Rabu, 10 Februari 2010

SENYUM PAGI

KAH KAH KAH - DARI PORT DICKSON KE MONGGORI - KAH KAH KAH


MARI KETAWA DI MAHKAMAH PAGI INI

MASA KETAWA JANGAN TERKENTUT
KETAWA - JANGAN TAK KETAWA - KAH KAH KAH
nota:
untuk mendapatkan buku cult ini
sila hubungi www.cartoonkafe.com
atau email kepada cartoonkafe@gmail.com
atau hubungi pejabat di : 03 22 74 49 31

BELAJAR DARI PENGALAMAN

INI BARU BETUL MAHARAJAH - SUMBATKAN KE LUBANG SAIFOOL


NIZAR : DEMOKRASI MALAYSIA MENUJU RAJA MUTLAK – mStar

Mohammad Nizar Jamaluddin menyifatkan keputusan Mahkamah Persekutuan hari ini yang mengisytiharkan Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak boleh membawa kepada 'sistem pemerintahan beraja mutlak'.

Katanya, keputusan berkenaan seolah-olah telah mengetepikan prinsip yang terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan.

"Ia akan memberikan ruang supaya demokrasi di Malaysia jauh lebih kusut kerana ia seolah-olah menjurus kepada absolute monarchy.

BERTARUNG DI MAHKAMAH RAKYAT - harakah daily

Mohammad Nizar Jamaluddin mencabar Zambry Abdul Kadir supaya membubarkan Dun Perak dan bertarung di 'mahkamah rakyat'.

Beliau menyatakan demikian ketika berucap di hadapan ratusan penyokong Pakatan Rakyat (PR) yang masih berkumpul di pekarangan Mahkamah Persekutuan tengah hari ini.

Bercakap pada sidang media sebelum itu, beliau berkata, keputusan Mahkamah Persekutuan menolak rayuannya berhubung Menteri Besar Perak yang sah tidak dapat menyelesaikan kemelut yang berlaku di negeri itu.

Sehubungan itu, katanya Dun Perak perlu dibubarkan supaya dipilih semula wakil untuk menyelesaikan masalah yang berlaku itu

BIAR BETUL.

nota:
pelajaran penting untuk satu malaysia
terutama warga Kelantan
yang sedang di urut dan dicabar
agar bawa kes royalti minyak ke mahkamah

ini macam mamat ajak kita main bola
refree abang dia
penjaga garis sepupu dia
penjaga wisel ayah dia
padang dia punya
bola dia punya

pintu gol kita 290 kaki
pintu gol dia besar lubang jubur saifool
sampai mampus tak boleh menang kah
CARA NAK BODEK PUN SALAH

NAK SANGAT JADI TUKANG BODEK - BAWA TEKSI INI


TIGA KOMPONEN PENTING JAYAKAN MISI BESAR KERAJAAN - melayau

Najib Razak hari ini menggariskan tiga komponen penting bagi menjayakan tiga misi besar kerajaan iaitu Model Ekonomi Baru, Rancangan Malaysia ke 10 (RMK-10) dan Wawasan 2020.

Perdana Menteri berkata, tiga komponen tersebut adalah modal insan, modal swasta serta modal sosial.

EMPAT TONGGAK JAYA AGENDA NEGARA:PM – berita hairana

Najib Razak menggariskan empat tonggak utama untuk dilaksanakan oleh pentadbiran awam bagi menjayakan agenda negara sepanjang tahun ini, iaitu gagasan 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan; Program Transformasi Kerajaan (GTP); Model Ekonomi Baru dan Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10).

Perdana Menteri, dua perkara lain yang menjadi elemen penting kepada empat tonggak berkenaan ialah pemikiran kreatif dan inovatif serta kepantasan membuat keputusan.

NAK BODEK PUN TAK TAHU.

APA PUNYA DASAR INI.

ADA BERAPA DASAR TIGA KE... LIMA BELAS.

BUKAN BUAT LAPORAN CERAMAH FALSAFAH.


BUKAN BUAT LAPORAN DI UGANDA.

TAK KAN TAK FAHAM BAHASA MELAYU.

KALAU PEKAK CARILAH KERJA BAKAR MERCUN.

nota:
ini lah taraf media dan wartawan kita
dalam satu progam mangkok macam ini pun tak tahu hujung pangkal
satu habuk tak boleh pakai
dalam akhbar ini bukan boleh percaya
number ekor pun salah lapor

PAK PANDIR KENA PENGANDAR

HIMPAP DENGAN BALAK - KALAU TIDAK RODOK DENGAN BALAK INI


DAP DURI DALAM DAGING – berita hairan

Zulkifli Noordin secara terbuka mengkritik kepemimpinan DAP terutama di Pulau Pinang di bawah pentadbiran Ketua Menterinya, Lim Guan Eng dan mendakwa DAP tidak diperlukan dalam perjuangan pembangkang.

Sambil menyifatkan DAP sebagai 'duri dalam daging' yang sering menimbulkan banyak masalah dalam pembangkang, Zulkifli dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) berkata, kepemimpinan tertinggi pembangkang perlu tegas dalam isu itu.

INGATKAN SAIFOOL SAJA ADA DURI MASUK JUBUR.

PAK PANDIR INI PUN KENA DURI.

INI BUKAN KES DURI DALAM DAGING.

INI PENGANDAR DALAM MULUT MALAON INI .ANAK MUDA BANGUN MELAWAN

JEMPUT TENTERA BANGSA BANGSA BERSATU - HAJAR PENIPU INI

PRO-MAHASISWA UKM ARAK KERANDA SIMBOL KEMATIAN DEMOKRASI - malaysianinsider

Kira-kira 150 mahasiswa, yang kecewa dengan keputusan pengurusan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) untuk tidak mengadakan pilihan raya kampus baru ekoran dakwaan penyelewengan, hari ini mengakhiri tempoh berkabung “kematian demokrasi” dengan mengadakan perarakan membawa “keranda” dan “patung mayat”.

Mereka mengadakan perarakan dari Sudut Pidato UKM pada pukul 2 petang menuju ke arah bangunan Canselori — jaraknya kira-kira satu kilometer — sebagai tanda kemuncak perkabungan “kematian demokrasi kampus”.

Dengan diketuai wakil Pro-Mahasiswa UKM, Hilman Idham kira-kira 150 orang mahasiswa menyertai protes itu bagi menuntut keadilan ditegakkan dan menolak penyelewengan dalam pilihan raya kampus itu.

Mereka membawa patung mayat dan “keranda demokrasi” kampus, yang ingin disampaikan kepada pentadbiran universiti dan Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar sebagai simbol “kematian demokrasi kampus”.

Hilman yang juga Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen menyampaikan nota permohonan mereka kepada wakil Naib Canselor.

“Kami sudah menyerahkan nota permohonan dan berharap tindakan susulan akan diambil untuk sesi berdialog antara mahasiswa dengan pihak pengurusan universiti,” kata Hilham ketika dihubungi.

Pada Khamis lalu, pelajar UKM dari kumpulan Pro-Mahasiswa melahirkan kekecewaan dengan pengurusan universiti itu memutuskan untuk tidak mengadakan pilihan raya kampus yang baru.

Jawatankuasa rayuan pilihan raya UKM yang bersidang pada hari itu memutuskan pilihan raya baru tidak akan diadakan walaupun mereka memperakui wujudnya elemen “penyelewengan” ketika pilihan raya yang berlangsung seminggu sebelum itu.

Jawatankuasa rayuan itu dipengerusikan oleh Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Akademik dan Antarabangsa), Prof Datuk Ir Dr Hassan Basri.

Pilihan raya pada 28 Jan lalu dimenangi oleh kumpulan Pro-Aspirasi dengan memperoleh 20 kerusi manakala Pro-Mahasiswa pula 15 kerusi.

Kumpulan Pro-Mahasiswa mengadakan bantahan terhadap keputusan peringkat Fakulti Kejuruteraan dan Fakulti Alam Bina, sebahagian daripada kerusi Majlis Perwakilan Pelajar, atas alasan berlaku kesilapan kiraan

nota:
jangan jadi bodoh nak bawa kes ini ke mahkamah
lebih baik panggil tentera amerika macam rakyat iraq
bagi lunyai para kang kong di kampus kampus
bila kong kang sudah lunyai boleh
buat baja untuk pesawah dijitra

Tiada ulasan: