Sabtu, 6 Februari 2010

KENA TIPU LAGI

KENA MUNTAH - MASIH TAK SEDAR KENA TIPU

KU LI: TIADA PERUNTUKAN UNTUK BAYARAN WANG IHSAN -malaysianinsider

Tengku Razaleigh Hamzah berkata tiada peruntukan dalam undang-udang ataupun perjanjian yang membolehkan Petronas untuk membayar wang ihsan berbanding royalti minyak yang sepatutnya.

"Ada yang mengatakan ini kemungkinan bayaran yang tidak sah. Saya bukan seorang peguam untuk menentukan perkara ini," kata Ahli Parlimen Gua Musang ini kepada pemberita di sini hari ini.


APA LAGI KATA KU LI – malaysianinsider

He noted that the “wang ehsan” went to the Crystal Mosque in the Islamic Civilisation Park, a leaking swimming pool, a collapsed stadium, a collapsed school lab and a collapsed bus station and the Monsoon Cup sailing regatta.

The Umno leader pointed out that the Crystal Mosque cannot be used for worship and is surrounded by the poor in Kuala Terengganu while the Monsoon Cup is for the rich.

SUDAH SAHEH DUIT MINYAK DIGUNA SECARA MEMBAZIR.

BUAT MASJID KRISTAL... RETAK.

BUAT STADIUM... STADIUM RUNTUH.

BUAT MONSSON CUP... ORANG TAK DATANG.

BUAT MAKMAL SEKOLAH.... MAKLMAL RUNTUH.

INI BUKAN TUDUHAN RAMBANG
.

INI AHLI GEROMBOLAN YANG CAKAP.

nota:
bila agaknya ikang nak sedar

kena tipu siang kena tipu malam
rumah runtuh tidor dalam bulakar
bini lari keluarga hilang
tak ada kerja kira tahi orang

MASIH BELUM DIKAJI

IKANG MENIPU LAGI

STADIUM RUNTUH: MB KAJI LAPORAN – melayau

Semua pihak khususnya rakyat negeri ini perlu bersabar dan memberi sedikit masa kepada Ahmad Said mengkaji terlebih dahulu laporan runtuhan bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin sebelum didedahkan kepada umum.

Penaung Majlis Pemuafakatan Rakyat Terengganu (Mampat), Tengku Sri Paduka Raja, Tengku Ibrahim Ibni Almarhum Tuanku Ismail Nasiruddin Shah berkata, beliau percaya Ahmad akan mendedahkan perkara itu dalam waktu terdekat ini.

Beliau seterusnya yakin dengan ketelusan Menteri Besar itu yang sebelum ini berjanji untuk mendedahkan laporan hasil siasatan tersebut kepada rakyat mengenai apa yang sebenarnya berlaku.

"Berilah peluang kepada beliau (Ahmad) untuk kaji terlebih dulu hasil laporan kejadian itu (bumbung stadium runtuh). Kita percaya beliau telus dan akan dedahkannya kepada umum dalam dua atau tiga hari ini.

MALAON INI SEKOLAH APA?.

MALAON INI JURUTERA KE?.

MALAON INI JURUBINA KE ?

MALAON INI LULUSAN APA?

INI HELAH HANYA NAK MENIPU.

KERANA MALAON INI LULUSAN SINTOOOOK.TAK SEDAQ KENA TIPU

YANG 9700 TERLEWAT SAMPAI KERANA SYIOK MANDI AIR HUJAN

10,000 BAKAL SERTAI PERHIMPUNAN SEDAQ HARI INI - melayau

Lebih 10,000 orang dijangka menyertai Perhimpunan Sedaq esok, yang diadakan bagi menyedarkan orang Melayu bahayanya 'penjajahan' parti pembangkang khususnya DAP.

Perhimpunan itu juga bertujuan memberi ingatan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan kerajaan negeri supaya tidak terus menindas orang Melayu.

Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Jais Abdul Karim berkata, sebanyak 50,000 risalah mengenai perhimpunan berkenaan diedarkan secara serentak di seluruh negeri sejak semalam oleh kira-kira 100 ahli GPMS.

HANYA 300 YANG SEDAQ – 9700 TERSEDAK – malaysiakini

Selepas solat Jumaat, kira-kira 300 orang berarak ke Komtar untuk menyerahkan memorandum bantahan kepada Guan Eng.

Demonstrasi tersebut diadakan selepas mendapat permit polis yang dikeluarkan oleh pemangku ketua polis daerah Timur Laut, Gan Kong Meng.

DAPAT PERMIT POLIS.

KENAPA HANYA 300 YANG DATANG?.

APA JADI DENGAN 9700 MANGKOK MANGKOK YANG LAIN.

TAK SEDAQ ATAU TERSEDAK SEDAK.
JANGAN HINA MEREKA

EEE JUAL PARPU TELOR


SEKADAR DEMONSTRASI PARPU, MEMO TIDAK DITANDATANGANI – harakah daily

Pada dasarnya demonstrasi di Masjid Simpang Enam, Jalan Macalister selepas solat Jumaat tengah hari tadi tidak menepati sasaran sebaliknya lebih kepada 'demonstrasi parpu' kerana tiada langsung memorandum yang ditandatangani oleh beberapa badan bukan kerajaan (NGO) yang didakwa kurang senang dengan kerajaan negeri.

Timbalan Yang Dipertua PAS Bukit Bendera, Saiful Lizan Mohd Yusuf ketika mengulas peristiwa tersebut berkata, kemungkinan NGO yang dikatakan bersama tidak mahu dicap sebagai petualang membantu parti yang berkefahaman sempit atau parti yang sudah bocor, dayungnya patah, sauhnya tertanggal dan layarnya koyak rabak.

PARTI PAS INI TAK KASEHAN LANGSUNG.

KESIAN LAAA PADA EEEE INI.

JANGAN LAH PANGGIL MEREKA PARPU.

PANGGIL LAH MEREKA TOSEEEE.BERSIMPATI KEPADA SAEKOR KANG KONG

KALAU BERANI MACAM INI - KETUA CAWAGAN AKAN CABUT LARI

TNC UM PULA DIDESAK LETAK JAWATAN -malaysiakini

Sekumpulan 50 mahasiswa dihalang daripada memasuki Kompleks Perdana Siswa, Universiti Malaya (UM) bagi mendesak timbalan naib canseor bahagian Hal Ehwal Pelajar UM, Dr Azarae Idris meletakkan jawatan, susulan daripada keputusan pilihan raya kampus minggu lalu.

Diketuai pengerusi Gabungan Mahasiswa Bantah E-undi (Bantah), Mohd Aizat Mohd Salleh, kumpulan tersebut sebelumnya, berarak daripada Akademi Pengajian Islam (API).

APALAH ANAK MUDA INI.

SIKIT SIKIT TUNTUT LETAK JAWATAN.

KESIAN LAA DENGAN KANG KONG INI.

MANA KANG KONG INI NAK CARI MAKAN KALAU BERHENTI.

KANG KONG INI ADA PHD BODEKCOLOGY


NAK KERJA DI OXFORD ATAU HAVARD... FAKULTI BODEKCOLOGY TAK ADA DI SANA.


KESIAN LAA PADA KANG KONG INI ...MALAON INI BARU MENANG KETUA CAWANGAN.

Tiada ulasan: