Isnin, 8 Februari 2010

TELAH MASUK KE PASARAN

SILA DAPATKAN SEKARANG !

nota:
isu dalam karton
majalah cult telah masuk
ke dalam pasaran.

dapatkan sekarang
sebelum jubur sifool dijahit
kalau dijahit tak sempat ketawa

nota:
sila klik digambar
untuk ketawa besar


BERITA SEDIH LAGI PILU

BERIBU RIBU PENYOKONG PAKATAN SEDANG MENGISI BORANG UNTUK MEMBELANGKONG GEROMBOLAN


PENGARUH PAKATAN PEMBANGKANG KIAN TERHAKIS -melayau

Pengaruh Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas di Sik, salah satu kubu kuat pakatan pembangkang negeri Kedah semakin terhakis apabila seramai 200 ahlinya bertindak keluar parti itu dan menyertai UMNO.

Kumpulan PKR dan Pas yang diketuai oleh Mohd. Soffian Ahmad 24, dan Abu Hassan Ngah, 60, menyerahkan borang keahlian UMNO kepada Ketua UMNO Bahagian Sik, Mohd. Tajuddin Abdullah.

Serahan itu dilakukan sempena program Juara Rakyat, di sini semalam.

Mereka mengambil keputusan itu setelah menyedari perjuangan UMNO lebih telus dan ikhlas terutama dalam membela masyarakat sebagaimana dibuktikan oleh Mohd. Tajuddin. yang sering turun padang.

ADA LAGI CERITA MACAM INI.

BAGI LAH CHAN MAMAT MAMAT INI DAPAT MASUK NAMA DALAM AKHBAR.

BAGILAH PELUANG DAPAT TENGOK MUKA DALAM TV.

BAGI LAH RESPEK SIKT .

APA PASAL GAMBAR TAK ADA.

LAIN KALI MASULAH GAMBAR DENGAN MUNKEEE.

BARU BOLEH KEMBANG BONTOT.

MAMAT INI DAH ENAM PULUH TAHUN TUNGGU NAK TENGOK MUKA MASUK AKHBAR.

KESIAN.... SEDIH... MENITIS AIR MATA.

INI ENTAH KALI KEBERAPA MAMAT INI ISI BORANG.

nota:
ada satu berita cukup hairan:
kenapa tak ada gambar 30,000 malaon berkumpul
untuk program satu malaysia di melaka
hari hujan ke?

atau semua pergi ke pulau pinang
hingga tersedak sedakMAT NGANTOOK SUDAH TERSBERSIN

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


DIALOG: PAK LAH GESA HADI BUAT PENDIRIAN BUKAN NIK AZIZ - malaysianinsider

Abdullah Ahmad Badawi menggesa Presiden PAS Abdul Hadi Awang agar menyatakan pendiriannya berhubung cadangan mengadakan pertemuan antara parti itu dan Umno seperti yang disuarakan semula oleh Mursyidul Am Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Bekas presiden Umno itu memberitahu sebarang ketetapan sama ada mahu mengadakan pertemuan seumpama itu bergantung kepada keputusan Presiden PAS sendiri dan bukannya mengikut kata putus Nik Aziz yang juga Mentri Besar Kelantan.

MALAON NI SIAPA?....BILA MALAON INI BANGUN?.

HEBAT BUNYINYA LABON NYA.

MALAON INI MIMPI APA?.

BILA PULAK MALAON INI MENJADI AHLI PAS.


MACAM ADA NIAT TAK BAIK SAJA.


NAK GADUHKAN HADI DENGAN NIZ AZIZ.

nota:

ini mesti terbangun dari tidooo kerana
bau busuk dari cirit buntut sifool

sila baca ini:

NIZ AZIZ : DIALOG DENGAN UMNO HANYA SOAL ISLAM – malaysianinsider

Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat sekali lagi mengulangi kesediaan beliau untuk berdialog dengan Umno, tetapi ia hanya akan berkisar pada soal agama Islam.

Sehubungan itu tegas Menteri Besar Kelantan, perbincangan tersebut hanya akan membabitkan kepada persoalan iaitu mengapa Umno tolak Islam dan PAS.HAJAK DAN TENDANG MALAON NI DARI KEDAH

INI JAWAPAN YANG PALING AFDAL


RAKYAT PERLU PERSOAL JANJI PEMBANGKANG : SHAFIE APDAL - melayau

Mohd Shafie Apdal berkata, rakyat perlu mempersoalkan janji-janji pakatan pembangkang pada pilihan raya umum lalu untuk membawa kemajuan di negeri-negeri yang mereka terajui.

Dengan berbuat demikian, katanya, rakyat boleh menilai dan melihat dengan jelas kegagalan pembangkang mentadbir sehingga menjejaskan kehidupan mereka.

Mohd. Shafie merujuk kepada krisis dan kepincangan yang kini melanda Pulau Pinang, Selangor dan Kedah termasuk dalam soal pembangunan negeri dan hal ehwal penduduk.

SELAMA LIMA PULUH TAHUN INI APA MUNKEE NI BUAT.

SELAMA LIMA PULUH TAHUN BERAPA BANYAK TANAH RAKYAT KENA REMBAT.

SELAMA LIMA PULUH TAHUN INI BERAPA BILION SUDAH LESAP.

nota:

malaon ini sudah nak kena tendang dari kedah
orang kedah selalu bertanya :
malaon ni tak sedaq sedaq
bini ilang dalam semaq
nak tunjuk pandai pada orang kedah
piraaaaah
TAK HABIS-HABIS MENIPU MELAYU

MALAON MENGULA GULA KAN ORANG MELAYU

KEJAYAAN KEMPEN KURANGKAN GULA DINILAI 4 BULAN LAGI – melayau

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) akan menilai keberkesanan kempen “Kurangkan Pengambilan Gula” yang sedang berjalan sekarang dalam tempoh empat bulan lagi.

Ismail Sabri Yaakob berkata, kempen yang mula dilaksanakan sejak awal Disember lepas masih belum lagi menampakkan kesan yang ketara.

"Selepas enam bulan kempen, kita akan jalankan bancian (tinjauan) dari segi kejayaan kempen ini. Setakat ini masih baru lagi,” katanya dalam sidang akhbar selepas melancarkan kempen itu bagi peringkat negeri Sarawak di sini hari ini.

Menurutnya kementeriannya serius untuk memastikan kejayaan kempen berkenaan yang dianjurkan dengan kerjasama Kementerian Kesihatan dan beberapa badan bukan kerajaan.

Katanya, ini ditambah lagi dengan kebimbangan ekoran kedudukan Malaysia sebagai negara pengguna gula yang kelapan tertinggi di dunia selain menjadi negara yang mempunyai jumlah pengidap diabetes yang keempat tertinggi di Asia.

MACAM MACAM CARA NAK MENIPU MELAYU.

ADA KEMPEN LAAA... ADA KEMPANG LAAA.

RAKYAT NAK HARGA GULA MURAH.

BUKAN NAK DENGAR KEMPEN.

KALAU NAK JAGA KESIHATAN RAKYAT... KENAPA HOSPITAL DISWASTAKAN.

KALAU NAK JAGA KESIHATAN RAKYAT.... KENAPA HOSPITAL TAK BERI PERCUMA.

JANGAN LAAA ALIH ALIH CERITA.

JANGAN LAAAA TIPU ORANG MELAYU.

JANGANLAH BODOHKAN ORANG MELAYU.

sila baca data ini:

DATA DARI WORLD DIABETES DAY

Diabetes burden by Regions:

The regions with the highest comparative prevalence rates are North America, where 10.2% of the adult population have diabetes, followed by the Middle East and North Africa Region with 9.3%. The regions with the highest number of people living with diabetes are Western Pacific, where some 77 million people have diabetes and South East Asia with 59 million.

India is the country with the most people with diabetes, with a current figure of 50.8 million, followed by China with 43.2 million. Behind them come the United States (26.8 million); the Russian Federation (9.6 million); Brazil (7.6 million); Germany (7.5 million); Pakistan (7.1 million); Japan (7.1 million); Indonesia (7 million) and Mexico (6.8 million).

When it comes to the percentage of adult population living with diabetes, the new data reveal the devastating impact of diabetes across the Gulf Region, where five of the Gulf States are among the top ten countries affected. The Pacific island nation of Nauru has the world’s highest rate of diabetes, with almost a third of its adult population (30.9%) living with the disease. It is followed by the United Arab Emirates (18.7%); Saudi Arabia (16.8%); Mauritius (16.2%); Bahrain (15.4%); Reunion (15.3%); Kuwait (14.6%); Oman (13.4%); Tonga (13.4%) and Malaysia (11.6%)

Tiada ulasan: