Jumaat, 24 September 2010

Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati

Artikel "Kes pembunuhan Datuk Sosilawati makin menarik apabila suspek utama telah dibenarkan berjumpa dengan peguam mereka selama 15 minit di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL). Dalam pertemuan singkat tersebut, suspek utama telah mendakwa tidak diberi peluang untuk mempertahankan diri sebelum ditahan reman.

Suspek juga tidak mengaku salah atas tuduhan pembunuhan ini, malah suspek mendakwa dia ditumbuk dan ditendang oleh anggota polis sehingga cedera di belakang badan. Malah, mengikut kenyataan suspek, permintaannya untuk mendapatkan rawatan di hospital berhubung kecederaan itu juga tidak diendahkan oleh polis.Suspek akan membuat laporan polis berkaiatan dengan kejadian tersebut.

Mengikut laporan daripada Berita Harian;
Peguam Vijandran bersama peguam Ravi Nekoo dan Pushpa Ratnam tiba di IPKKL kira-kira jam 3 petang bersama isteri kedua-dua suspek utama sebelum meninggalkan pekarangan ibu pejabat itu 30 minit kemudian.
Apa yang menarik peguam D.P. Vijandran ini yang dulunya penentang Dato' Seri Samy Vellu, dia juga disebut ebagai penganti kepada Dato' Seri Samy Vellu pada satu ketika duhulu.

Tapi isunya tenggelam kerana pembabitan Vijandran dengan Video Lucah adegan dia sendiri sebagai pelakon utama. Mengikut maklumat salah seorang "pelakon" wanita dalam video tersebut telah membunuh diri.

Petikan ini membantu untuk pembaca memahaminya;

Pita video lucah Vijandran muncul setelah rumah Timbalan Speaker Dewan Rakyat, D.P Vinjandran dimasuki pencuri pada 8 Ogos 1988 . Pencuri tersebut telah mencuri 11 pita video dipercayai aksi lucah D.P Vijandran yang tersimpan dalam sebuah peti besi . Ibu dan anak saudaranya yang berada di dalam rumah itu turut diugut.

Dua bulan kemudian , Datuk Megat Junid Megat Ayub selaku Timbalan Menteri Dalam Negeri mengumumkan bahawa 4 orang lelaki telah ditahan dan sedang disiasat oleh pihak polis PDRM kerana memiliki pita video tersebut.

Pada 6 Disember 1989 , Karpal Singh seorang peguam dan ahli parlimen Jelutong , Pulau Pinang telah membangkitkan isu pita video lucah tersebut. Pada 11 Disember 1989 beliau menamakan Timbalan Speaker Dewan Rakyat, D.P Vijandran sebagai lelaki dalam video tersebut. D.P Vijandran segera menafikan hal itu dan menutup suis pembesar suara Karpal Singh dan mengarahkan Karpal Singh keluar dari Dewan Rakyat. Tetapi Karpal Singh terus membuat dakwaan di luar parlimen dan mendesak V.P Vijandran meletak jawatan . Lalu D.P Vijandran membuat saman malu terhadapnya.

Datuk Zaman Khan selaku Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah , PDRM menjelaskan bahawa Polis Bukit Aman akan menyerahkan laporan penuh kepada Kementerian Dalam Negeri. Terdapat percanggahan kenyataan antara Datuk Zaman Khan dengan Peguam Negara , Tan Sri Abu Talib Osman.

Tan Sri Abu Talib menasihati polis memusnahkan kesemua 11 pita video dan 4 sampul surat yang dicuri dari rumah D.P Vijandran sedangkan semua itu boleh menjadi barang kes / bahan bukti terpenting di mahkamah. Seksyen 413 Kod Prosedur Jenayah menyatakan hanya majistret mempunyai kuasa memusnahkan bahan bukti. Itupun melalui peraturan yang ketat. Sebaliknya Tan Sri Abu Talib menyatakan beliau tidak melanggar sebarang undang-undang kerana telah mendapat persetujuan daripada pemiliknya, D.P Vijandran, tokoh masa depan MIC.

Ironinya, mengapa D.P Vijandran tidak didakwa di mahkamah di bawah Seksyen 24(1) Akta Penapis Filem 1952 iaitu memiliki video lucah. Denda RM10,000 dan 6 bulan penjara boleh dikenakan atau kedua-duanya sekali serta membuat laporan palsu kepada polis.

Majlis Peguam membidas tindakan Peguam Negara yang bertindak tidak mengikut undang-undang sedia ada. Tetapi Peguam Negara hanya berdiam diri dan enggan menjawab sebarang tohmahan. Pada 1988, Peguam Negara dan Majlis Peguam bertelagah berhubung pemecatan Tun Salleh Abbas selaku Ketua Hskim Negara.

Percanggahan berlaku kerana Tan Sri Abu Talib menyatakan barang kes dimusnahkan setelah mendapat kebenaran D.P Vijandran sementara Datuk Zaman Khan menyatakan polis sedang menyiasat. S.M Mohd Idris selaku Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) hairan bagaimana pita video itu dimusnahkan setahun tahun (1988). Masyarakat mempunyai hak untuk mengetahui perkara sebenar. Peguam Negara sepatutnya memberitahu seawal mungkin , bukan selepas setahun dimusnahkan. Mengapa mesti dimusnahkan ?.

M.G Pandhithan yang juga bekas Naib Presiden MIC ketika itu menyatakan tokoh tertentu jelas terbabit dan D.P Vijandran harus meletakkan jawatan sebelum menjadi isu politik menjelang Pilihan raya umum Malaysia 1990. Datin Paduka Hajah Rahmah Osman selaku Ketua Pergerakan Wanita Semangat 46 mahu D.P Vijandran meletakkan jawatan sebagaimana pemimpin politik Jepun meletakkan jawatan apabila terbabit dengan skandal membabitkan geisha dan skandal penyelewengan dana parti politik.
Nampaknya kes pembunuhan Datuk Sosilawati dan rakan-rakannya akan menjadi menarik kerana pelakon lucah membela pembunuh kejam. Malaysia memang serba boleh.Re: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati .
.

hahahaha....lawak2

.


Re: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati.
Ayo yo yo................lagi kuat lah paria ni main ular!! Ganster porno bela gangster paria!!Re: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati
ingat kata hang tuah!kalau jumpa ular dgn pariah ni, mana yg perlu kita ketuk dulu ....hahahahahaRe: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati

Sepatutnya lesen mempraktik peguam D.P Vijandran ini ditarik balik, sebab dia ini pula jenis peguam suka buat filem menonggang kuda dan dia tidak berminat menegakkan kebenaran tetapi penguam pulus jika dapat melepaskan suspek.

Inilah produk peguam yang dilahirkan oleh sistem pemerintahan barisan nasional setelah 53 tahun memerintah. Apapun peguam jenis ini akan memperbodohkan polis dalam mahkamah, jika mereka hendak menolong suspek. Peguam pun main pulus , ....sikit lagi bahan bukti kes sosilawati pun dibakar.

Mati dibakar dan bahan bukti pun di bakar. Syabas UMNO yang memerintah 53 tahun. Hasil pemerintah yang membawa masyarakat kembali hidup ke zaman tentera moghul yang gasar (barbaric) tidak bertamaddun sampai wujudnya orang seperti Tan Sri Abu Talib yang mengarahkan bahan bukti di bakar. Sekarang ini Negara Monggolia telah moden dan dapat datang ke malaysia tetapi dibunuh pula dan kes masih tidak selesai.

Keadaan negara terus dihujani dengan berbagai kes sebab perangai menutup kes memag hebat di negara ini untuk menjaga BN, konnnya tidak mahu dengar maka kes yang tutup akan terus tutup. BN ini lupa allah yang menguasai Allam dan manusia. Maka setiap kes yang tutup mesti akan kembali terbuka dan sesiapa yang bersubahat akan tahu Allah yang berkuasa, membuka dan menutup kes bukannya manusia.

Dengan ini penglibatan peguam pelakon lucah ini pula membuka kes Tan Sri Abu Talib Osman, yang mengkhianati rakyat....tapi dapat Tan Sri? BN BN ....tak habis-habis buat kerja bengong.
Re: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati

betul jugak cakap2 kedai kopi, bukan ahli tapi penyokong tegar parti politik...
Re: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati

Tentunya masayarakat India bertambah malu.....

Remember PRU 13 is coming soon and please support Pakatan Rakyat because that is the only solution and your way out from all these problems. Pakatan Rakyat is the only way that can get rid of all the monkeying of individual and authorities manipulating the sistem. The formula is.....Put the right people at the place and that is the main point ini PRU 13. And of coz BN will keep you all to stay cool, be relax coz eyerything is under control dan finally just forget it and maintain status quo (that is....be dumb at all time).
Re: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati

BIASALAHHHH....
Re: Peguam Pelakon Lucah Bela Suspek Pembunuh Datuk Sosilawati
Nampaknya perbicaraan kes ini akan disertai oleh peguam yang korup dan rendah akhlaknya. Semoga hakim, pendakwaraya dan saksi-saksi yang bakal terlibat bukannya terdiri daripada golongan korup. Kita hanya boleh berharap,sejarah menunjukkan perkara ini jarang berlaku.

TAK HABIS-HABIS NAK JADI MELAYU

MUKA MUKA MELAYU HILANG KUASA

MENANGIS NAK JADI MELAYU
SANKARAN PILLAY MENGAKU MELAYU !
MUKA MELAYU HILANG KUASA
MELAYU HILANG KUASA – melayau

Mahathir Mohamad mengingatkan orang Melayu bahawa mereka akan kehilangan kuasa dan ‘suara’ jika pakatan pembangkang berjaya mengambil alih pemerintahan negara.

Kata beliau, ia terbukti sewaktu Perak diperintah pakatan pembangkang selepas pilihan raya umum lalu apabila DAP lebih berkuasa di negeri itu walaupun Menteri Besar daripada Pas.

“Kita lihat Mohammad Nizar Jamaluddin di Perak, walaupun dia Menteri Besar tapi dia ikut arahan DAP sehingga (pakatan pembangkang) jatuh. Orang Cina mendakwa ini adalah usaha BN menjatuhkan kerajaan Cina.

“Jadi mereka panggil kerajaan Cina, tak mungkin kita juga akan dapat Perdana Menteri yang semacam Nizar, namanya Melayu, agama Islam tetapi dia bukan sebenarnya bebas, dia adalah alat pada orang lain dan ini boleh berlaku,” katanya.

SELURUH MALAYSIA TAK SABAR SABAR….

TAK SABAR SABAR NAK LIHAT MELAYU HILANG KUASA…

….SELAM 50 TAHUN INI LETIH DENGAN MELAYU BERKUASA….

SELAMA 50 TAHUN MELAYU BERKUASA ANAK BINI DAN KRONI JADI KAYA….

SELAMA 50 TAHUN MELAYU BERKUASA … RASUAH MENJADI JADI….

…. SELAMA 50 TAHUN MELAYU BERKUASA…. BERAPA RATUS MATI DALAM TAHANAN POLIS….

SELAMA 50 TAHUN MELAYU BERKUASA…. SABAH NEGERI TERKAYA JATUH BANGKRAP…

SELAMA 50 TAHUN MELAYU BERKUASA HABIS DUIT MINYAK KENA SAPU….

…. SELAMA 50 TAHUN MELAYU BERKUASA…. VINCENT TAN KAYA JUDI….

SELAMA 50 TAHUAN MELAYU BERKUASA… LIM GOH TONG CETAK DUIT….

SELAMA 50 TAHUAN MELAYU BERKUASA… ANANDA KRISHNA KAYA RAYA….


….
KALAU MACAM INI..LEBIH BAIK MELAYU HILANG KUASA….


MASA NYA TELAH SAMPAI UNTUK RAKYAT KEMBALI BERKUASA

Selasa, 21 September 2010

SINGAPURA ADA GAMBAR NAJIB

KENA PERANGKAP SINGAPURA
NAJIB MUNGKIN TERUS TUNDUK PADA SINGAPURA – haraklah daily

Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar tidak menolak kemungkinan bahawa Singapura akan mendapat lebih banyak manfaat dalam rundingan dengan Malaysia
.
Beliau membuat andaian demikian ekoran melihat tindakan pentadbiran Najib Razak pada 24 Mei lalu menyerahkan tanah milik Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) di Tanjong Pagar pada republik itu yang baginya merugikan negara.

"Apakah kemungkinan Lee Hsien Loong (Perdana Menteri Singapura) mempunyai gambar pembunuh sebenar Altantuya menyebabkan Najib akan kalah dalam rundingan kedua hari ini," ujarnya pagi tadi pada Harakahdaily.

Beliau mengulas lawatan Najib hari ini ke Singapura hari ini bagi meneruskan siri perbincangan seterusnya berhubung beberapa perkara yang menjadi pertikaian kedua-dua negara.

Najib sebelum ini dikaitkan dengan wanita Mongolia itu biarpun beliau beberapa kali menafikannya.

Altantuya dibunuh menggunakan bahan peledak C4 di Bukit Raja, Shah Alam pada 19 Oktober empat tahun lalu.

"Yang didapati bersalah Koperal Sirul Azhar Umar dan (Cif Inspektor) Azilah Hadri dari Unit Tindakan Khas (UTK) Bukit Aman sedangkan motif pembunuhan tidak dikenal pasti.

"Apabila mahkamah membebaskan setiausaha politik (Abdul Razak Abdullah Baginda) Perdana Menteri tanpa terlebih dahulu menjelaskan motif pembunuhan dasyat itu, seolah-olah ada pemimpin politik tertinggi tertentu dilindungi," ujar Mahfuz lagi.
Sebelum ini, penyiasat persendirian, P.Bala Subramaniam dalam akuan bersumpahnya mendakwa Najib ada bersama Altantuya pada pameran intan berlian di Singapura.
Sehubungan itu, ada pihak mendakwa Siangapura mempunyai rakaman tetamu yang menghadiri pameran tersebut.

Mereka juga mendakwa pembahagian 60:40 tanah KTMB di Tanjong Pagar kepada republik itu ada kaitan dengan bukti rakaman tersebut.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
ini adalah kenyataan yang paling jelas
kenyataan datang dari seoarang ahli parlimen
kenyataan dari naib presiden sebuah parti politik
dari kenyataan ini amat jelas bahawa najib
sedang di peras ugut oleh singapura.

cerita najib kena peras ugut ini bukan
lagi cerita laman web dan blog – kini
pasti akan sampai ke parlimen
persoalan sekarang apakah negara kita
sanggup dipimpin oleh seorang yang
akan terus diperas ugut kerana dikatankan
terlibat dalam satu kes pembunuhan.

sampai bila 27 juta warga negara ini
berlagak buat buat tak faham tentang
pembunuhan ganas minah cun dari mongolia.

telah sampai masa muhyiddin yassin
yang selalu mimpi mimpi nak jadi pm tampil
ke hadapan untuk mengambil alih kepimpinan
negara ini - isteri muhyiddin cun dan slim
cuma muhyiddin sendri pulak yang gedebab kah kah kah


nota:
desas desus telah
kedengaran yang madey
juga sependapat dengan mahfuz


SATU LAGI CARA TIPU MELAYU

LU TOLONG GUA... GUA BAGI LU TANAH


MALAYSIA- SINGAPURA SETUJU KE MAHKAMAH TIMBANG TARA - melayau

Malaysia dan Singapura bersetuju merujuk isu caj pembayaran bagi pembangunan tanah di Tanjung Pagar, Kranji dan Woodlands ke Mahkamah Timbang Tara, Najib Razak. - Utusan

KAH KAH KAH

nota:
ini sebenarnya sandiwara
setelah mat mongol jual negara ini
dipentaskan sandiwara ini
untuk menipu orang melayu

sandiwara ini seolah olah malaysia
tidak bersetuju dengan singapura
bila ini dilihat oleh orang melayu
maka orang melayu yang telah
bonsai otak akan menganggap
bahawa melayu terer tak dapat kena tipu

mereka tidak sedar ini hanya sandiwara


nota:

ingat macam mana kena tipu dalan perjanjian air?
ada china doll
ingat macam mana kena tipu dalam perjanjian malaysian singapore airline (msa)
ada china doll

yang ni? lagi senang
hanya ada gambar mongolian doll kah kah kah


TENGKU KEPALA BUSUT

TENGKU CAKRA ALAM

TENGKU ADNAN DIDESAK MOHON MAAF

Pertubuhan Mantan Wakil Rakyat Umno (Penawar) mendesak Setiausaha Agung Umno Tengku Adnan Tengku Mansor memohon maaf secara terbuka kepada Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu ekoran tindakan beliau melabelkan mereka sebagai rasis dalam memperjuang hak Melayu dan bumiputera.

Presiden Penawar, Adam Kadir berkata keputusan itu diputuskan sebulat suara dalam mesyuarat Dewan Tertinggi badan itu.

"Sekiranya Tengku Adnan enggan memohon maaf, pihaknya akan menuntut supaya Umno memecat beliau sebagai Setiausaha Agung Umno," katanya dalam satu kenyataan tiga perenggan di sini pada Isnin.

…. NAMPAKNYA TENGKU FRAUD MAKIN TERDESAK…

INI SUDAH HEBAT….

…. ADA AMARAN… MINTA MAAF KALAU TIDAK KENA TENDANG

…. TAPI INI AMARAN DARI PERSATUAN POLIS PENCEN…

…. TADA ADA SAPA AMBIL POT….

nota:
dimana malaon ini
beli tengku?
bila malaon ini jadi raja?

betul ke tengku ada
di jual di kedai
no 7 wisma yakin


KALAU JUMPA ULAR - JUMPA MURUGIAH - APA HARUS DIBUAT

MURUGIAH PRESIDEN PPP

PEJABAT SAYA TIDAK DIGELEDAH POLIS : MURUGIAH – berita hairan

Murugiah mengulangi bahawa beliau tiada apa-apa hubungan dengan peguam yang mendakwa bergelar Datuk yang menjadi suspek utama kes pembunuhan Sosilawati dan tiga yang lain.

"Saya minta orang ramai jangan membuat tafsiran yang silap, suspek utama memang tidak ada hubungan apa-apa dengan saya. Saya cuma berjumpa dengannya pada 8 September lalu pada satu majlis yang saya hadiri sebagai timbalan menteri," katanya.

Murugiah juga berkata beliau akan membuat laporan polis bagi mengenal pasti dalang di sebalik penyebaran khabar angin kononnya pejabatnya digeledah polis.

Jumaat lalu, Murugiah membuat laporan polis berhubung satu khidmat pesanan ringkas (sms) yang mengaitkan beliau dengan peguam yang menjadi suspek utama kes pembunuhan berprofil tinggi itu.

BETUL KE APA YANG MALAON INI CAKAP…

TAK KENAL…. TAPI ADA JUMPA….

TAK KENAL…. TAPI ADA BERBUAL DENGAN SI PEMBUNUH

…. TAK KENAL…. TAPI SI PEMBUNUH ADA KATA PADA MALAPON INI DIA NAK MASUK MIC ...

ITU PASAL ORANG MELAYU KATA…. JUMPA ULAR DAN JUMPA MURUGIAH … KETUK MAHATHIR DULU….

nota:
tunggu dan lihat
ada atau tidak
yang akan di tahan
kerana sebar sms itu
atau hanya auta keling

Isnin, 20 September 2010

MALAYSIA BERJAYA KUASAI RANKING KE - 142


Akhirnya cita-cita Menteri Dalam Negeri, Hishamuddin Hussien dan abang sepupunya Najib Tun Razak untuk meletakan Malaysia sebagai negara yang terkenal dimata dunia berjaya. Laporan Freedom House 2010, iaitu sebuah badan yang menyelidiki kebebasan disemua negara dunia meletakan Malaysia di rangking 142 dengan rating 64 sama dengan Zambia sebagai negara yang TIADA KEBEBASAN MEDIA.

Memang sangat menakjubkan. Dengan usaha keras KDN yang senantiasa memantau akhbar-akhbar Pakatan termasuk mengantung permit Suara Keadilan, mengugut Harakah dan Roket, akhirnya Malaysia diiktiraf antarabangsa sebagai negara yang tiada kebebasan media.

Kerjasama pihak Polis yang turut turun tangan memantau akhbar-akhbar dan wartawan Malaysia amat memberansangkan. Anda berjaya meletakan Malaysia di satu standard yang begitu membanggakan Najib yang takut dikritik secara terbuka oleh media.

Malah kerjaya wartawan dan media dinegara ini dianggap antara kerjaya yang berisiko tinggi. Bila-bila masa boleh ditahan untuk disoal siasat. Semua akhbar Pakatan hanya dibenarkan dijual untuk ahli dan dijual dalam kawasan pejabat parti.

Tapi akhbar Umno-BN seperti Utusan, Berita Harian dan NST bebas dijual secara terbuka walaupun jelas menyiarkan berita-berita fitnah dan menghasut. Macam-macam sekatan dibuat untuk media Pakatan terutamanya bila musim Pilihanraya.

Tapi rakyat tidak selamanya bodoh. Maklumat tidak boleh ditutup begitu sahaja. Mereka akan cari kebenaran dimana sahaja. Gunalah akta Mesin Cetak atau akta Hasutan sekalipun, namun kebenaran tetap akan sampai pada rakyat.

BN tak mampu buat apa. Walaupun mereka kuasai semua saluran TV dan Radio dan halang Pakatan buat media TV dan Radio sendiri, namun segala-segalanya tidak merugikan Pakatan. Yang rugi hanya Umno-BN kerana keangkuhan dan kezaliman mereka setiap hari ditanyangkan melalui media mereka.

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU

MAHAFIRAUN MENANGIS
KERANA TELOR PECAH

PELABUR BERHATI- HATI APBILA PEMBANGKANG BURUKKAN KERAJAAN : AHMAD HUSNI
- berita hairan

Tindakan pembangkang memburuk-burukkan kerajaan Barisan Nasional (BN) mempunyai kesan kepada pelabur asing kerana mereka lebih berhati-hati terhadap suasana sosial di negara ini.

Menteri Kewangan Kedua, Ahmad Husni Hanadzlah, berkata langkah pembangkang membangkitkan isu perkauman dan agama di kalangan masyarakat berbilang etnik menimbulkan kegelisahan di kalangan orang-ramai.

Katanya, kegelisahan masyarakat dibimbangi akan bertukar kepada konflik antara etnik dan pelabur mengambil-kira risiko berkenaan sebelum membelanjakan wang mereka di negara ini.
"Prinsip demokrasi di negara kita, selepas pilihanraya parti pembangkang masih bermain politik dengan membangkitkan pelbagai isu kaum dan agama hingga boleh menimbulkan konflik.

"Pelabur asing memang mengambil-kira risiko sosial yang akan mereka tanggung jika melabur di negara yang tidak stabil dari segi sosial ini," katanya kepada pemberita di sini, tengah hari tadi.

PELABUR MANA NAK DATANG…. KALAU PM TERLIBAT KES BUNUH…

INI BUKAN KES BUNUH YANG DI TIMBUL PAKATAN RAKYAT

PELABUR MANA NAK DATANG… RASUAH TINGGI… YANG RASUAH BUKAN PAKATAN RAKYAT….

PELABUR MANA NAK DATANG…. BUAT BANGUNAN…. BANGUNAN RUNTUH….

PELABUR MANA NAK DATANG…. SEMUA DASAR BELUM MUKTAMAD….

…. PELABUR MANA NAK DATANG… TAKUT DENGAN BERAHENG

PELABUR TAK NAK DATANG…. KERANA ADA TIGA PERDANA MENTERI DI MALAYSIA….

.... TAK PASTI MAN PM YANG BETUL BOLEH BUAT KERJA....

…. NAK MELABUR KENA RASUAH TIGA PM….

baca ini lagi :


RASUAH CULAS PUNCA PELABUR TAK MINAT
– harakah daily

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata, kerajaan cuba memberi gambaran serba indah tentang ekonomi negara biarpun hakikat adalah sebaliknya.

Beliau merujuk Laporan Bank of America Merill Lynch yang mendapati Malaysia kini antara negara yang tidak digemari para pelabur di Asia Pasifik selepas bank tersebut meninjau pandangan pengurus dana.

Kedudukan Malaysia jatuh dua anak tangga dari kedudukan sebelum ini iaitu di tangga ke-10, dan kini di kedudukan tercorot.

"Beberapa perkara mustahak yang sewajarnya diberi perhatian adalah pandangan para pelabur yang melihat Malaysia sudah tidak mampu bersaing dengan negara jiran yang begitu bertenaga maju ke hadapan seperti Indonesia," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Manakala kedudukan negara menurut tinjauan Forum Ekonomi Dunia (World Economic Forum) pula telah melonjak 10 anak tangga ke kedudukan 44 dari 139 negara.

"Berikutan perkembangan sebeginilah kita sangsi perincian Model Ekonomi Baru yang bakal diumumkan perdana menteri mampu memulihkan ekonomi negara yang lembab ini," katanya lagi.


KES KLASIK MELAYU TIPU DAN JUAL MELAYU

BUKAN SAHAJA RASUAH - HUTANG BUAT BENDERA PUN TAK BAYAR !

500 MAHASISWA MELAYU CEMERLANG MUNGKIN PULANG - melayau

Kira-kira 500 mahasiswa Melayu cemerlang yang sedang mengambil kursus kritikal termasuk perubatan di Asia Barat mungkin terpaksa menamatkan pengajian lebih awal kerana tidak mendapat biasiswa seperti dijanjikan.

Majlis Perundingan Melayu (MPM) yang mendedahkan mengenai perkara itu menjelaskan, ibu bapa pelajar berkenaan tiada pilihan selain membawa pulang anak masing-masing kerana kebanyakan daripada mereka daripada golongan berpendapatan rendah.

Menurut Setiausaha Agung MPM, Dr. Hasan Mad, ini kerana ibu bapa berkenaan telah bergolak-gadai menghabiskan wang simpanan termasuk menjual tanah bagi menanggung pengajian tahun pertama anak masing-masing setelah mendakwa akan diberikan biasiswa apabila memasuki tahun kedua pengajian.

"Semua universiti itu diiktiraf oleh kerajaan tetapi kenapa mereka tidak diberi biasiswa? Saya hendak tanya adakah tindakan itu berpunca daripada desakan MCA?
"MPM memandang serius perkara ini kerana pada masa sama kerajaan boleh memberi bantuan jutaan ringgit kepada sekolah Cina persendirian yang jelas melanggar Dasar Pelajaran Kebangsaan," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat MPM di sini hari ini.

Menceritakan mengenai kemelut pelajar berkenaan, Hasan berkata, pada 29 Mei lalu, Pengerusi Kongres Ekonomi Melayu, Ibrahim Ali telah menyerahkan memorandum pelajar berkenaan kepada Najib Razak.

"Pada mulanya kita difahamkan bahawa tindakan telah diambil, tetapi malangnya kita dimaklumkan oleh pelajar berkenaan bahawa mereka masih belum mendapat biasiswa.

"Wakil Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung kemudian ke Pejabat Perdana Menteri untuk menyerahkan memorandum tetapi tidak berpeluang melakukannya, sebab itulah kes ini diserahkan semula kepada MPM," katanya.

Sehubungan itu, MPM sekali bertanyakan kepada kerajaan sama ada ingin melayan kes tersebut atau mengabaikannya begitu sahaja.

Tegas beliau, sekiranya kerajaan bertegas enggan menyelesaikan perkara itu, maka MPM tidak mempunyai pilihan melainkan akan membawa perkara itu kepada Majlis Raja-Raja untuk tindakan lanjut.

"MPM sedia memanjat pagar istana, jika tiada pilihan lagi untuk mengadu dan meminta Majlis Raja- Raja mengarahkan kerajaan memberikan biasiswa kepada pelajar-pelajar itu," katanya

…. INI KES CUKUP SEDIH…

INI KES CUKUP BODOH…

... INI KES CUKUP SENANG SELESAI....

TANYA GEROMBOLAN KENAPA BAZIR DUIT BELI KAPAL SELAM ?... kah..

DUIT RASUAH BELI KAPAL SELAM BOLEH TAMPONG SATU UNIVERSITI UNTUK SATU TAHUN…

TANYA GEROMBOLAN… APA GUNA KAPAL TERBANG RUSIA YANG TAK TERBANG TERBANG….

…. TANYA GEROMBOLAN…. APA GUNA BELI KERETA KEBAL… KITA BUKAN NAK PERANG….

nota:

kalau duit tidak dibazir
beli kapal selam
beli kereta kebal
beli jet pejuang
tidak ada masaalah tak ada duit
semua universiti belajar percuma

PERENIAGAAN RAJA GOPAL TERANCAM

DATUK DATUK SEDANG SANTAI

KERAJAAN PERLU AMBIL TINDAKAN KE ATAS DATUK, DATUK SERI – PEMUDA MIC – mStar

Kerajaan perlu mengambil tindakan tegas terhadap mereka yang mendakwa kononnya telah dianugerahi gelaran 'Datuk' dan 'Datuk Seri' serta menipu golongan yang tidak bersalah, kata Pemuda MIC.

Ketuanya T.Mohan berkata kerajaan juga perlu mewujudkan pangkalan data berpusat yang mengumpul semua gelaran yang dianugerahi kepada masyarakat oleh kerajaan persekutuan dan negeri, termasuk Wilayah Persekutuan.

Pangkalan data berpusat itu akan membolehkan orang ramai menyemak penyandang gelaran di negara ini, dan mengelak mereka daripada menjadi mangsa pihak yang diragui perwatakannya, katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, Sabtu.

Mohan mengulas laporan akhbar mengenai seorang daripada peguam yang disyaki terbabit dalam pembunuhan jutawan kosmetik Sosilawati Lawiya dan tiga orang lagi, bukanlah bergelar 'Datuk'.

DULU SENANG SAJA… HANYA POLIS DI PANGGIL DATUK….

KALAU NAK KIRA DATUK YANG MENIPU … MESTI BANYAK….

ADA DATUK JAGA AYAM…

ADA DATUK JAGA CHINA DOLL

.. ADA DATUK YANG JAGA DATUK YANG JAGA AYAM...

ADA DATUK YANG JAGA DATUK YANG JAGA CHINA DOLL….

ADA DATUK YANG JAGA DATUK YANG BAWA PENDATANG HARAM….

ADA DATUK YANG JAGA DATUK YANG BAWA DADAH MASUK….

OOOO MAK DATUK…. BUKAN MAIN BANYAK…

nota:
ni belum kira lagi
datuk dari sulu
datuk dari dari jambi
datuk dari bagan datuk kah kah kah

nota:
kalau hapus datuk
raja gopal nak jual apa

SEMUA BELUM MUKTAMAD

LIDAH BERCABANG
PENAFIAN KU AN BUKTIKAN UMNO, BN MASIH SOKONG PERKASA – minsider

Pendirian terbaru seolah-olah Umno ‘menyerah’ manakala akhbar miliknya Utusan Malaysia secara terbuka mempertahankan Perkasa menunjukkan mentaliti pertubuhan bukan kerajaan itu dalam Barisan Nasional (BN) manakala konsep 1Malaysia hanya satu slogan kosong semata-mata untuk memikat undi, dakwa DAP hari ini.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, partinya tidak terkejut dengan kenyataan terbaru rakan sejawatannya dari Umno, Tengku Adnan Tengku Mansor yang menafikan BN pernah mengambil keputusan untuk menyisihkan Perkasa.

“Lebih-lebih lagi, Tengku Adnan tiada pilihan kecuali untuk menyokong kenyataan i Najib Razak semalam (kelmarin) bahawa Umno tidak mahu mencetuskan konflik dengan mana-mana pertubuhan bukan kerajaan seperti Perkasa,” kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

KALAU MACAM INI LEBIH BAIK BAGI BERAHENG JADI PRESIDEN GEROMBOLAN…

MANA PERGI NYA MENANTU AYAH?....

…. SONYAP JO…. DAH LARI KO KODAH KO….

KONO HALAO DEK ORANG ROMBAO

…. MANA PERGI MALIKUL SEMBAB…. SENYAP AJE…

SEDANG UKUR BAJU KE… NAK AMBIL TEMPAT MAT MONGOL….

DULU KATA DOLAH FLIP FLOP…

…. DOLAH BUAT KERJA HINGGA MUKTAMAD ….

MAT MONGO BUAT SEMUA TAK MUKTAMAD

DOLAH MASUK… KELUAR… MASUK .. KELUAR… FLIP FLOP… FLIP FLOP….

TAPI MUKTAMAD …..KERANA LEPAS ITU DOLAH ZZZZZZZZZ…

.. MAT MONGOL.... NGANG PUN TIDAK...SEMUA TERBENGKALAI....