Isnin, 7 Disember 2009

KES MENGANCAM ANAK GAJAHMB NEGERI SEMBILAN CUBA MENAGKAP ANAK GAJAH
TIGA LAGI SISWA KE MAHKAMAH KES BINI PUAKA UM
– malaysiakini

Tiga mahasiswa yang menjadi suspek berhubung kes menconteng perkataan "bini puaka" dan percubaan membakar di sebuah dewan kuliah di Universiti Malaya (UM) dijangka akan dituduh di Mahkamah Seksyen Kuala Lumpur esok.

Ketiga-tiga suspek itu - Shazni Munir Mohd Ithnin, Muhammad Aizat Roslan dan Muhammad Saufi Jelani - tersebut diminta hadir ke mahkamah tersebut jam 8 pagi.

Shazni Munir, yang juga presiden Persatuan Mahasiswa Islam UM, dan Muhammad Aizat ketika dihubungi Malaysiakini kelmarin mengesahkan perkara tersebut.

Tambahnya, beliau dihubungi oleh pegawai penyiasat kes itu Inspektor Mohd Najeeb Mohd Esam kira-kira jam 10 pagi Jumaat lalu.

Dua lagi suspek diminta hadir ke mahkamah tersebut, di kompleks mahkamah Jalan Duta, pada waktu yang sama.

Shazni Munir, pelajar tahun akhir Akademi Pengajian Islam (API), telah berbincang dengan peguamnya dan dinasihati hadir esok.

Dua lagi pelajar API yang telah dituduh - Mohd Izzuddin Hilmi Mohamad Zaini dan Mohd Syahruldeen Ahmad Rosli - akan bicarakan di mahkamah tersebut mengikut seksyen-seksyen 427 dan 436 Kanun Keseksaan.

Mohd Izzuddin Hilmi dan Mohd Syahruldeen dituduh bawah Seksyen 427 bagi kesalahan khianat yang menyebabkan kerosakan sekurang-kurangnya RM25.

Selain menconteng "C4", "pembunuh Altantuya" dan "bini puaka", mereka juga dituduh menyimbah petrol di permaidani beberapa jam sebelum dilalui oleh isteri perdana menteri Rosmah Mansor dalam satu kempen derma 'Power of 10 Sen: Gaza Dibela' bagi anak-anak Palestin, 24 Jun lalu.

Kedua-dua pelajar itu juga dituduh bawah Seksyen 436 kanun yang sama iaitu kesalahan khianat dengan api atau benda letupan dengan niat merosakkan harta benda.


nota:

kenapa kes bini puaka ini jadi kes?
kenapa surat bersumpah bala tak jadi kes?
kenapa perempuan bunting tak jadi kes?
kenapa penjual carpet tak jadi kes?

ini yang pelik – 25 ringgit kerosakan jadi kes
ini yang pelik 12 bilion lesap tak jadi kes
ini yang pelik – anak gajah berlari lari tak nampak
yang nampak hanya anak badak kah kah kah
Nuffnang Ads

SATU MALAYSIA ADA TIGA PM
TERNGANGA HENDAK MENJADI PERDANA MENTERI
MENANGIS KERANA MASIH HENDAK JADI PERDANA MENTERISEDANG JADI PERDANA MENTERI


MODUL BTN PERLU DI KEKAL :MADEY – berita hairan

Modul Biro Tatanegara (BTN) perlu dikekalkan dan tidak dirombak kerana ia sudah cukup baik dalam memupuk semangat kenegaraan di kalangan rakyat, kata Mahathir Mohamad.
Madey berpendapat, kurikulum BTN dapat memupuk semangat perpaduan kerana kursus anjuran agensi itu turut dihadiri rakyat Malaysia yang berbilang kaum.

"Tidak perlu dirombak... saya ingat kekal (modul BTN)," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Hari Aids Sedunia 2009 di sini hari ini.

Isu kursus anjuran BTN mendapat perhatian ramai apabila kerajaan Negeri Selangor baru-baru ini melarang kakitangan awam dan penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) milik negeri mengikuti kursus berkenaan berkuatkuasa serta-merta kerana didakwa sebagai proses doktrinisasi oleh Barisan Nasional (BN) hingga mencetuskan fenomena perkauman, memecahbelahkan penduduk pelbagai kaum, agama dan menimbulkan kebencian kepada pembangkang.

Mengulas lanjut Dr Mahathir berkata, tidak ada apa-apa yang tidak betul mengenai kursus BTN kerana kurikulumnya cukup baik untuk memberi kesedaran tentang pentingnya kehidupan bernegara.

SATU MALAYSIA INI ADA BERAPA PERDANA MENTERI?.

MADEY NAK JADI PM

NAJIB NAK JADI PM..

ROSMAH SEDANG JADI PM.

UNIK… SATU MALAYSIA INI CUKUP UNIK..BEROK MUDA LAWAN BEROK TUAJUMPA ULAR ..JUMPA MADEY... ROTAN MACAM INI
BTN AKAN TETAP DITERUSKAN DENGAN MODUL BARU -mStar

Kurikulum baru kursus Biro Tata Negara (BTN) yang mencerminkan gagasan satu Malaysia akan tetap diteruskan walaupun mendapat kritikan banyak pihak termasuk Mahathir Mohamad.

Nazri Abdul Aziz berkata, kerajaan tetap mempertahankan keputusan untuk merombak modul BTN sedia ada selaras dengan matlamat untuk menyatukan semua etnik di negara ini.

"Katalah(komen)... kritiklah, tapi kabinet dah buat keputusan untuk rombak modul BTN agar lebih relevan," katanya ketika dihubungi mStar Online hari ini.

INI YANG BEST…..

SATU MALAYSIA TUNGGU… SARKAS ..

BERUK MUDA LAWAN BERUK TUA..

TIBAI JANGAN TAK TIBAI…..

BALON… JANGAN TAK BALON..


PAKATAN CONTINUES TO HOUND NAJIB OVER BTN – malaysian insider


Pakatan Rakyat (PR) leaders say they want i Najib Razak to set the record straight by stating the government’s stand on the controversial National Civics Bureau (BTN).

Nazri Aziz, on Monday that the Cabinet had agreed to revamp BTN courses and disclosure that the Chief Secretary had been instructed to oversee BTN’s overhaul, a number of ministers and Umno leaders have continued to defend the programme which has been described as racist by the opposition and some participants.

The prime minister’s silence on the issue has added to the confusion over his administration’s position.

“His silence on the whole issue speaks very poorly on the seriousness and commitment on the one Malaysia concept,” the DAP’s Lim Kit Siang told The Malaysian Insider.

MAT MONGOL TUTUP MULUT.

MAT MONGOL TAK CAKAP APA..

SIAPA YANG KEPALA KERAJAAN HARI INI?....

KALAU DULU KITA TAHU PM IALAH KHAIRY

LAA NI… TAK TAHU SIAPA….

LEBIH TERUK DARI MAT ZZZZZZ..

MAT MONGOL RUPA RUNYA ZZZZZZZZ JUGA.INI MACAM KES BUNUHKES INI LEBIH HEBAT DARI KES BUNUH
JAIS FAIL RAYUAN BAWA KES DR ASRI KE MAHKAMAH TINGGI KHAMIS INI

Peguam Dr. Mohd Asri Zainul Abidin, Kamar Ainiah Kamaruzzaman hari ini mengesahkan semakan semula permohonan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) untuk membicarakan kes Dr. Asri di mahkamah tinggi akan didengar pada khamis ini.

Sehubungan dengan itu, beliau berkata pihaknya akan mengemukakan bantahan bagi permohonan berkenaan.

"Khamis ini kami akan usulkan bantahan permohonan membawa kes ini ke Mahkamah Tinggi," katanya kepada mStar Online.

HEBAT KES INI.

PERGI MAHKAMAH TINGGI?… INI TAK CUKUP...

BAWA KES INI KE MAHKAMAH DUNIA LAAA.

KES INI SAMA MACAM KES BINI PUAKA.

TANGKAP... SEBAT... REMBAT...

KES INI MENGANCAM KESELAMATAN NEGARA.

KES INI MENGAMCAM KESELAMATAN ASEAN

KES INI MENGANCAM KESELAMATAN DUNIA…-mStar

TIKUS KURAP INI WARGA MALAYSIA KE?JANGAN BUAT SPEKUALASI JAWATAN SULAIMAN : NG YEN YEN - berita hairan

Menteri Pelancongan, Dr Ng Yen Yen hari ini meminta media tidak membuat spekulasi kononnya terdapat pergeseran antara beliau dan timbalannya, Datuk Seri Sulaiman Abdul Rahman Taib sehingga Sulaiman menzahirkan hasratnya untuk meletakkan jawatan kepada Perdana Menteri.

"Itu (pergeseran) spekulasi. Adakah ia datang dari mulut dia (Sulaiman)? Tak ada. Apa pun itu spekulasi dan bukan dari mulut dia," katanya ketika ditanya pemberita sama ada benar terdapat pergeseran antara beliau dengan timbalannya itu.

"Spekulasi ni macam-macam jenis, kata saya dengan Azalina (Datuk Seri Azalina Othman Said, bekas Menteri Pelancongan). Ini tidak adil. Selagi tidak keluar dari mulut dia (Sulaiman), jangan buat spekulasi," katanya pada sidang media selepas pelancaran Pesta Tarian Cuti-Cuti 1Malaysia di Dataran Merdeka, di sini.

TIKUS KURAP INI WARGA AUSTRALIA – MACAM MANA JADI MENTERI?

KUALA LUMPUR, Dec 3 — The Dewan Rakyat was in an uproar once again when Karpal Singh (DAP-Bukit Gelugor) angered Tourism Minister, Dr Ng Yen Yen, by questioning her citizenship.

Karpal Singh, who interrupted Dr Ng when the latter was winding up a debate on the 2010 Supply Bill at the committee level for the ministry Tourism, asked: “Are you a citizen of Malaysia and are you a permanent resident of Australia?”

SAEKOR TUKANG CURI BALAK..

YANG SAEKOR LAGI TUKANG CURI DUIT….

PELIK…. MACAM MANA TIKUS KURAP INI JADI MENTERI.

DULU TIKUS INI PR DI AUSTRALIA…..

DAH BERSEDIA NAK PINDAH…BILA KAPAL MCA NAK TENGGELAM….

KENAPA TAK BOLEH BUKA CERITA KENAPA PENCURI BALAK LARI?...

BUAT LAA AKTA BARU DALAM PARLIMEN…..

AKTA LARANGAN BUAT SPEKUALASI..

BARU ADA DEMOKRASI.

nota:
bagaimana tikus ini dilantik sebagai
menteri amat pelik. tikus ini telah menjadi penduduk tetap
di australia.

maknanya tikus ini hendak lari
maknanya tikus ini tidak yakin tentang malaysia
maknanya tikus ini telah merancang awal
maknanya tikus ini hendak jadi kangaroo yang bertelor besar

Tiada ulasan: