Rabu, 4 Mei 2011

BERITA DARI TIEWNAMA

TIPU TIPU TIPU


nota:
semua kerja menipu

tak caya?

cuba lihat gambar ini betul betul
ini gambar mayat teoh yang dijumpai
telah mati pada pgi itu
mayat ini belum diusik

soalan: kalau teoh jatuh dari bangunan
macam mana seluar dia koyak?

kenapa tak ada pun soalan ini timbul

darisegi lojik mestilah teoh telah
ditarik kemudian di buangkan
ke bawah kalau tidak macam mana]
seluar teoh boleh koyak

kenapa tak ada sesiapa pun menimbulkan
hal ini - buktinya cukup terang
tak perlu saintis - dan pegawai sprm
ini memang ada rekpd panas baran dan suka
tarik perut - semua orang tahu - yang
tak tahu hanya suruhanjayaANIMASI SAINTIFIK TUNJUK TEOH MATI KERANA TERJUN SAKSI
– berita hairan

Seorang pensyarah hari ini memberitahu Suruhanjaya Siasatan kematian Teoh Beng Hock bahawa berdasarkan animasi saintifik yang dilakukannya, ada kemungkinan Teoh mati kerana terjun dari tempat tinggi.

Profesor Sallehuddin Muhamad dari Bahagian Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi Malaysia (UTM) berkata, beliau diminta oleh penyiasat pensendirian suruhanjaya itu, Michael Leslie Squires, untuk membuat analisis terhadap kematian Teoh dengan menggunakan animasi saintifik berkaitan pergerakan Teoh jatuh di Plaza Masalam di Shah Alam.

Katanya, berdasarkan analisis itu berkemungkinan bahawa Teoh jatuh dari tempat tinggi selepas keputusan menunjukkan tiada sebarang kesan halangan udara yang berlaku kerana tolakan secara melintang dan tolakan ke bawah dari ketinggian tiga meter.


HASIL ANIMASI : BENG HOCK TERJUN DARI TEMPAT TINGGI : SAKSI - meloya

KUALA LUMPUR 3 Mei — Seorang pensyarah hari ini memberitahu Suruhanjaya Siasatan kematian Teoh Beng Hock bahawa berdasarkan animasi saintifik yang dilakukannya, ada kemungkinan pemuda itu mati kerana terjun dari tempat tinggi.

Profesor Sallehuddin Muhamad dari Bahagian Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi Malaysia (UTM) berkata, beliau diminta oleh penyiasat pensendirian suruhanjaya itu, Michael Leslie Squires, untuk membuat analisis terhadap kematian Beng Hock dengan menggunakan animasi saintifik berkaitan pergerakannya jatuh di Plaza Masalam di Shah Alam.

Katanya, berdasarkan analisis itu berkemungkinan bahawa Beng Hock jatuh dari tempat tinggi selepas keputusan menunjukkan tiada sebarang kesan halangan udara yang berlaku kerana tolakan secara melintang dan tolakan ke bawah dari ketinggian tiga meter.
Beliau berkata, kejadian itu juga berkemungkinan Beng Hock yang duduk di birai tingkap dan berkemungkinan jatuh dengan jatuhan bebas dari sudut 4.75 darjah.

"Sekiranya Beng Hock dalam keadaan itu, mustahil Teoh boleh terjun dengan laju berdasarkan bukaan tingkap yang kecil dan menyebabkan kepalanya terhantuk dengan kuat pada panel tingkap” katanya ketika disoal oleh Pegawai Pengendali, Amarjeet Singh. — Bernama

nota:
lihat bagaimana meloya dan berita hairan tipu orang melayu
dua dua berita datangnya dari tiewnama
besar kemungkinan tidak ada wakil meloya dan berita hairan di sidang suruhanjaya
kalau ada pun mereka mungkin tak bagitu cekap dalam bahasa inggeris
kerana itu adalah lebih senag putar dengan berita tiewnama

ini betul betul putar alam
terjun dari tempat tinggi kah kah kah
ada ke orang terjun dari tempat rendah? kah kah kah

lihat apa yang dilapor oleh malaysiakini
laman ini telah menghantar wartawan
untuk melapor kan apa yang sedang berlaku
disidang suruhanjaya kematian teoh beng hock

jika dibandingkan berita berita ini
mungkin kita berpendapat ini laporan dari malaysiakini ini
dari tempat yang berasingan
atau laporan dari dua pekara yang berasingan

inilah namanya projek tipu melayu kah kah kah

nota:
itu pasal china marah para gerombolan


BERSIHKAN IMEJ SENDIRI

PULIHKAN IMEJ SUAMI DULU
PM : DAPAT PULIH IMEJ ISLAM - meloya

Najib Razak berharap kematian pengasas al-Qaeda, Osama bin Laden yang terbunuh dalam satu serangan tentera Amerika Syarikat (AS) hari ini akan membuatkan dunia menjadi lebih aman, selamat dan adil.

Najib juga berharap kematian Osama akan dapat memulihkan semula nama baik Islam yang tercalar ekoran imej negatif dibawa oleh pengasas al-Qaeda itu.

Beliau bagaimanapun mengingatkan kepada semua pihak bahawa meskipun kematian Osama memberi tamparan hebat kepada al-Qaeda, namun itu tidak bermakna pergerakan tersebut akan terkubur sama sekali sebaliknya ia tetap boleh disusun serta digerakkan semula.

“Kita tidak boleh anggap segala-galanya telah tamat ekoran kematian Osama tetapi jelas kehilangannya merupakan satu kehilangan bagi pihak al-Qaeda terutama dari segi kekuatan kepada pergerakan itu.

TAK PAYAH LAH CAKAP HAL IMEJ ISLAM…...

BETUL KAN IMEJ SENDIRI DULU…...

SIAPA BERI ARAHAN BUNUH ALTANTUYA…...

SIAPA AMBIL KOMISEN BELI KAPAL SELAM…..

TAK PERLULAH BODEK AMERIKA DALAM HAL OSAMA…..

TAK PERLU NAK BETUL IMEJ ISLAM….

IMEJ PANTAI PORT DICKSON BOLEH CERITA….…


KENYATAAN NAJIB BERHUBUNG DENGAN OSAMA KURANG TEPAT – harakah daily

Persatuan Ulama Malaysia (PUM) menyifatkan kenyataan Najib Razak bahawa kematian Osama Ben Laden akan menjadikan dunia ini lebih selamat dan aman, sebagai kurang tepat.

Keadilan Daily melaporkan Yang Dipertua PUM,Sheikh Abdul Halim Abdul Kadir berkata, ini kerana Amerika Syarikat sendiri dianggap sebuah negara imperialis yang sentiasa berusaha untuk meluaskan pengaruh mereka ke seluruh dunia, khususnya negara Islam dengan menaja keganasan.

“Kenyataan Najib itu mungkin kurang tepat kerana sebenarnya kuasa Amerika sendiri tetap akan meluaskan pengaruh imperialisme mereka ke seluruh dunia yang sebenarnya menggalakkan keganasan itu sendiri,” kata Sheikh Abdul Halim.

Beliau juga percaya bahawa keamanan dunia tidak hanya bergantung dengan kematian seorang Muslim yang sering dilabel pengganas seperti Osama.

“Keamanan ini asasnya adalah keadilan sebagai sebuah idea yang akan menghapuskan penindasan.SALAHUDIN KESAL KENYATAAN NAJIB EKORAN KEMATIAN OSAMA – harakah daily

Tindakan Najib Razak seolah-olah bersorak gembira bersama dengan Amerika Syarikat ekoran kejayaan membunuh Osama Bin Ladin tidak disenangi oleh Naib Presiden PAS, Salahudin Ayub.

Bagi beliau, Najib prejudis dan tidak bertanggung jawab ketika membuat kenyataan dunia akan aman selepas kematian Osama tanpa mengambil kira dasar luar Amerika yang berterusan memerangi umat Islam.

"Bagi saya, PAS sama sekali tidak toleransi dengan keganasan di dunia, namun kegembiraan Najib seolah-olah bersorak sorai bersama Amerika dengan kematian Osama satu perkara yang tidak boleh diterima oleh dunia Islam.

"Imej sebegini sangat buruk di kalangan umat Islam dunia," kata Salahudin.

Presiden Amerika, Barack Obama mengumumkan kematian Osama dalam satu serangan tentera Amerika di bandar Obbottabat, 100 km ke utara Islamabad.

nota:
najib nak bodek amerika
tapi kena tibai dirumah sendiri
ini belum kena tibai oleh
malikul sembab al- haj lagi


MAT SALLEH BONTOT HITAM

HIDUNG KEMEK BONTOT ITAMGREATER KL AMBIL KIRA ASPEK KESEJAHTERAAN – TPM
- meloya


Muhyiddin Yassin hari ini memberi jaminan bahawa aspek-aspek kesejahteraan telah diambil kira dalam rancangan kerajaan untuk mewujudkan “Greater KL and Klang Valley” bagi menjadikan ia sebuah bandar raya bertaraf dunia.

Dia berkata, langkah itu juga bagi menjadikan kawasan berkenaan antara 20 bandar raya yang sesuai untuk didiami.

"Pembangunan ekonomi perlulah seimbang, dinamik dan berdaya saing. Ini bagi memastikan tiada jurang ekonomi wujud di kalangan kita semua,” katanya.

INI BAHASA APA NI…. GREATER KL……

TAK ADA BAHASA MELAYU KE?......

...NAPA TAK GUNA LEMBAH KLANG….

….GUNA KUALA LUMPUR BESAR… MENGAPA GUNA GREATER KL…..

….HIDUNG KEMEK… BUNTUT ITAM… MUKA SEMBAB

.TAK PERLU TIPU ORANG KAMPONG…...

MI SPIK INGLIS LIKE LANDAN…

NAMPAK SANGAT NAK MENIPU…...

SEMBAB INI CEPAT LUPA ……

..BELUM SAMPAI SEMINGGU LAGI… DAH LUPA ….…

nota:
lihat dan baca apa sembab ini kata
pada 25hb april yang laluMALU TUTUR JADIKAN BAHASA MELAYU TERPINGGIR : MUHYIDDIN – berita hairan – 25hb April 2011

Muhyiddin Yassin, berkata sikap malu dan rendah diri masyarakat untuk bertutur menggunakan Bahasa Melayu menyebabkan bahasa itu seolah-olah terpinggir di bumi sendiri.

Dia berkata, fenomena itu jauh berbeza jika dibanding dengan negara besar dunia seperti China dan Jepun di mana rakyatnya begitu bangga dengan bahasa sendiri dan mendaulatkan penggunaannya di semua peringkat.

"Perkara itu memang saya setuju kerana ada juga kebimbangan kita iaitu seolah-olah bahasa kebangsaan seperti dipinggirkan kerana masyarakat lebih mengalu-alukan bahasa Inggeris.

"Saya pergi ke China dan mereka di sana cakap semua dalam bahasa Cina, begitu juga di Jepun, bila majlis cakap bahasa mereka, cuma apabila hendak bercakap dengan kita secara personal, barulah mereka bertutur dalam bahasa Ingeris.

"Jadi, saya rasa ini kerana sikap, mungkin agaknya kalau tak guna bahasa Inggeris tak berapa glamour, seolah-olah bahasa Melayu ini bahasa rendah," katanya.

nota:
fasik atau manafik

Tiada ulasan: