua mengesyorkan idea mengurangkan tenaga kerja sektor awam yang kini telah mencecah 1.4 juta orang, bulan lalu.

“Najib telah membuktikan dirinya (pemimpin yang) bersikap hipokrit tahap tertinggi,” kata Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara ini dalam satu kenyataan dikeluarkan pagi ini.

Malah, Pua mendakwa Najib sanggup mencetuskan sentimen perkauman di kalangan orang Melayu dengan menuduh pembangkang mahu mengurangkan saiz perkhidmatan awam sedangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) yang memulakan langkah ke arah itu.

Semalam, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Tan Sri Abu Bakar Abdullah memberi jaminan SBPA akan membantu mengawal bilangan kakitangan kerajaan dan bukannya bertujuan mengurangkan tenaga kerja semasa.

Sambil berkata sekitar 29,000 jawatan dimansuhkan di bawah SBPA, kata beliau, sistem saraan baru ini yang diperkenalkan untuk menggantikan Sistem Saraan Malaysia (SSM), pemegang jawatan-jawatan yang dimansuhkan akan ditempatkan di skim dan gred lain mengikut keperluan semasa.

Saiz tenaga kerja semasa dianggarkan 1.4 juta orang dengan penduduk Malaysia adalah 28 juta orang.

“Bermakna ia tidak sampai 10 peratus,” katanya merujuk kepada nisbah tersebut.

“Sukar hendak mengatakan bahawa saiz tenaga kerja sektor awam kita terlalu besar atau terlalu kecil. Kita tidak boleh membuat perbandingan antara satu negara dengan negara lain.

“Dan, saya tidak mengatakan sama ada tenaga kerja perkhidmatan kita terlalu besar ataupun kecil... sehingga kami menyelesaikan kajian berdasarkan enam strategi merealisasikan inisiatif perkhidmatan awam yang kejat iaitu kawalan saiz perkhidmatan awam atau ‘right-sizing’, kajian pertindihan fungsi antara agensi, penjajaran fungsi utama perkhidmatan, perkhidmatan yang boleh diserah urus (‘outsourcing’), perekayasaan proses kerja (‘business process reengineering’) dan kajian semakan skim perkhidmatan.

Abu Bakar juga berkata beliau tidak boleh memberi jaminan saiz tenaga kerja semasa akan kekal sama sepanjang masa pada masa depan jika diambil kira kemungkinan akan ada pertambahan atau pengecilan kementerian.

Saiz tenaga kerja pernah dikurangkan daripada 1.2 juta orang sehingga sekitar 800,000 ekoran dasar penswastaan pada 1990-an iaitu ketika pentadbiran Dr Mahathir, tetapi ia meningkat kepada 1.4 juta sekarang.

Dalam ucapan dasar pada Perhimpunan Agung Tahunan Umno minggu lalu, Najib sambil berkata orang Melayu akan hilang kuasa dan hak mendakwa, “ini tidak, belum lagi berkuasa, sudah ibarat kaduk naik junjung.”

“Ibarat lidah tidak bertulang, katanya mahu membuang separuh dari penjawat awam kalau sudah berkuasa. Apa maksud mereka mahu membuang lebih 200,000 orang guru? Siapa yang mahu mengajar anak-anak kita? Bukan semua yang mampu menghantar anak ke sekolah-sekolah swasta.

“Tidak cukup dengan itu, mahu ditamatkan khidmat separuh doktor dan jururawat sedangkan tidak semua rakyat Malaysia yang mampu mendapatkan rawatan di hospital-hospital swasta. Mahu diberhentikan separuh tentera dan polis? Lalu, pada siapa hendak diharap untuk membenteng keselamatan kita dan keluarga?” kata presiden Umno itu.

Sebelum ini kepimpinan Pakatan Rakyat berkata pengurangan tenaga kerja awam bukan dasar mereka, sebaliknya akan mengurangkan kos dengan menjadikan perkhidmatan awam lebih cekap, yang majoritinya orang Melayu.

Dalam kenyataan hari ini, Pua berkata Pakatan Rakyat tidak pernah mengesyorkan untuk mengecilkan saiz sektor awam dan beliau hanya mengesyorkan persaraan awal dan membuang penjawat yang melanggar disiplin dan peraturan seperti mereka yang membeli binokular RM1,940 pada harga RM56,350.

Sehubungan itu wakil rakyat penggal pertama ini menekankan matlamat Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Model Baru Ekonomi juga mahukan kerajaan yang bersaiz kecil dan pengurangan tenaga kerja dan pemfokusan semula.

“Umno yang membunuh perkhidmatan awam hari ini, tetapi tanpa rasa malu mendakwa bahawa Pakatan Rakyat dan diri saya sebagai rasis,” katanya lagi.

Selasa, 6 Disember 2011

Najib Lebih Korup Daripada Pak Lah dan Dr Mahathir

Kedudukan Malaysia dalam indeks Persepsi Rasuah (CPI) antarabangsa adalah paling teruk dalam sejarah negara dan ia jelas menunjukkan kelemahan pentadbiran Barisan Nasional dibawah Datuk Seri Najib Razak.

Penasihat DAP, Lim Kit Siang menjelaskan, kedudukan Malaysia pada tangga ke-60 tahun ini memperlihatkan Najib lebih korup berbanding dua Perdana Menteri sebelumnya, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Lim yang juga Ahli Parlimen Ipoh Timur memaklumkan, Malaysia sudah jatuh 13 anak tangga sejak di bawah pentadbiran Najib yang bermula pada tahun 2009.

"Pak Lah (Abdullah) dalam tahun 2003 sehingga 2008, Malaysia jatuh 10 anak tangga, dari kedudukan 37 kepada 47.

"Di bawah Tun Dr Mahathir, 22 tahun menjadi Perdana Menteri sungguhpun CPI dimulakan pada tahun 1995, masa itu Malaysia di tangga ke-23. Semasa dia bersara 2003 sudah jatuh ke tangga 37. Jatuh sembilan tangga dalam tempoh sembilan tahun.

"Tetapi untuk Datuk Seri Najib dalam tempoh dua tahun setengah, jatuh 13 anak tangga," katanya.

Beliau menambah, perkara ini langsung tidak disentuh oleh pemimpin dan perwakilan Umno dalam Perhimpunan Agung Umno 2011.

Sementara itu, Exco Pelaburan Perdagangan Selangor, Teresa Kok berkata, terdapat banyak perbezaan pentadbiran Perdana Menteri dahulu berdasarkan kedudukan CPI yang semakin merudum.

Beliau turut mempersoalkan adakah ini yang dinamakan membenteras rasuah dan gagasan 1Malaysia yang selama ini dilaungkan oleh pemimpin Umno-Barisan Nasional.

"Indeks Korupsi kita lihat ketika Pak Lah menjadi Perdana Menteri tahun 2004, Malaysia berada dalam kedudukan 39.

"Kita lihat selepas Najib menjadi Perdana Menteri pada tahun 2008, Indeks negara jatuh ke tangga 47. Tahun 2009 dan 2010 tangga ke-56 tetapi pada tahun ini telah jatuh ke kedudukan 60," katanya.

Beliau menjelaskan, pada tahun 2008 wang simpanan tunai di Selangor berjumlah RM632 juta tapi telah meningkat kepada RM1.2 billion sebagai bukti jelas Pakatan Rakyat lebih cekap dalam mengurus tadbir kewangan negeri.

Anak Muda Yakin…PEKIDA Tak Sebodoh Itu La..Najib

"pekidaNajib cuba memperbodohkan anggota Pekida dengan membuat ucapan yang memutarbelitkan fakta sebenar apa yang telah berlaku terhadap orang Melayu.

Ramai daripada kami Anak-Anak Muda yang juga menggotai Pekida dan lain-lain pertubuhan Islam di Negara ini, amat terasa diperbodohkan oleh Najib di dalam ucapannya hari ini. Sebahagian besar anggota Pekida yang hadir bukan semuanya menyokong kenyataan Najib. Kebijaksanaan mereka menghadirkan diri, adalah satu tindakan yang amat bermakna... semuanya faham...

Najib, dalam ucapannya, memberi amaran masa depan orang Melayu akan malap jika BN tidak kekal berkuasa selepas pilihan raya umum nanti.

Alasan Najib meminta Pekida untuk pertahankan Umno adalah kerana kononnya jika Pakatan Rakyat perintah… bendera Malaysia akan direkabentuk semula, mengurangkan separuh kakitangan perkhidmatan awam, mencemarkan kedaulatan Raja-raja Melayu dan mempersoalkan dasar-dasar yang membantu orang Melayu.

Sudah terang lagi bersuluh…
umno derhaka
Kenyataan Kurang Ajar Umno Derhaka

Memang Najib dan Umno sekarang ini terang-terangan meniup api perkauman dikalangan orang Melayu, walaupun ramai anggota Pekida dan orang Melayu tahu itu semua alasan Najib dan Umno hanya sandiwara untuk menarik sokongan orang-orang Melayu, kerana mereka tahu Rakyat sudah tidak menyokong mereka lagi.

Sokongan Rakyat terhadap Umno merosot dengan teruk sekali apabila Umno GAGAL memajukan orang-orang Melayu sejak lebih 60 tahun yang lalu.

Kuasa mutlak yang diberi serta WANG yang berjumlah berbilion-bilion ringgit hasil daripada hasil bumi Malaysia sejak 63 tahun dulu gagal dimanafaatkan untuk Rakyat Malaysia terutamanya terhadap orang-orang Melayu.
melayu miskin

Kalau Umno memperjuangkan nasib orang-orang Melayu dan Islam,
TIDAKLAH Melayu kaum paling miskin di Negara ini (mengikut perangkaan rasmi negara).

Kalau Umno memperjuangkan nasib orang-orang Melayu dan Islam, TIDAKLAH Melayu yang paling ramai duduk di tepi-tepi sungai dan setinggan di Negara ini (boleh lihat dengan mata kita sendiri).

Kalau Umno memperjuangkan nasib orang-orang Melayu dan Islam, TIDAKLAH Melayu menjadi penagih dadah yang paling ramai di Negara ini (walaupun kerajaan mampu membasmi perkara ini).

Kalau Umno memperjuangkan nasib orang-orang Melayu dan Islam,
melayu
TIDAKLAH Melayu menjadi kaum yang paling ramai menjadi bohsia dan membuang serta membunuh bayi yang tak berdosa.

Kalau Umno memperjuangkan nasib orang-orang Melayu dan Islam, TIDAKLAH Umno menutup Madrasah Sekolah Agama Rakyat dan menolak terus hukum HUDUD yang diarahkan oleh ALLAH S.W.T.

Kalau Umno memperjuangkan nasib orang-orang Melayu dan Islam, TIDAKLAH Umno membiarkan anak-anak Melayu dibiarkan tidak berpelajaran selepas SPM, dan sebahagian besar tiada pekerjaan yang menjamin masa depan mereka. (lihatlah sekeliling kita).

Hanya SATU sebab Umno melakukan perkara di atas….

Umno biarkan orang-orang Melayu terjadinya perkara-perkara di atas adalah kerana supaya Umno MUDAH PEGANG TENGKUK ORANG-ORANG MELAYU agar orang Melayu hanya mendengar kata-kata Umno.

Jika UMNO menjadikan Melayu pintar, Jika UMNO menjadikan Melayu kaya, Jika UMNO menjadikan Melayu kuat agamanya, maka ORANG MELAYU AKAN MEMBUANG Umno dari dahulu lagi.

Jika Umno biarkan anak-anak melayu di Malaysia ini PINTAR dan KUAT AGAMA seperti anak Melayu dari negara maju Singapura ini, yang mengalahkan pelajar dari sekolah Amerika dan menjadi 'Best Speaker'... maka Umno menganggap anak Melayu inilah yang akan membuang Umno di masa akan datang...

lihat video ini... anak muda

Sebab itulah Umno tidak akan biarkan anak-anak Melayu di Malaysia ini menjadi pintar....

Bodohnya Melayu Kerana Umno Bijak Menipu…

Dan sekarang ini, anggota-anggota PEKIDA bukan lagi bodoh seperti yang disangka oleh Najib…

Masa depan Melayu "gerhana" bawah PR kata Najib, "cerah"kah

Artikel Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mendakwa masa depan orang-orang Melayu akan "gerhana" jikalau seteru politiknya, Pakatan Rakyat (PR) menang PRU 13 akan datang. Klik disini.

Persoalannya sekarang, dibawah pemerintah Umno-Barisan Nasional (BN) semenjak Malaysia mula merdeka - apakah benar-benar "menyinari" kehidupan orang-orang Melayu? Ini harus ditanya.


  • Siapakah di belakang Akta Pembangunan Kampung Baru yang akan menyaksikan Kampung Melayu terakhir di Kuala Lumpur pupus buat selama-lamanya?
  • Siapakah yang bertangunggjawab menyebabkan majoriti orang-orang Melayu berpendapatan dibawah RM 1,500 yang dikategorikan sebagai miskin?
  • Siapakah yang menghalang royalti minyak daripada diberikan kepada rakyat Kelantan - majoritinya terdiri daripada orang-orang Melayu?
  • Siapakah yang bertanggungjawab menyerahkan tanah KTMB di Tanjung Pagar setelah lama dipertahankan oleh kepimpinan negara terdahulu?
Jawab berberapa persoalan yang saya timbulkan diatas sebelum kita berbicara tentang gelap atau terangnya nasib orang-orang Melayu dibawah mana-mana kerajaan sekalipun. Janganlah terus menerus cuba memperbodohkan orang-orang Melayu.

Bila dah jadi pembangkang, pertahankanlah...

Najib yang sudah terbayang akan kehilangan kuasa, meneruskan kempen menakut-nakutkan 'bangsa Melayu' dengan pelbagai andaian. Najib menyatakan seolah-olah hanya umno/BN satu-satunya parti di dunia ini yang mampu mempastikan 'Melayu', 'Islam' dan negara ini ditadbir dengan baik.

Pentadbiran umno/BN selama lebih 54 tahun, membuktikan umno/BN telah menjahanamkan segala-galanya. Menurut Najib, hanya umno yang mampu menjaga kepenting orang Melayu dan Islam.

“Mereka (Pakatan) menawarkan janji alternatif yang menarik, sedangkan mereka sendiri belum tahu sama ada dapat menunaikannya atau tidak,” kata Najib.

Sebenarnya, Najib cuba untuk berbohong kepada dirinya sendiri, betapa beberapa buah kerajaan negeri yang sebelum ini ditadbir umno/BN, setelah diambil-alih oleh kerajaan Pakatan Rakyat berjaya memperbetulkan pelbagai penyelewengan dan dapat diurustadbirkan dengan baik. Tiada penyelewengan. Rasuah jauh sekali. Kepentingan dan kebajikan seluruh Rakyat di negeri-negri tadbiran PR, tanpa mengira warna kulit, bangsa, agama dan anutan politik, dijaga dan dihormati.

Tahap kesedaran Rakyat yang inginkan perubahan ke arah itu semakin meningkat dari sehari ke sehari. Keadaan inilah yang sebenarnya yang menghantui Najib hinggakan tugas dan peranannya sebagai Perdana Menteri kepada semua Rakyat, telah terabai sekian lama.

Hampir kebanyakan masanya ditumpukan bersama-sama 'orang umno' atau 'umnoputra' dan pihak-pihak yang dilihat masih setia kepadanya. Jika tidak bersama kumpulan-kumpulan ini, Najib akan bersama Rosmah mengelilingi dunia.

Najib sudah melupakan tanggungjawabnya sebagai Perdana Menteri kepada sebahagian besar lagi Rakyat. Majoriti Rakyat Malaysia yang inginkan perubahan ini, dimusuhi Najib.

Mereka ini terus-menerus dihina, dikutuk dengan pelbagai dakwaan siang, malam, pagi dan petang. Tak tahu berterima kasihlah. Tak mengenang budilah. Pengkhianatlah. Tapi yang dihina oleh Najib ini adalah Rakyat Malaysia yang beliau merupakan Perdana Menteri mereka juga!

Maka jelaslah, Najib hari ini merupakan Perdana Menteri yang skop dan bidang tugasnya hanya memikirkan mengenai kepentingan beberapa kerat 'orang Melayu' dan 'Islam' yang masih bersama-samanya. Dakwaan Najib bahawa masa depan Melayu ‘gerhana’ jika Pakatan menang PRU tidak merujuk kepada keseluruhan bangsa Melayu sebaliknya hanya melibatkan Melayu 'umnoputra' yang masih bersimpati kepadanya. Bangsa dan agama lain seolah-olah sudah tidak wujud dalam pemikiran Najib.

Sudah tiba masanya majoriti orang Melayu, Cina, India, Kadazan, Murut, Iban, Sikh, Orang Asal dan lain-lain berusaha mencari pengganti Najib sebagai Perdana Menteri. Seorang Perdana Menteri yang dapat diterima Rakyat. Perdana Menteri yang dapat memberikan khidmat kepada SEMUA bangsa dan agama, bukan hanya kepada 'umnoputra'.

Sebab itu juga, Chua Soi Lek pun semakin berani berperanan sebagai 'Perdana Menteri Kedua' dengan mengeluarkan kenyataan memperlekehkan Hukum Hudud sekali lagi, kerana Perdana Menteri Pertama dilihatnya terlalu sibuk menjaga urusan dan kepentingan 'umnoputra'.

Haji Mohd Najib Tun Razak sudah tidak lagi berkemampuan untuk memikul tanggungjawab menjadi Perdana Menteri kepada seluruh Rakyat Malaysia.

Najib dakwa masa depan Melayu ‘gerhana’ jika Pakatan menang PRU

SHAH ALAM, 5 Dis – Datuk Seri Najib Razak memberi amaran masa depan orang Melayu akan “gerhana” jika Barisan Nasional (BN) pimpinannya tidak lagi kekal berkuasa dalam pilihan raya umum ke-13.

Susulan ketegasan pada Perhimpunan Agung Tahunan Umno hujung minggu lalu, perdana menteri memberitahu sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang mendakwa mempunyai keahlian lebih dua juta orang bahawa menjadi tanggungjawab mereka untuk mempertahankan kerajaan semasa.

“Pilihan alternatif, adakah mereka lebih baik daripada apa yang ada sekarang? Adakah mereka boleh menjamin kuasa kita tidak dibuang atau kedudukan kita tidak terhakis? Bagaimana dengan maruah Islam dan orang Melayu?” kata beliau (gambar) pada pertemuan anjuran Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia’s (Pekida) di sini hari ini.

Najib juga memberi amaran negara akan menghadapi pelbagai ancaman sekiranya Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk pemerintahan negara.

“Kita akan terus mempertahankan pemerintahan sedia ada dan berjuang berhabis-habisan untuk menegakkan pemerintahan yang memperjuangkan martabat Melayu dan Islam.

“Mereka (Pakatan) menawarkan janji alternatif yang menarik, sedangkan mereka sendiri belum tahu sama ada dapat menunaikannya atau tidak,” kata Najib.

Tambah beliau, rakyat tiada pilihan lain selain mengekalkan kerajaan sedia ada bagi memastikan kemakmuran dan keamanan negara ini terus terpelihara.

“Kita tiada pilihan lain, hanya kerajaan sedia ada yang mampu menjamin keamanan dan kesejahteraan negara, saya tidak dapat bayangkan sekiranya kita terlepas kuasa ini, masa depan akan berubah menjadi gerhana dan cita-cita kita akan terkubur begitu sahaja,” tegasnya merujuk kepada Pakatan Rakyat yang dilihat tidak berwibawa untuk mentadbir negara ini.

“Mereka belum memerintah, tetapi sudah berjanji untuk memberi bulan dan bintang kepada rakyat,” katanya lagi menegaskan hanya Umno dan BN yang memperjuangkan martabat Melayu dan agama Islam di negara ini.

Jelas Najib lagi, BN juga menolak fahaman ekstremis yang cuba merosakkan hubungan kaum di negara ini.

“BN menolak fahaman yang ekstrem, fahaman itu bukan dasar pemerintahan BN, tetapi kerajaan lebih kepada membantu dan menghulurkan tangan kepada kaum lain untuk kemakmuran negara,” tegasnya mempertikaikan dakwaan pembangkang yang menyatakan Umno dan BN bersifat rasis.

“Melayu tidak pernah berat sebelah, tidak pernah menjadi rasis semenjak mentadbir negara ini sejak merdeka, bahkan memberikan keadilan kepada semua,” tegasnya lagi.

Dalam ucapannya itu, Najib turut memberikan contoh negara-negara besar yang menghadapi pelbagai krisis akibat daripada pemerintahan yang tidak cekap seperti Greece dan Itali.

“Kerajaan berusaha mentadbir negara dengan berhemah, sekiranya rakyat tersilap membuat pilihan sewaktu pilihanraya akan datang, tidak mustahil kita akan mengikuti jejak mereka,” katanya memberi ingatan kepada ahli Pekida yang hadir daripada seluruh negara.

Perdana Menteri turut menegaskan Umno-BN tidak akan sekali-kali membiarkan bangsa Melayu menjadi bangsa yang merempat di negara sendiri, dan beliau akan mempertahankan setiap inci negara daripada kekuasaan pembangkang bagi memastikan pemerintahan sedia ada terus kekal.

Dalam perhimpunan itu, ahli Pekida turut membuat sumpah bai’ah untuk tetap setia bersama Umno bagi memastikan kemenangan sewaktu pilihan raya akan datang.

Perhimpunan tersebut turut dihadiri oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Mohd Rustam dan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor yang juga Menteri Pertanian dan Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar dan Presiden Pekida, Jamaluddin Yusof.

Sumpah laknat Najib dan Mona Fandey

"Kalau dengan sumpah laknat boleh menegakkan kebenaran, Mona Fandey pun mahu bersumpah untuk mengelak hukuman mati"

Mendengarkan ucapan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam Perhimpunan Agung Umno malam tadi akhirnya membuatkan saya memikirkan kesimpulan dalam satu perkara yang disebut beliau.

Oleh kerana malam tadi sekali lagi beliau menyentuh sumpah laknat menafikan sama ada beliau mengenali, mengetahui atau penglibatan beliau dengan kes pembunuhan mendiang Altantuya Shariibuu, di sebuah masjid sedikit masa dahulu, jadi saya cuba membuat satu rumusan daripada sumpahannya itu.

Saya percaya bahawa selain saya, tentu ramai yang masih gagal menemukan jawapan sama ada untuk mempercayai sumpah laknat Najib ataupun cuma sekadar sumpah si sesumpah.

Bagi merumus tindakan bersumpah laknat ini, ada beberapa perkara atau latar belakang yang perlu kita ketahui dahulu.

Pertama, kita tentulah sama-sama mengetahui bahawa Najib adalah seorang yang mampu memiliki hampir segala-galanya di dunia ini dan juga seorang yang paling berkuasa dalam negara ini.

Keduanya, pembaca harus tahu, sumpah yang dibuat oleh Najib itu merupakan penafian beliau sama ada mengenali, mengetahui mahupun terlibat sama dalam kes pembunuhan tersebut.

Hukuman mati


Pembaca juga harus mengetahui sekiranya mana-mana tertuduh yang didakwa di mahkamah dan didapati bersalah bukan sahaja akan kehilangan segala-galanya malah akan berhadapan dengan hukuman mati.

Sekarang, cuba anda bayangkan pula, katakanlah Ali misalnya atau pun sekiranya anda mahukan lebih ‘penghayatan’ bayangkanlah diri anda sendiri menghadapi situasi seperti itu.

Jika memang betul sekali pun anda telah membunuh seseorang atau sekurang-kurangnya bersubahat, sudah tentulah anda akan sanggup bersumpah laknat jika itu dapat menyelamatkan diri anda dari berhadapan kemungkinan dihukum mati.

Mudah bukan? Tidak perlu sampai ke mahkamah, hanya cuma dengan bersumpah di dalam masjid, junjung Al-Quran sudah memadai untuk bersihkan nama dan menyelamatkan nyawa anda dari berhadapan hukuman mati.

Ini soal nyawa anda, hidup dan mati anda, jadi mengapa tidak mahu bersumpah sekiranya dapat membersihkan nama anda dan menyelamatkan nyawa anda.

Agak-agak andalah, kalaulah individu Islam yang pernah terlibat dengan kes bunuh seperti Mona Fandey, suaminya Mohd Affandi dan pembantu mereka, Juraimi diberi peluang mengangkat sumpah laknat dalam masjid sambil memegang Al-Quran.

Jika dengan cara itu dapat melepaskan mereka dari hukuman gantung sampai mati, maka saya percaya dan yakin dua ratus peratus mereka tak fikir panjang bersetuju mengangkat sumpah laknat di dalam masjid sambil menjunjung Al-Quran menafikan mereka telah membunuh seseorang.

Apa nak dihairankan sangat, malahan kalau nyawa anda boleh diselamatkan dengan hanya satu-satu syarat yang ada iaitu berlari berbogel keliling kampung pun, jangan temberanglah kata tak sanggup!

Itu cuma taraf orang-orang biasa yang kehidupan mereka kadang-kadang serba kekurangannya, jauh dari kemewahan dan kuasa pun tetap masih sayang untuk meninggalkan kehidupan di dunia ini.

Hidup mewah

Apatah lagi bagi seseorang yang kehidupannya penuh diuliti kemewahan, memiliki segala-galanya dan mempunyai kuasa pulak tu.

Sekali lagi saya nak cakap jangan temberanglah, hatta orang yang kehidupannya merempat sekalipun akan bersumpah laknat kalau berhadapan kemungkinan dihukum mati, apatah lagi bagi orang yang memiliki segala-galanya termasuk kemewahan dan kekuasaan.

Lainlah bagi Hambali @ Riduan Isamuddin atau bagi Amrozi, Mukhlas bersaudara dan Imam Samudra yang terlibat dengan pengeboman di Bali pada 2002 lalu.

Orang seperti mereka ini memiliki semangat dan iktikad yang luar biasa, mencintai kematian yang mereka yakini sebagai syuhada dan semestinya sangat jauh berbeza dengan manusia yang mencintai kehidupan duniawi ini.

Bagaimana pula dengan sumpah seseorang yang bukan sahaja dibayar malah menerima tekanan dari mana-mana pihak supaya bertindak sesuatu dan bersumpah?

Dalam hal ini, saya percaya ia banyak bergantung kepada kepercayaan atau kekuatan pegangan agamanya, keperibadiannya dan sejauh mana dia dapat diyakinkan bahawa dengan bersumpah laknat tidak akan mempengaruhi kehidupannya.

Mungkin juga ayat seperti, “alaa nanti lepas kau bersumpah laknat, kau boleh taubat la sungguh-sungguh, Tuhan itu kan maha pengampun” sesuai untuk meyakinkan seseorang untuk bersumpah laknat.

Begitulah serba sedikit analisis sumpah laknat yang saya kira bukanlah satu cara terbaik untuk seseorang menegakkan kebenaran.

Bagi manusia yang mempunyai akal yang waras tentu bersetuju bahawa untuk menegakkan kebenaran, adalah jauh dari memadai dengan hanya bersumpah laknat di masjid dengan menjunjung Al-Quran, tetapi haruslah ditentukan oleh mahkamah yang adil.

Sedikit sebanyak dari analisis tentang kebenaran sumpah tadi, sama-sama kita boleh menilai adakah sumpah laknat Najib itu boleh dipakai ataupun sekadar sumpah oleh sesumpah.

Akhir sekali perlu saya jelaskan, saya hanya mengajak pembaca menganalisis sejauh mana sumpah laknat Najib itu boleh dipakai.

Jauh sekali cuba mengaitkan beliau dengan mana-mana kes berprofail tinggi, sebab saya tahu beliau adalah seorang lelaki yang baik dan seorang suami yang taat kepada isterinya.

JANGAN DIBODOHKAN OLEH ORANG BODOH

MENTERI BESAR NGOOK
KILANG LYNAS SELAMAT TAPAI DIJADIKAN ISU POLITIK SEMPIT – meloya

KUANTAN 5 Dis. – Menteri Besar, Adnan Yaakob berkata, soal kesihatan dan keselamatan menjadi keutamaan kerajaan sebelum lesen praoperasi dikeluarkan kepada syarikat Lynas Malaysia Sdn Bhd bagi membolehkan kilang memproses nadir bumi dibina di kawasan Perindustrian Gebeng di sini.

Beliau berkata, Agensi Tenaga Atom Antarabangsa (IAEA) serta pakar-pakar luar negara telah mengesahkan bahawa pembinaan kilang itu selamat, tetapi masih diputarbelitkan fakta oleh pihak tertentu yang kononnya kilang berkenaan akan memudaratkan rakyat.

"Pihak tertentu telah mempolitikkan isu pembinaan kilang berkenaan demi politik sempit mereka,” katanya ketika membentangkan Bajet 2012 kerajaan Pahang pada persidangan Dewan Undangan Negeri di sini hari ini.

Adnan berkata, kerajaan telah mengeluarkan garis panduan sebelum ini bahawa Lynas Malaysia Sdn Bhd perlu mematuhi sepenuhnya syarat yang ditetapkan bagi kilang itu.
Katanya, kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak pernah bertindak atau membuat sebarang keputusan yang boleh memudaratkan rakyat. – Tiewnama

...POLITIK SEMPIT KEPALA BANA APA?.... kah kah kah..

...INGAT INI LUBANG KE APA?.... kah kah klah

.... TAK KAN TAHU SEDAR IAEA INI DITUBUHKAN OLEH SYARIKAT LOJI NUKLEAR...kah kah kah..

...JANGAN LAAA TIPU MELAYU... MELAYU INI RAMAI YANG BODOH... kah kah kah..

..CINA TIPU MELAYU...INDIA TIPU MELAYU... SEKARANG MELAYU TIPU MELAYU....kah kah kah

...HANGUS MELAYU DIBAKAR OLEH RADIOAKTIF NANTI...kah kah kah

NOTA:
menteri besar adnan yaakob ini bodoh
entah entah lepas ini
nama tak masuk calon

hanya satu soalan sahaja:

kalau kilang ini selamat kenapa tidak dibuka di australia?
kalau kilang ini selamat kenapa rakyat australia tak mahu?


INI SLOGAN KITALAGI JENAYAH KULIT ITAM - TAK ADA BEBAN TAK PERLU PIKUL MAT GELAP

SEBELUM NASI MENJADI KERAKPELAJAR AFRIKA PUKUL IMIGRESEN – berita hairan

MANTIN: Kira-kira 50 pelajar kolej swasta warga Afrika di sini, bertindak ganas termasuk memukul pegawai penguat kuasa imigresen yang menahan rakan-rakan mereka yang melakukan pelbagai kesalahan dalam Operasi Ajar di apartmen asrama kolej itu di sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi itu, kumpulan terbabit yang tidak berpuas hati dengan penahanan lapan rakan mereka mulanya melakukan provokasi lisan terhadap anggota penguatkuasa.

Keadaan terus menjadi tegang apabila provokasi mereka tidak dilayan, menyebabkan beberapa pelajar memandu sebuah kereta dan memberhentikannya di depan trak yang bergerak keluar dari kawasan itu.

Mereka kemudian menjerit memaki hamun hingga berlaku tolak menolak dan beberapa pelajar dilihat memukul anggota penguat kuasa.

Tindakan pelajar terbabit yang semakin tidak terkawal memaksa pasukan operasi yang turut dibantu Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) memberi amaran dan menghalau mereka pulang ke bilik masing-masing.

Ketua Penguat kuasa jabatan itu, Abdul Kadir Hussin, mengakui kumpulan pelajar warga Afrika sering melakukan provokasi setiap kali pihaknya melakukan operasi membabitkan mereka.

"Kami sudah bersedia menghadapi segala kemungkinan dan bersyukur kita dapat mengawal keadaan dengan bertindak mengikut bidang kuasa kita," katanya di sini, semalam.


Katanya, dua pelajar Afrika berusia lingkungan 20-an ditahan kerana menghalang penjawat awam menjalankan tugas.

Beliau berkata, secara keseluruhan seramai 46 warga asing yang sebahagian besarnya warga Afrika ditahan dalam 'Ops Ajar' selama tujuh jam bermula jam 10 malam itu.

Antara kesalahan mereka adalah pas pelajar tamat tempoh, tinggal lebih masa dan memiliki pasport palsu.

Operasi itu disertai 105 anggota termasuk Rela, polis, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Jabatan Pertahanan Awam (JPAM).

Turut ditahan dalam operasi itu adalah seorang pelajar wanita tempatan berusia 24 tahun kerana berkhalwat dengan seorang warga Afrika di dalam sebuah bilik di apartmen asrama berkenaan.

Dia diserahkan kepada Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan untuk tindakan lanjut.


NOTA:
inilah sebab kenapa kita tak suka orang itam
kita tak suka orang itam bukan kerana kulit mereka
tak sangkut paut dengan kulit mereka
kita tak suka mereka kerana perangai jahat mereka

memang betul
mereka akan menuduh kita rasis
mereka menuduh kita
tak suka kulit hitam mereka
hujah kulit itam ini telah selesai
tak ada siapa lagi ambil pot
ini kempen lama mereka
mereka gunakan untuk menghalalkan kerja jahat mereka

tak percaya?
sila tanya orang kenya
mereka tak suka orang nigeria
sila tanya orang gabon
mereka tak suka orang ghana
sila tanya orang afrika selatan
mereka tak suka orang zimbabwe
semua ini berkulit hitam
yang dibenci kulit hitam
dan yang membenci juga kulit hitam
jadi bukan kulit hitam yang jadi asas kebencian
tetapi perangai dan sikap mereka


NOTA:
pekara kemasukan orang kulit itam ini
wajib dibendung dengan segera
sebelum pekong meletus
sebelum nasi jadi bubur
orang melayu ini tak sedar sedar
tak ada masalah cari masalah
tak ada beban pikul mat gelap
kah kah kah


ABU SLOGAN KITA


NOTA:
kenapa kes orang itam ini
tidak dibincangkan dalam
perhimpunan ketuanan melayu
semua senyap jadi bodoh
agaknya semua suadah jadi lembu
kah kah kahJANGAN LUPA SLOGAN UNTUK KITA MENANG IALAH ABU

ABU SLOGAN KITAMASA DEPAN MELAYU GERHANA JIKA PUTRAJAYA DITAWAN-mkini

Orang Melayu dan umat Islam tidak mempunyai pilihan tetapi mempertahankan kerajaan BN kerana ia jalan tunggal menjamin depan bangsa Melayu dan melindungi maruah agama Islam itu, kata Najib Abdul Razak.

"Memang ada pilihan tetapi soalannya adalah mereka ini lebih baik daripada pentadbiran sekarang?

"Bolehkah mereka jamin bahawa kedudukan istimewa yang kita nikmati sekarang tidak akan terhakis?

“Bagaimana dengan maruah Islam dan orang Melayu?” soalnya semasa berucap kepada kira-kira dua ribu anggota Persatuan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida), di Shah Alam hari ini.

Walaupun Najib tidak menamakan pilihan itu, tetapi adalah jelas beliau merujuk kepada Pakatan Rakyat.

"Walaupun belum lagi berkuasa, mereka sudah mahu mengurangkan perkhidmatan awam menjadi separuh ... mereka mahu mengubah bendera Malaysia, mencemarkan kedaulatan Raja-raja Melayu dan mempersoalkan dasar-dasar yang membantu orang Melayu," katanya.

... INI BERITA TERBAIK UNTUK TAHUN INI.... kah kah kah

... TIDAK ADA BERITA YANG PALING SEDAP DIDENGAR MELAINKAN BERITA GEEROMBOLAN AKAN KALAH.... kah kah kah...

...BAGUS LAHHH MELAYU GERHANA.... KALAU GELAP LAGI BAIK..... kah kah kah..

...SELAMA 50 TAHUN INI MEREKA JADI KAYA RAYA ANAK BERANAK.... kah kah kah..

...SELAMA 50 TAHUN KAUM KELUARGA ANAK BINI DAN KRONI MEREKA HIDUP SENANG LENANG.... kah kah kah..

... BERKAPAL TERBANG KE SANA KE MARI...kah kah kah..

... RUMAH BESAR.... KERETA BESAR ... HIDUP MEWAH.... kah kah kah..

...KITA ....RAKYAT JADI KULI BATAK.... kah kah kah..

...PERGI MAMPOOSLAAAA...LAGI CEPAT MAMPOOOS LAGI ORANG RAMAI SUKA.....kah kah kah...

...MASANYA TELAH TIBA UNTUK NAJIB DI BAWA KE MAHKAMAH KES BUNUH ALTANTUYA.... kah kah kah..

...MASA NYA TELAH TIBA UNTUK BAWA ROSMAH KE MAHKAMAH KES SELUDUP CINCIN BERLIAN..... kah kah kah

...MASA NYA TELAH TIBA UNTUK BAWA NAJIB DAN ROSMAH KE MAHMAKAH.... kah kah kah...

woit... KES APA PULAK INI?..... kah kah kah..

....KES PAKAI DUIT KERAJAAN KETIKA KENDURI ANAK NAK BERANCUK DI KAZAKHTAN.... kah kah kah


ABU SLOGAN KITA


NOTA:
jangan kita bersimpati dengan orang jahat
mereka orang jahat dan orang zalim
sekali mereka terlepas dari bahaya tekanan rakyat
tunggu dan lihat
mereka akan tibai pakatan rakyat
mereka akan tibai orang ramai

sekarang mereka nazak
sekarang mereka minta nyawa
kalau mereka berkuasa kembali
tindak tanduk mereka lebighjahat
dari dulu dulu
lebih zalim dari yang lepas lepas

jadi jangan lepaskan peluang ini
kitav tibai dan humbankan gerombolan
untuk selama lamanya


NOTA:
abu ialah asalkan bukan united malay national organisation
abu iaklah anything but united malay national organisation

Isnin, 5 Disember 2011

Mukhriz Mahadir yang bebal

Analisis Isu
"Assalamualaikum,,. Kalau negeri yang ditadbirkan PR(bukannya pembangkang wahai Mukhriz bebal) adalah"kemere'" negeri yang ditabdirkan BN pula adalah "zooo" dan kerajaan persekutuan yang Mukhriz jadi timbalan menterinya pula adalah "kapal selam".

Mukhriz bebal dakwa kerajaan negeri PR tidak ada daya usaha untuk membantu rakyat keluar dari tekanan hidup kerana mereka hanya tahu mengkritik.Memang sah bebal timbalan menteri ini kerana kalau betul nak bantu rakyat, kenapa hanya buka kedai rakyat 1Malaysia?

Macam mana pula harga minyak?harga beras?harga minyak masak?nak biarkan kerajaan negeri PR yang turunkan?dasar penyangak!kenapa perlu negeri PR(bukan pembangkang wahai Mukhriz bebal) bersama kerajaan pusat untuk menyelesaikan masalah rakyat sedangkan yang menyebabkan rakyat susah ialah kerajaan pusat bukan kerajaan negeri PR.Kerajaan pusat yang menaikkan harga minyak maka kerajaan pusatlah yang mesti bertanggungjawab meringankan beban rakyat dengan menurunkannya.Mathematik mudah macam nipun nak tipu rakyat, memang dasar penyangak,Mukhriz Mahadir yang bebal!(Jangan kata tak boleh turunkan harga minyak kerana harga minyak dunia tinggi, tetapi cerita kenapa minyak yang dikorek di persisiran pantai negara tidak boleh membantu menurunkan harga minyak)KODIANG 4 Dis. — Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Tun Mahathir menggelarkan kerajaan-kerajaan negeri yang ditadbir pembangkang sebagai “kemere” kerana tidak mempunyai daya usaha untuk membantu rakyat keluar dari tekanan hidup kerana mereka hanya tahu mengkritik.

Katanya, ini kerana kerajaan negeri yang ditadbir pembangkang seharusnya bersama Kerajaan Pusat menyelesaikan masalah rakyat.

"Mereka tidak bagi buah fikiran cara terbaik untuk diselesaikan pada masa rakyat terbeban dengan bermacam-macam masalah sebaliknya hanya tahu mengkritik program kerajaan BN walaupun ia hanya perkara remeh-temeh.

"Inilah bezanya pendekatan kerajaan BN dengan parti pembangkang dalam usaha meringankan beban rakyat,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) ke-15, di Padang Sera, Jerlun, di sini, hari ini.

Mukhriz yang juga Anggota Parlimen Jerlun berkata, kewujudan KR1M tidak akan membunuh kedai-kedai runcit atau mewujudkan persaingan tidak sihat malah ia membantu pengusahanya mendapat bekalan lebih mudah, harga murah dan keuntungan berpatutan. - Bernama

Selagi Umno Berkuasa, Selagi Itulah Melayu Merempat Dan Aqidah Umat Islam Terpec

Artikel
Hebat betul UMNO, dengan kuasa, dengan kesombongan, dengan kezaliman dan dengan penipuan yang mereka lakukan terhadap orang Melayu selama ini, tiba-tiba mereka mendendangkan lagu bahawa "jika UMNO kalah dalam PRU13, nasib dan kuasa orang Melayu akan tergadai".

Setelah berpuluh tahun mereka berkuasa dengan cara menindas bangsa sendiri, merompak harta dan dan menghalau bangsa sendiri dari tanah kediaman mereka, menghapuskan biasiswa untuk pelajar Melayu, menjual tanah-tanah rezab Melayu, menghalang umat Islam dari mendengar kuliah kecuali dari ustaz yang mereka bagi tauliah (kerana antara rukun Islam UMNO ialah jika nak mengajar agama di masjid mesti ada tauliah). Namun begitu masih adakah orang Melayu yang terpedaya dan terpengaruh dengan kenytaan palsu UMNO itu?

Mereka laga-lagakan PAS dengan DAP. Tetapi bila sekutu mereka MCA dan Gerakan menghina syariat Allah dengan begitu teruk dan biadab sekali, UMNO senyap, ulama mereka bisu, mufti mereka jadi pekak badak. Mereka serang DAP sedangkan belum ada bukti yang DAP selama ini menghalau orang Melayu, merampas tanah milik orang Melayu, menjual tanah rezab orang Melayu! Yang melakukanya ialah UMNO. Belum kedengaran negeri Kelantan dan Kedah yang diperintah oleh PAS kini dikuasai oleh DAP. Yang kita sedia tahu ialah berpuluh tahun UMNO melutut kepada Gerakan di Pulau Pinang.

Kini tiba-tiba UMNO yang selama ini mendabik dada mempertahankan Raja-Raja hendak disaman oleh UMNO kerana mengatakan UMNO itu lintah. Pelik, kata "lintah" pun tak boleh. Yang UMNO kata "binatang" kat Sultan tidak mengapa pula. Hebat UMNO sekarang ini. Mereka lebih berkuasa dari Istana. Mereka boleh saman puak istana tetapi puak istana tidak boleh bertindak kepada mereka walaupun mereka gelar Sultan itu "binatang".

Puak mereka kebas duit rakyat berjuta-juta ringgit untuk kepentingan keluarga, mereka sokong dan pertahankan pula. Untuk mengaburi mata rakyat, mereka jadikan projek lembu sebagai "batu loncatan" untuk mendapatkan wang berjuta ringgit, kemudian digunakan untuk kepentingan keluarga. Mereka ini masih dilindungi kerana masing-masing mendapat habuan dari wang tersebut.

Mereka sibuk dengan isu HIV, tetapi mereka lupa yang terlibat dengan HIV, murtad, zina, buang anak, tak solat, berjudi, minum arak, melanggan pelacur itu adalah dari kalangan puak mereka sendiri. Di Kelantan, tidak mungkin timbul masalah HIV jika tidak ada puak UMNO yang tinggal d negeri itu. Semua penyakit adalah berpunca dari UMNO.
Ingatlah wahai orang Melayu! Sehiinga bila kamu sanggup ditipu oleh UMNO? Mereka punggah harta rakyat dan harta negara menjadi milik keluarga.

Ingatlah, mereka beria-ia berusaha supaya tidak kalah dalam PRU13 nanti bukan kerana hendak menjaga bangsa, agama dan negara tetapi kerana bimbang segala penyelewengan dan salahguna kuasa mereka selama ini akan dibongkar habis-habisan kepada rakyat. Mereka juga bimbang keluarga dan kroni akan kehilangan projek beratus juta. Yang terbayang dikepala mereka semua ialah "penjara". Mereka paling bimbang, jika mereka kehilangan kuasa kelak, maka polis, pendakwaraya, mahkamah, SPRM, SPR, JPN tidak lagi akan menyebelahi dan mendengar arahan mereka. Maka akan beraturlah saksi-saksi di mahkamah untuk membongkar segala skandal dan penipuan UMNO selama ini.

Akhirnya rakyat akan tahu siapakah sebenarnya UMNO selama ini yang mereka sokong, yang mereka undi dan yang pertahankans elama ini. Rupa-rupanya inilah dia petualan dan pengkhianat negara, bangsa dan agam sebenarnya yang telah bermaharajalela dengan kuasa yang ada tanpa memperdulikan rakyat jelata yang hidup merempat dan melata. Mereka sibuk mengumpul harta untuk kroni dan keluarga untuk dibawa keluar negara jika tidak lagi berkuasa. Bagi penyokong, mereka akan berkata "padanlah muka" kerana selama ini menyokong UMNO dengan hati yang buta. Selamat tinggalah penyokongku untuk selamanya. Aku dan keluarga aku dah kaya, kamu hiduplah dengan sengsara.

Ketika itu, wahai bangsaku, menangis airmata darah pun sudah tidak berguna. Negara bakal tergadai kepada APCO atau Komunis dari China dan menjadi sahabat dan sekutu UMNO jika dibiarkan UMNO terus berkuasa.

Pastikan UMNO tumbang dalam PRU13 nanti demi kerana agama, bangsa dan negara. Insyaallah.

World’s 500 Most Influential Muslims 2011.. dimana Najib?Cuba korang lihat dimanakah kedudukan Najib didalam senarai ‘World’s 500 Most Influential Muslims 2011 yang diusahakan oleh Royal Islamic Strategic Studies Centre, Amman ini setelah puluhan juta RM duit rakyat dihabiskan oleh beliau semata-mata untuk membina imejnya..


Adakah beliau berjaya mengatasi populariti Anwar Ibrahim dan juga TG Nik Aziz di dalam carta di dunia mahupun di Malaysia? Atau masih dibelakang mereka berdua lagi.

Di bahagian 'Honorable Mentions' ada nama Anwar Ibrahim sahaja..

Photobucket

Photobucket


Political
These leaders possess high positions of power over substantial groups of people
and exert influence from their status, reputation, or political clout.

Photobucket

Berapa puluh juta RM lagikah yang akan dileburkan oleh Najib bagi membolehkan namanya disenaraikan mengatasi nama Anwar Ibrahim dimata dunia?

Populariti Najib palsu semata-mata

Oleh MALAYSIA CHRONICLE

http://2.bp.blogspot.com/-bUFOJ_GIXjk/Tsusp6poxII/AAAAAAAAQPo/nIzu5AmcNcw/s1600/najib+tdo+d+perth.jpgBUKANKAH ganjil bahawa kaji selidik selepas kaji selidik yang dikeluarkan pada minggu lalu menunjukkan seolah olah Perdana Menteri Malaysia Dato’ Seri Najib Tun Razak dengan bibir merah jambunya yang hanya berjaya memenangi separuh pengundi di Pekan terus kekal popular?

Adalah sukar untuk menerima hasil daripada kaji selidik itu yang dilakukan atas dasar meraih wang sahaja memandangkan Najib sendiri ragu-ragu untuk mendapatkan mandat sendiri daripada rakyat.

Sebaliknya, dia hanya menggunakan mandat yang diperolehi oleh Abdullah Badawi. Ini merupakan sesuatu yang penuh kontradiksi.

Bagi kaji selidik lain pula, yang kononnya daripada parti-parti pembangkang dan beberapa universiti yang dikawal oleh kerajaan – mereka ini seolah-olah tidak mengambil endah akan hakikat bahawa beliau banyak dibabitkan dengan skandal dan sudah pasti hati nurani Najib sekarang sedang membunuhnya, walaupun secara perlahan-lahan.

Isteri beliau, Rosmah Mansor pula langsung bukan aset kepada kerjaya politik beliau. Rosmah juga telah dikaitkan dengan pelbagai skandal yang sudah pun diketahui ramai.

Dia seolah-olah tidak dapat mengawal; apatah lagi memberitahu isterinya batas-batas isteri seorang Perdana Menteri. Isterinya itu bersikap seperti seorang yang degil, keras kepala dan menjalani gaya hidup mewah menggunakan wang awam.

Untuk berlaku adil Najib, beliau boleh membuat tuntutan bahawa beliau adalah sepopular Tunku Abdul Rahman dan Abdullah Badawi di saatsaat terbaik mereka tetapi hantu model Mongolia Altantuya Shaariibuu yang telah diletup dengan C4 sentiasa mengekori bayangan beliau. Hantu itu tidak akan menghilang walau bagaimana sekalipun dia berdoa.

Kes bunuh tersebut menghantui beliau di mana jua beliau berada dan itu adalah seperti tindakan bunuh diri untuk politik. Beliau enggan memberi sebarang penjelasan kerana merasa dirinya tidak akan terlepas. Bukan itu sahaja, ada lagi kes rasuah Scorpenes yang berjumlah RM 7 billion Itulah sebabnya beliau cuba memandang remeh kes tersebut. Malangnya tiada sesiapa pun yang mempercayai hakikat itu.

Persepsi rakyat adalah yang paling penting dalam politik.

Kes yang sedang berjalan di Mahkamah Perancis itu mungkin akan memburukkan lagi keadaan untuk Najib pada bulan-bulan yang mendatang dan mungkin sejurus sebelum Pilihan Raya ke-13 nanti.

Sekarang pun sudah nampak bahawa Timbalannya Muhyiddin Yassin, menjauhi dirinya daripada Najib apabila berada di khalayak ramai, memberi tanda bahawa sesuatu yang buruk pasti akan timbul tidak lama lagi.

Masih banyak persoalan yang tidak terjawab daripada kes pembunuhan Altantuya: peranannya dalam pembelian kapal selam berbilion-bilion ringgit dari Perancis dan Sepanyol; rekod kemasukan beliau ke negara ini yang dipadam daripada sistem Jabatan Imigresen; hubungan antara Abdul Razak Baginda; pegawai peribadai Najib dan sepupu Altantuya; dan mengapa kedua-dua pembunuh yang disabitkan dalam kes itu masih di penjara dan belum dijatuhkan hukuman mati. Badan Kehakiman perlu memberi banyak penjelasan sebelum PRU 13.

Ini semua adalah persoalan-persoalan yang akan muncul sekali lagi pada PRU-13.

Seolah-olah bau busuk daripada membunuh Altantuya tidak mencukupi, peranan Najib dalam kes liwat II juga menjadi pemberat besar yang tergantung di lehernya.

Beberapa pihak yang berkenaan percaya bahawa Najib telah bertemu dengan Saiful Bukhari, lelaki yang telah menuduh ketua pembangkang Dato’ Seri Anwar Ibrahim meliwatnya. Dakwaan tersebut ditolak oleh pakar perubatan dan seolah-olah mencadangkan,seperti yang telah didakwa Anwar bahawa ada konspirasi peringkat tinggi terhadapnya seperti kes Liwat I Pemberontakan dalam Umno dan Kabinet Kes Liwat 1, telah dicipta oleh bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad yang terpaksa membayar harga yang tinggi apabila beliau pula terpaksa melepaskan jawatan disebabkan pemberontakan dalam Umno dan Kabinet Persekutuan yang diketuai oleh Menteri Dalam Negeri Hishammuddin Hussein Onn dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato’ Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Akhirnya, Mahkamah rayuan memutuskan bahawa Anwar tidak meliwat Azizan Abu Bakar, pemandu isterinya.

Malah mereka yang membenci Anwar berasa kasihan terhadapnya dan meninggalkan Umno walaupun mereka masih enggan untuk mengundi beliau. Kes Liwat I telah menjatuhkan Umno dalam pilihan raya.

Liwat II, seperti Liwat I telah dicipta oleh Mahathir, dan jelas Umno menanggung kerugian besar dalam pilihan raya.

Perak yang dicuri daripada PakatanRakyat oleh Umno beberapa bulan selepas GE 12 pada tahun 2008, pasti akan kembali kepada pakatan pembangkang.

Selain Perak, PR sedang memburu Terengganu, Negri Sembilan dan melapangkan jalan-jalan di Sabah dan Sarawak, negeri-negeri yang dianggap Deposit Tetap Umno kerana banyak pendatang haram dalam daftar pemilih di sana.

PR telah meningkatkan pendaftaran pengundi tempatan untuk meneutralkan bilangan pendatang tanpa izin dalam daftar pemilih.

Najib juga tidak dapat melarikan diri daripada persepsi awam bahawa Mahathir memeras ugut beliau dan beliau dalam keadaan berserah diri pada setiap segi dan sudut.

Beliau sekarang sudah nampak perangai sebenar Mahathir yang dirahsiakannya daripada orang ramai selama hampir 22 tahun sehinggalah keluarnya kes Liwat I.

Skandal Najib selain pembunuhan Altantuya, Liwat I dan Liwat II juga pengkhianatan terhadap orang kuat Umno Kelantan Tengku Razaleigh Hamzah dalam perbalahan terkenal pada tahun 1987 untuk jawatan Presiden Umno dengan Mahathir.

Razaleigh tidak pernah memaafkannya dan terus menahan sokongan beliau yang penting dan juga tidak menghalang kemaraan PAS, ahli gabungan PR.

Bau busuk yang sama kuatnya dengan kes Altantuya dari Abdul Razak, ayah Najib, atas peranannya dalam rusuhan Melayu-Cina pada 13 Mei 1969 di mana Mahathir dan bekas Menteri Besar Selangor Harun Idris juga menjadi dalang.

Ketiga-tiga dalang ini juga menjatuhkan Tunku Abdul Rahman daripada jawatan Perdana Menteri.

Sihir tidak boleh menukar Najib daripada Katak kepada Putera Najib akan mati dengan kematian perlahan tetapi pasti boleh diduga memandangkan beratusratus juta wang pembayar cukai telah digunakan untuk perhubungan awam membersihkan imej beliau. Contoh jelas adalah rentetan ‘kaji selidik’ populariti beliau. Untuk itu, pujian haruslah diberi kepada ketua media baru yang telah dilantik dan berpusat di NST.

Sungguhpun begitu, yang menyedihkan adalah usaha itu secara terangterangan memalukan. Ahli silap mata terkenal seperti Houdini pun tidak akan dapat mengubah Najib daripada katak kepada Putera!

Sama ada dia mengaku atau tidak, suara hati Najib sedang mendambakan hukuman, dan pembersihan daripada dosa. Sesiapa pun boleh meneka bagaimana dan bilakah masa kejatuhan beliau akan tiba.

Mungkin sedikit akan menitiskan air mata untuk Najib dan Malaysia menanti seorang penyelamat yang akan membawanya keluar dari masalah yang telah ditanggung lebih daripada setengah abad. Najib sememangnya bukanlah orang itu.

Ini Perhimpunan Umno terakhir sebagai parti berkuasa – Anwar

KUALA LUMPUR: Umno kini sudah bersedia untuk disingkirkan dalam pilihan raya umum akan datang apabila tanpa segan silu menyelewengkan wang RM250 juta dan kemudian mempertahankan tindakan tersebut dalam perhimpunan agungnya yang lalu.

Menurut Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim, perkara itu menggambarkan moral Umno yang sudah buruk tetapi masih mahu mengaku mempertahankan Melayu.

“Hanya mereka yang tidak bermoral boleh melemparkan kata-kata penghinaan (ke atas Pakatan Rakyat), boleh mencuri RM250 juta, dan kemudian mempertahankan diri mereka.

“Kesalahan pertama adalah salah guna dana dan kedua ialah mempertahankan tindakan mereka,” kata Anwar sewaktu berucap di Shah Alam malam tadi.

Beliau berkata demikian di hadapan lebih 5 ribu rakyat yang hadir ke ‘Rapat Rakyat Datuk Menteri Besar Selangor dan para tetamu khas’ di Stadium Malawati malam tadi.

Beliau merujuk kepada skandal NFC melibatkan keluarga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Jalil yang menerima RM250 juta daripada Kerajaan Persekutuan untuk menternak lembu.

Wang itu sepatutnya digunakan untuk memenuhi keperluan pasaran lembu tempatan tetapi sebaliknya ia digunakan NFC untuk membeli dua unit kondominium mewah di Bangsar, dua lot tanah di Putrajaya, bercuti ke luar negara, menunaikan umrah, dan membeli kereta Mercedes-Benz.

Justeru, kata Anwar, masanya sudah tiba untuk Umno disingkirkan kerana pimpinannya tergamak mempertahankan salah guna kuasa mereka pada perhimpunan yang sepatutnya membincangkan hal ehwal semasa orang Melayu.

“Ini Perhimpunan Agung Umno terakhir sebagai parti berkuasa. Pemimpinnya mempertahankan jenayah dan kuasa.

“Itu pun tanpa segan dan malu mereka menjerit ‘Kami Selamatkan Melayu’.

“Melayu begini harus dihumbankan,” kata Anwar tegas dan disambut tepukan gemuruh daripada hadirin yang khusyuk mendengar ceramahnya.

Turut hadir pada majlis rapat umum itu adalah pimpinan utama Pakatan Rakyat yang lain seperti penasihat DAP, Lim Kit Siang, Presiden Pas, Datuk Seri Haji Hadi Awang, Mursyidul Am Pas, Datuk Niz Abdul Aziz Nik Mat, dan Timbalan Presiden KEADILAN, Azmin Ali.

Sidang Umno terakhir sebelum Putrajaya jatuh?

Subky Latif
ADALAH benar Perhimpunan Agung Umno ke 64 bermula 29 Nobember lalu adalah yang terakhir sebelum PRU 13, tetapi ia lebih menjurus kepada menghadapi Anwar Ibrahim dari penghadapi masalah parti itu dan pilihan raya yang bakal dihadapi itu.

Mesyuarat agung bagi mana-mana pertubuhan yang didaftarkan, baik ia diadakan sekali setahun atau dua tahun sekali, selain dari memenuhi kehendak undang-undang adalah satu acara muhasabah bagi mengkaji kelemahan dan kekuatan organisasinya.

Kalau tidak pun atas sebab kehendak undang-undang, ia wajar berhimpun bagi memeriksa apa yang telah dibuatnya setahun lalu sebagai persiapan lunjakan kerja setahun akan datang atau masa-masa mendatang. Apa kelemahan dan kegagalan setahun lalu dan apa pula kekuatan dan kejayaannya. Dari situ ia akan tahu kelemahan dan kekuatannya.

Tetapi bermula dari perasmian ketiga-tiga sayapnya – Wanita, Pemuda dan Puteri – ia dilambakkan dengan menghadapi Anwar Ibrahim yang ditendangnya dari UMNO hujung tahun 90an dulu. Sudah lebih sepuluh tahun Anwar tidak ada dalam UMNO, ia masih dihantui oleh bayang-bayang ketua pembangkang itu.

Keseluruhan ucapan perasmian sayap-sayap itu oleh Mahyuddin Yasin sebagai Timbalan Presiden UMNO, baik menyentuh soal dalaman parti dan luaran adalah dikaitkan dengan Anwar.

Serangan, kecaman dan hasutannya terhadap DAP, belum pernah dilakukan oleh mana-mana pemimpin UMNO dalam perhimpunannya sebelum ini, ada hubungannya kesan politik kerjasama Anwar dengan parti itu.

Kecaman Muhyiddin terhadap PAS adalah yang seketara sikap Dr. Mahathir sepanjang pimpinannya dulu. Serangan yang keras itu adalah disebabkan PAS menjadi sekutu kuat Anwar.

Sebelumnya PAS dan DAP adalah terkepung dalam pagar tebal yang dibina UMNO, tetapi pagar itu telah dipecah dan dirempuh dengan kedatangan Anwar. Kalau Anwar tidak datang, pagar itu tetap digegar, tetapi dengan penampilan bersama Anwar dengan mereka mempercepat ia roboh. Justeru robohnya pagar itu telah mara mereka menuju Putrajaya.

Maka bagai hendak pecah kepala Muhyiddin menumpukan sepenuh ucapannya mengerah hulubalang Pemudanya, serikandi Wanitanya dan permata Puterinya bagi mengepung soldadu Pakatan Rakyat bersama Anwar yang sudah meninggal jauh pagar roboh di belakang untuk memasuki tembok Putrajaya.

Kerana tumpuannya kepada Anwar lalu tidak dipedulikan segala retak dan sompek dalam partinya. Dalam responsnya, ketua serikandinya berlepas diri dari skendal lembu suaminya, bertumpu kepada persoalan Anwar juga. Seolah-olah Anwar jadi tema pidatonya di tengah wanita bertudung merah. Habis tenaganita perwakilan dan pemerhati bertepuk tangan di celah suara dan pidatonya mengenai persepsinya yang menyeluruh tentang Anwar.

Dibiarkannya hantu dan bangkai lembu yang dilambakkan kepadanya kepada suami dan anak-anakinya. Dia marah kepada Zuraidah PKR yang tidak marah kepada isteri Anwar kerana isteri Anwar membela suaminya.

Zuraida suruh ketua Serikandi UMNO itu letak jawatan tapi tak suruh isteri Anwar letak jawatan. Ketua Serikandi tak peduli tentang suaminya dengan lembu-lembunya, tidak bela suaminya. Isteri Anwar peduli dengan masalah suaminya dan dia bela suaminya.

Shahrizat Jalil marah Zuraida suruh dia berhenti tetapi tidak marah Bung Mokhtar yang lebih dulu dari Zuraida suruh dia berhenti. Mengapa? Zuraidah membela Anwar dan Bung Mokhtar tiada hubungan dengan Anwar.

Muhyiddin lantik Ketua Pemuda jadi ketua Hulubalang saja. Tidak jadikan dia Panglima. Agaknya panglimanya Muhyidin sendiri.

Maka sebagai ketua Hulubalang, habis segala ilmu yang dipelajarinya di Universiti Oxford dan pengalamannya membantu mertuanya dugunakan untuk membuat ucapan mengenai Anwar kepada perhimpunan partinya. Dia membuat reserach dan homework bagi memastikan hujahnya kuat tentang Anwar.

Cukuplah dengan tiga orang penting UMNO – Muhyiddin, Shahrizat dan Khairy Jamaluddin – mengepalai pembengangan tentang Anwar. Tentulah yang lain-lain terarah kepada topik yang sama.

Mengapa Perhimpunan Agung UMNO tertumpu kepada Anwar saja? Apakah Anwar saja masalah besar kepada UMNO dan kerajaan? Atau sidang itu dirasakan yang terakhir sebelum jatuh Putrajaya?

TAK PERLU HEBOH HAL TUHAN - BAWA KEADILAN SUDAH CUKUP

KAPIR DI ANGKASA BOLEH MENGUNDI


NOTA:
islam malaysia yang diatas bumi
bukan saja tak tahu bila pilihanraya
nama pun hilang di daftar pengundi


TIGA ANGKAWASAN RUSIA MENGUNDI DI ANGKASA - meloya

MOSCOW 5 Dis. - Angkasawan Rusia, Anton Shkaplerov, 32, dan Anatoly Ivanishin, 42, membuang undi bagi pilihan raya Parlimen Rusia dari angkasa semalam, lapor agensi berita Interfax.

Dua orang krew Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa (ISS) itu membuang undi pada altitud 350 kilometer dari Bumi menggunakan talian ke pusat kawalan misi di Moscow.

Mereka berada di orbit sejak November dan dijangka akan pulang ke Bumi pada bulan Mac tahun depan. - dpa

CIISSSSS

cilaka betul
negara kapir laknat
pemimpin makan babi
pemimpin minum arak
sosialis komunis atheis


tapi dalam hal mengundi
tak tipu
tak kelentong


bebeza dengan negara islam
pemimpin negara islam tiap tahun naik haji
pemimpin negara islam tiap tahun naik umrah
pemimpin negara islam berbuih buih mulut bezakar dan bezikir
pemimpin negara islam hari hari cakap hal tuhan
pemimpin negara islam hari hari cakap hal moral
pemimpin negara islam hari hari cakap hal dosa dan pahala
pemimpin negara islam hari hari cakap hal syurga dan neraka


tapi
pilihanraya tipu
kah kah kah


TIPU MELAYU

ini contoh projek
tipu mak cik felda
kah kah kahKETUANAN MELAYU PAKAI TRIK LAMA

NOTA:

united malay national organisation
sedang menggunakan trik lama

pada orang melayu gerombolan kata
dap kudakan pas
pada orang china gerombolan kata
pas kudakan dap

ini trik lama
trik ini dilakukan
agar china dan melayu terus curiga
agar china dan melayu tak dapat bersetiakawan
agar orang melayu akan menjadi takut

bila pas, pkr dan dap bekerja sama
ini tanda hari nak kiamat untuk gerombolan
kah kah kahDIKONTROL OF ZIONIS APCO
SIAPA BOHONG – harakah daily

Muhyiddin membuat kenyataan bahawa 'PAS mengikut telunjuk DAP'. Kenyataan ini turut disokong oleh Presiden Umno, Najib Razak.

Mengikut Kit Siang kenyataan UMNO amat berbeza dengan pandangan MCA terhadap mereka.

"Presiden MCA Chua Soi Lek dan sekutu beliau pula menuduh DAP dengan menyatakan 'DAP mengikut telunjuk PAS'.

"Siapa yang telah berbohong? Najib dan Muhyiddin atau Chua Soi Lek?," . Ini persolaan yang ditimbulkan orang ramai rakyat Malaysia

Lim Kit Siang berkata, tiada mana-mana parti dalam Pakatan Rakyat bertindak sebagai 'Big Brother' malah kesemua parti memainkan peranan bersama.

"Tidak seperti BN di mana Umno adalah hegemoni dan parti-parti politik yang lain tunduk kepada agenda dan kepentingan Umno," katanya.

CAKAP KETUANAN MELAYU - BENGGALI PUN JADI MELAYU

PAK SAMAD BUKAN BENGALI
NOTA:
akhbar the star
sengaja mengeluarkan
berita benggali ini
jadi ahli united malay national organisation
the star milik cukong mca
the star sengaja nak menganjing ketuanan melayu

macam mana parti ini parti ketuanan melayu
bengali bukan melayu
macam mana diterima jadi ahli parti
tak kan parti ini
tak cukup dengan eee
tak cukup dengan mamak
benggali pulak masuk
kah kah kah


INI BENGGALI


SURAT DARI PEMBACA:

Salam TT. Punjabi tukar nama pon ahli parti dia. http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/12/4/nation/10030769&sec=nation
By Anonymous on RAKYAT MALAYSIA DIMINTA JUJUR on 12/4/11


I HELP UMNO WITH GIFT OF MUSIC ,SAYS DJ DAVE – the star

EVERGREEN crooner DJ Dave, an Umno member for years, said he joined the party not to be a politician but simply because he loves the party.

“I reach out to the people through my songs. That is how I contribute best to Umno,” said the singer, who is also known as Irwan Syah Abdullah.

Admitting he may not be the “winnable” candidate the leadership is looking for, he added: “I prefer to work behind the scene.”

The youthful-looking 63-year-old, known for his 70s hits like Maafkanlah and Menjelang Hari Raya, was a big hit with delegates and visitors to the Umno general assembly and was stopped by many Wanita members who wanted to take photographs with him.

A familiar face in many election campaigns, DJ Dave said he was confident Umno and Barisan Nasional would emerge a stronger force at the next general election.
He urged young Malaysians to put their trust in the party to bring changes to the country.

“Umno has weathered many storms and it has always delivered,” he said, calling on party members to stay united in the face of the opposition onslaught.


INI INDIA