Rabu, 18 Ogos 2010

KHIR TOYO PENTINGKAN DIRI DAN KRONI


ANTARA NYANYUK DAN GILA

Bekas Menteri Besar Selangor ni kata,,..Menteri Besar sekarang Tan Sri Khalid Ibrahim tak tahu memerintah, lembab dan menyeleweng terutama kes pasir .Tan Sri Khalid nyanyuk… katanya.

Kalau Tan Sri Khalid dikata nyanyuk.. kita tak risau sangat , sebab Khalid tak kacau orang, tak menyusahkan rakyat, Khalid tak balun duit rakyat, Khalid tak enjoy duit rakyat dekat Disneyland, Khalid tak mahu terima hadiah jam harga ribu-ribu. Khalid tak gelapkan duit persatuan – Bakis, Khalid tak menyalahguna kuasa.

Sebaliknya seluruh rakyat dah tahu, dah nampak bahawasanya Khalid Ibrahim adalah seorang yang sangat berjiwa rakyat,,… dah banyak perkara yang dia buat untuk tolong rakyat.

Satu lagi nak bagi tahu.. Taraf Khalid sebelum jadi MB, dia memang dah jutawan, malah 10 kali lebih hebat dari seorang jutawan. Dan beliau tak perlu kumpul duit untuk bina istana – macam Khir Toyo. Tuduhan anak Toyo terhadap Khalid memang tak berasas.

Diri Khir Toyo sendiri bagaimana ? Memang anda tidak nyanyuk tapi sebenarnya anda 10 kali lebih teruk. Sebab ?.. anda perintah Selangor, macam orang gila babi… Semua anda redah! Semua anda boleh buat, macam le negeri Selangor ni anda yang punya. Kini bila Pakatan Rakyat memerintah , semua kegiatan anda dan kuncu-kuncu anda sebelum ni orang dah bongkar . Pekung di dada dah tak boleh ditutup lagi… bau nya amat busuk !

Mari kita berfikir sejenak… Dalam masyarakat kampong kalau ada seorang yang nyanyuk dan seorang yang gila babi,.. Antara keduanya siapa yang harus ditakuti ?... Siapa yang boleh mengancam nyawa dan keselamatan orang kampong? Budak TADIKA tentu boleh jawab.

Tiada ulasan: