Rabu, 3 Februari 2010

DARI JALAN DUTA

ANAK MUDA BANGUN MELAWAN


BERIBU BANGUN MELAWAN
WARGA DATANG MENYOKONG
KARPAL SINGH

Peguam bela Karpal Singh meminta hakim
menangguh sehingga esok kerana pihak yang
dituduh akan mengadakan pertemuan dengan
Mahkamah Rayuan esok.

BERPUSU-PUSU

Terlalu ramai yang nak masuk mendegar.
Banyak datang untuk menyokong !

Tapi:
Ada yang nak masuk frame.
Ada kaki bodek.
Ada tunjuk muka.


SAKSI

Lebih 21 orang saksi dijangka dipanggil oleh pihak pendakwaan untuk memberi keterangan dalam kes liwat membabitkan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim di Mahkamah Tinggi di sini.

Timbalan Ketua Pendakwaan Nordin Hassan yang menganggotai pasukan pendakwaan ketika dihubungi memberitahu, saksi-saksi tersebut turut melibatkan beberapa doktor hospital kerajaan dan swasta serta dua ahli kimia.
ANAK MUDA BANGUN MELAWAN

KIBARKAN BENDERA HITAM !


MAHASISWA SEDIA DEMO LAGI - malaysiakini

Mahasiswa Universiti Malaya (UM) akan terus membantah jika keputusan siasatan dakwaan penyelewengan pilihan raya kampus (PRK) Khamis lalu, tidak menyebelahi mereka.

Menurut Pengerusi, Gabungan Mahsiswa Bantah E-undi (Bantah), Mohd Aizat Mohd Salleh setakat ini mereka belum dimaklumkan mengenai hasil siasatan yang dijalankan oleh pihak pengurusan universiti.

"Sekiranya perlukan tekanan, kita akan buat demonstrasi lagi," katanya.

nota:

salut untuk anak muda
salut untuk yang berani
salut untuk mengubah dunia!UNTUK HATI ANAK-ANAK MUDA

HATI IBU KEPADA ANAK
HATI ANAK KEPADA AYAH

Tarikh: 2 Februari 2010

Teman-teman seperjuangan sekalian,

Perbicaraan ini merupakan satu percubaan jahat yang bukan sahaja berniat untuk menghina dan menghancurkan karier politik ayah, tetapi juga keutuhan keluarga kami. Perbicaraan ini sekali lagi mengingatkan rakyat tentang penglibatan Peguam Negara, pimpinan tertinggi UMNO dan Ketua Polis Negara dalam perencanaan konspirasi 1998 – dan tentunya pembabitan mereka di dalam kes terbaru ini.

Saya ingin menegaskan dakwaan bahawa kes ini sebenarnya dilengah-lengahkan datang dari pendusta, pemfitnah, dan mereka yang sememangnya tidak faham atau arif tentang sistem perundangan negara.

Sewaktu kes di bicarakan di mahkamah majistret, Peguam Negara bersungguh-sungguh memohon agar kes tersebut dipindah untuk dibicarakan di Mahkamah Tinggi. Permohonan tersebutlah yang merupakan satu bentuk penangguhan – yang dipinta oleh MEREKA!

Kita semua maklum bagaimana ayah diminta membela diri oleh mahkamah walaupun bukti penting yg menunjukkan wujudnya kes prima facie tidak diserahkan kepada beliau. Ini bercanggah dengan peruntukan undang-undang yang jelas menetapkan kewajipan pihak pendakwa berbuat demikian.

Justeru ayah terpaksa menggunakan saluran mahkamah untuk mendapatkan dokumen tersebut sebelum perbicaraan penuh dimulakan. Malangnya kami pula dituduh cuba untuk melengah-lengahkan kes.

Amat mendukacitakan rayuan kami ke Mahkamah Tinggi untuk membatalkan tuduhan terhadap ayah turut ditolak sungguhpun bukti menunjukkan dakwaan wujudnya elemen “kemasukan” adalah tidak berasas. Selain itu, Mahkamah Rayuan sehingga ke hari ini masih belum menetapkan tarikh perbicaraan.

Sudahlah ayah dinafikan akses terhadap bukti-bukti untuk membela dirinya. Ditambah pula dengan rayuan ke Mahkamah Tinggi yang ditolak serta permohonan kami agar keputusan itu disemak oleh Mahkamah Persekutuan, mana mungkin perbicaraan ini boleh diteruskan?

Kami tidak mengharapkan belas kasihan dari para konspirator tetapi setidak-tidaknya janganlah menuduh kami menggunakan proses mahkamah untuk melengah-lengahkan kes sedang kami sedari awal maklum keputusan mahkamah tidak akan memihak kepada kami. Hormatilah hak kami untuk menggunakan saluran mahkamah demi menegakkan keadilan. Sesungguhnya kami juga mahu keaiban kedua ini berakhir secepat mungkin agar kami dapat menjalani kehidupan seperti insan lain.

Sungguhpun demikian, kami ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia yang masih terus menyokong kami dalam usaha mengembalikan maruah kami sekeluarga serta maruah negara dan bangsa. Doa dari tuan-tuan Allah sahaja yang dapat membalasnya dan sesungguhnya percayalah kebenaran akan pasti tertegak.Ketabahan dan kesabaran harus diteruskan, terutamanya bila terbayang wajah Mursyidul AM PAS, YAB Menteri Besar Neg Kelantan, AL Fadhil Dato’ Tuan Guru Nik Aziz pagi tadi – hadir bersama , menolak fitnah. Moga Allah SWT berikan kita kekuatan.

NURUL IZZAH
ADA BERAPA MALAON - CUBA TEKA

DENGAR SINI AMBO NAK ROYAK

TINDAKAN KU LI TIDAK BOLEH DITERIMA -melayau

Mahathir Mohamad berkata, tindakan Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah menggunakan pentas pembangkang dalam isu tuntutan royalti minyak Kelantan adalah sesuatu yang tidak boleh diterima.

Menurut beliau, Tengku Razaleigh boleh menggunakan saluran lain seperti forum untuk menyatakan pandangan.

Kata Mahathir, dia juga boleh berjumpa Najib Tun Razak dan bukannya menggunakan pentas parti pembangkang.

“Saya rasa ini tidak boleh diterima, saya sendiri akan menggunakan saluran seperti forum untuk suarakan pandangan saya.

“Tengku Razaleigh juga boleh bercakap dengan Perdana Menteri jika Perdana Menteri mahu berjumpa beliau,” katanya pada sidang akhbar selepas menyampaikan ucapan pada Persidangan ASEAN Logics 2010 di Universiti Islam Antarabangsa (UIAM) di sini hari ini.

SAYA TAK LAYAK KRITIK TENGKU RAZALEIGH : MADEY - mStar

Mahathir Mohamad menganggap bahawa beliau tidak layak untuk mengkritik tindakan Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah yang menggunakan pentas pembangkang dalam isu royalti minyak Kelantan kerana bekas Perdana Menteri itu sendiri pernah melakukan perkara sama sebelum ini.

"Saya tak fikir tindakan menggunakan pentas pembangkang perbuatan yang diterima tetapi saya juga pernah bercakap dalam kumpulan kecil mengkritik kerajaan.

"Saya tidak layak untuk mengkritik," katanya kepada pemberita selepas diminta mengulas tindakan Tengku Razaleigh yang menggunakan pentas pembangkang mengeluarkan kenyataan bahawa negeri itu layak menerima lima peratus royalti minyak daripada Kerajaan Pusat.

Terdahulu beliau menyampaikan ucaptama pada Persidangan Logik Asean di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) di sini hari ini.

ADA ORANG PEKAK JADI WARTAWAN KE APA?..

DALAM PRORAM YANG SAMA..

SATU MALAON YANG SAMA ..

TAPI..LAPORAN MACAM DUA MALAOAN BERCAKAP.

INI YANG BUAT SATU MALAYSIA JADI CANTFUSE..

BUKAN CANTFUSE LAAA... KONFUSE..

CANTFUSE ITU... BARANG LAMA TAK BOLEH PAKAI.

nota:
untuk pelajar media
ilmu ini tidak wujud dan bukan disiplin ilmu yang diajar.

ilmu ini tidak diajar di fakulti media
ilmu ini hanya wujud di fakulti al-bodeki

dalam bahasa inggeris ilmu ini di panggil - manufacturing news
dalam bahasa french ilmu ini dipanggil - le neouvels shit
dalam bahasa melayu ilmu ini dipanggil - cara menipu dan membodohkan orang Melayu

Tiada ulasan: