Jumaat, 22 Januari 2010

MARI BERKENALAN DENGAN PFLP

RADIKAL CHIC - LEILA KHALED


OPULAR FRONT FOR THE LIBERATION OF PALESTINE

PFLP – Barisan Popular untuk Pembebasan Palestine - adalah gerakan garis kiri dalam perjuangan untuk membebaskan Palestine dari Zionis Isreal. PFLP muncul dari ombak nasionalisma Arab yang telah digelodak oleh Gamal Abdel Naseer di Mesir.

Apabila tentera Mesir, Syria dan Jordan kalah dalam perang Arab/Isreal pada tahun 1967 maka muncul generasi baru yang bangun berjuang mengangkat senjata.

Dengan berpandukan garis politik Marxist-Leninist, PFLP telah ditubuhkan dibawah tanah di Tebing Barat Palestine pada 11 Disember 1967 dibawah pimpinan Dr. George bash.

Garis kiri ini mendapat sokong hebat dari anak anak muda , kaum tani, buruh dan warga pelarian Palestine.

PFLP adalah gerakan yang terbesar sesudah Al-Fatah yang pada hari ini telah bersekongkol dengan Zionis Isreal.

Ombak revolusi tahun tahun 70’an yang membuka garis internationalist dunia dimana PFLP telah berkerjasama dengan kumpulan radikal kiri dari Jepun dan Eropah dan dari seluruh dunia.

PFLP juga bertanggung jawab membawa ombak baru – membajak kapal terbang. Operasi pertama dilakukan pada tahun 1967 apabila PFLP membajak El Al kapal terbang Isreal.

Pada tahun 1969 Leila Khaled gadis cun radikal chic yang cool telah membajak TWA 840 dalam perjalanan dari Rome ke Athens. Kapal terbang ini di bawa ke Syria dan diletupkan di padang pasir.


( Kamarade Salah al-Salah bekas pemimpin PFLP akan datang ke Kuala Lumpur. Satu pertemuan dengan anak anak muda dan warga Malaysia yang ingin tahu apa yang sedang berlaku di timur tengah khususnya Palestine sedang di rancang. Sila perhatikan iklan pertemuan ini )
CONTOH TERBAIK AYAT MENIPU

INI BUKAN JUAL PASIR - INI MENCANGKUNG DIATAS PADANG PASIR

KURANG 20 LORI BAWA SALIKA – AHMAD ZAHARI -melayau

Kerajaan negeri Johor menafikan dakwaan Mahathir Mohamad tentang beratus buah lori memasuki Singapura pada setiap hari bagi menghantar pasir silika ke negara jiran itu.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Kesenian, Kebudayaan dan Warisan negeri, Ahmad Zahri Jamil berkata, statistik Pejabat Tanah dan Galian (PTG) Johor dari 1 Januari hingga semalam menunjukkan hanya 149 lori membawa pasir silika ke Singapura atau kurang daripada 20 lori pada setiap hari.

Mahahir berkata, Menteri Kerja Raya, Shaziman Abu Mansor menyatakan 500 buah lori dengan muatan pasir memasuki republik itu setiap hari namun rakan bekas Perdana Menteri itu memberitahu, jumlah sebenar adalah 700 buah lori.

Menurut Mahathir, Malaysia sepatutnya berhenti daripada menjual pasir itu ke Singapura yang mahu menggunakan pasir silika bagi membuat mikrocip.

Ahmad Zahri berkata, Johor sentiasa mematuhi ketetapan yang dibuat oleh kerajaan Persekutuan pada 30 Ogos 1997 yang mengenakan larangan eksport pasir.

“Kerajaan negeri melalui mesyuaratnya pada 3 Januari 2000 telah bersetuju untuk menguatkuasakan larangan eksport pasir yang dikuatkuasakan kerajaan Persekutuan.

“Pada 24 April 2002, kerajaan negeri juga telah menguatkuasakan larangan
eksport bahan batuan (batu pejal) berukuran 9 inci ke atas,” katanya.

Beliau berkata, pasir silika ditakrifkan sebagai pasir yang mengandungi 95 peratus minimum silika seperti yang ditentukan secara analisis standard.

Ahmad Zahri berkata, pada masa ini hanya terdapat sembilan syarikat yang diberi permit untuk mengeksport pasir silika ke Singapura dan mereka dibenarkan mengeksport tidak lebih daripada 50 peratus hasil pengeluaran keseluruhan.

“Sekiranya jumlah eksport sesebuah syarikat itu telah mencapai jumlah maksimum bagi satu bulan, mereka tidak akan dibenarkan mengeksport pasir silika itu lagi dan terpaksa menunggu bulan berikutnya,” katanya.

APA BENDANYA YANG CUBA DI TERANGKAN

CAKAP ADA DASAR TAK BOLEH EXPORT

KEMUDIAN KATA ADA SEMBILAN SYARIKAT YANG MENGEKSPOT

MANA DASAR YANG SEBENARNYA

nota:
sila baca betul betul dari perenggan lima hingga ke akhir.
apa malaon ni cakap. berpusing pusing.
ini macam nak menipu mak cik felda taib andak
inilah contoh bagaimana penyokong gerombolan
dijohor sudah jadi bangang.
mulut melopong masuk lalat ke mulut
keluar kat telinga
118.77 HEKTAR TANAH KUALA LUMPUR DIREMBAT CUKONG

SATU GUNUNG CUKONG PUNYA - MELAYU BANGGA DAPAT JADI PAK GARD


AKU JANJI PEMAJU DI TAGIH - melayau

Pemaju projek Sentul Raya, Sentul Raya Sdn. Bhd. diminta menyediakan surat aku janji sebagai jaminan bahawa syarikat itu akan turut membina rumah kos rendah di dalam projek itu.

Surat itu juga sebagai jaminan kepada penduduk Kampung Railway, yang termasuk dalam tapak projek itu, bahawa masalah perumahan mereka akan selesai.

Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, M. Saravanan berkata, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan berbincang dengan pemaju projek itu supaya membina rumah kos rendah selain kondominium serta pusat komersial.

"Pembinaan rumah kos rendah perlu bagi membolehkan golongan berpendapatan rendah termasuk yang mendiami rumah setinggan untuk memiliki rumah dan tinggal di kawasan itu apabila ia dibangunkan nanti," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melawat tapak bagi perumahan kos rendah dalam projek Sentul Raya di sini semalam.

Saravanan berkata, walaupun masih tidak ada kata putus, namun melalui perbincangan, pemaju itu memahami Perintah Pembangunan DBKL iaitu tidak boleh membangunkan projek komersial di kawasan yang telah diperuntukkan untuk rumah kos rendah.

"Bagi menentukan projek rumah kos rendah dilaksanakan oleh pemaju, DBKL akan meminda syarat pembangunan kawasan itu dengan memasukkan syarat membina rumah kos rendah," katanya.

Dianggarkan kira-kira 2,400 unit rumah kos rendah akan dibina di situ.

Justeru, beliau berharap penduduk yang terlibat dengan projek Sentul Raya supaya bersabar dan tidak melakukan sesuatu yang melanggar undang-undang.

Dalam sesi lawatan selama hampir dua jam itu, Saravanan turut mengingatkan pemaju agar segera membersihkan kawasan terlibat kerana ia kini dipenuhi semak-samun dan sisa rumah yang sudah roboh.

"Suasana sebegini tidak seharusnya ada di tengah-tengah bandar raya dan sebagai pihak yang telah mengambil alih kawasan ini, mereka perlu bertanggungjawab,'' ujarnya.

Projek perumahan bercampur serta pusat komersial Sentul Raya yang bernilai RM7 bilion dibangunkan dalam kawasan seluas 118.77 hektar di Sentul.

Masalah mula timbul selepas penduduk Kampung Railway mendakwa pemaju telah tidak dibenarkan oleh DBKL untuk membina rumah kos rendah di tapak berkenaan tetapi dinafikan oleh DBKL sehingga memaksa pihak kementerian campur tangan.

Disember lalu, Persatuan Penduduk Kampung Railway dan sekitar Sentul menghantar memorandum bagi menuntut syarikat pemaju berkenaan membina rumah kos rendah dan sederhana di kawasan projek itu.

Perkampungan berkenaan asalnya adalah penempatan untuk kakitangan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) yang kebanyakannya sudah menetapkan sejak enam dekad lalu dengan membayar sewa dan mereka bukan setinggan.

Sentul Raya Sdn. Bhd., anak syarikat YTL, didakwa telah berjanji pada 1994 untuk membina 3,000 unit rumah kos rendah dan sederhana, dua buah dewan serbaguna serta sebuah padang bola di satu kawasan di Sentul.

Perjanjian itu, kata mereka, termaktub dalam surat dan pelan projek bertarikh 6 Oktober 1994 yang ditandatangani oleh Pengarah Eksekutif Sentul Raya ketika itu, K. Tharmalingam.

Sehingga kini, masih terdapat 200 keluarga belum berpindah manakala 10 keluarga telah berpindah sejak tahun 1992 dan empat lagi telah berpindah ke Projek Perumahan Rakyat (PPR) di Puchong.

Sementara itu, seorang penduduk, Letchumi Atlit, 60, berharap jalan penyelesaian dapat dicari demi kepentingan penduduk yang rata-rata berpendapatan rendah dan bekerja di kawasan berhampiran.

Dia yang merupakan generasi keenam menetap di kampung berkenaan mengakui sudah terbayangkan kesukaran yang bakal dihadapi sekiranya terpaksa berpindah ke PPR Puchong.

Bagi R. Nadharajan, 51, yang pernah menetap di kawasan tersebut dan kini berpindah sementara di PPR Puchong mengakui merasa terbeban kerana terpaksa berulang alik ke tempat kerjanya di Sentul.

Katanya, sejak tiga bulan berpindah ke PPR Puchong, pelbagai kesulitan dihadapinya terutama beban kewangan.

nota:
bacalah berita ini dengan betul betul.
lihat dan fahami bagaimana tanah di kuala lumpur ini jatuh ke tangan cukong.
ini aslanya tanah keretaapi tanah melayu.
cukong buat janji di zaman firaun.
tanah telah diambil
sekarang perjanjian tidak di endahkan

kenapa tak ada bulldozer pergi runtuhkan bangunan
kalau rumah orang kampong di berembang atau di kampong chu badak
bukan main cepat datang polis dan bulldozer.

apalah melayu tak sedar sedar
apalah melayu ini jadi bangang
apalah melayu tak faham faham
hari hari kena tipu
balik kampong jual getah buku kah kah kah
MENIPU LAGI

PERGI MEKAH ARAB PULAK TIPU JUAL TOYOL


MEKANISME HARGA BARU PETROL - melayau

Kerajaan akan mengumumkan mekanisme harga petrol yang baru sebelum Mei ini, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Ismail Sabri Yaakob.

Menurutnya, dalam aspek ini, Majlis Ekonomi Negara akan menentukan sama ada berlaku kenaikan atau penurunan harga petrol tersebut.

"Mekanisme petrol baru belum tahu lagi dan tunggu diumumkan nanti dan tidak akan diumumkan pada Mei tetapi lebih awal lagi

KEPALA BANA APA MEKANISME INI ?.

NAK MENIPU LAGI

CAKAP LAH TERUS TERANG… GAMIN TAK ADA DUIT

DUIT HABIS BELI KAPAL SELAM

SEKARANG GAMIN TAK ADA DUIT… KENA NAIKAN HARGA MINYAK… KENA NAIKKAN CUKAI

CUKUPLAH TIPU MELAYU

DAH LIMA PULUH TAHUN MELAYU KENA TIPU

nota:
semua nak tipu
tak pandai cakap betul betul
pening orang kampong
pagi jkk kelentong
tengah hari pegawai kerajaan kelentong
petang gerombolan kelentong
malam kang kong kelentong
akhirnya duduk tercangkung
korek tahi hidung kah kah kahPEMECAH BERITA = BREAKING NEWS

KOTAK MAT EZAM TINGGAL KOSONGMACAI MAT EZAM LARI MENINGGALKAN TUAN

Panas: Malam ini Nazree GERAK Umum Masuk PKR?

Nazree Yunus yang menggantikan Ezam Mohd Noor sebagai Pengerusi Gerak akan umumkan beliau masuk PKR malam ini di program di Puchong.

Pengumuman ini diatur Ketua Angkatan Muda PKR Shamsul Iskandar Md Akin.

Nazree pada satu ketika dahulu selalu heboh dengan lembu dan tayar kereta.

Dari apa yang difahamkan Nazree juga telah bersedia untuk membocorkan
peranan Ezam dalam beberapa kelentongan yang terdahulu.

nota:
taubat taubat
lari cepat
nanti kena rembat

Tiada ulasan: