Sabtu, 19 Disember 2009

BIAR TAKUT SUAMI DARI TAKUT PBB

PROFESOR BIK MAMA LEBIH HEBAT DARI PROFESOR JOMO

EKOMNOMI TERBUKA NAJIB DI KRITIK JOMO – harakah daily

Ahli ekonomi terkemuka KS jomo secara tidak langsung mengkritik dasar ekonomi terbuka yang mula diperkenalkan kerajaan Barisan Nasional di bawah pimpinan Najib Razak.

Jomo yang kini bertugas sebagai penolong setiausaha agung bagi pembangunan ekonomi Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) berkata dasar ekonomi terbuka yang membolehkan liberalisasi kewangan negara tidak menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara kini.

Sebaliknya beliau menjelaskan dasar ekonomi tersebut hanya menyumbang kepada peningkatan harga pasaran saham dan hartanah yang boleh melambung tinggi dan kemudiannya merudum secara tiba-tiba.

INI CAKAP PENASEHAT PPB.

MANA MUNKEE NI NAK DENGAR…

KEPALA BANA APA PBB

KALAU SUAMI MUNKEE INI CAKAP… BARU MUNKEE INI DENGAR.KELUARKAN DI INTERNET BUKU INI

BUKU MENGENAI MAHATHIR TERSADAI DI PERLABUHAN KLANG – harakah daily

Jabatan Kastam dan Eksais Di Raja telah menahan 800 naskah buku mengenai Mahathir Mohamad, 'Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times' yang dilihat sangat kritikal kepada beliau.

Menurut sumber, sudah tiga minggu buku itu sampai ke Perlabuhan Klang namun sehingga kini ia belum dilepaskan oleh Jabatan Kastam untuk diedarkan di negara ini.

Sebelum ini, Harakahdaily telah menyiarkan kandungan kritikal buku yang ditulis oleh bekas Editor Pengurusan Asian Wall Street Journal, Barry Wain itu.

Buku itu ditulis secara kritikal terhadap Mahathir sepanjang 22 tahun beliau menjadi perdana menteri negara ini.

Ia ditulis oleh Wain berdasarkan kajian yang dibuat beliau dan lain-lain pihak mengenai Mahathir sebagai Perdana Menteri Malaysia yang paling lama hingga kini.

Antara yang ditulis Wain adalah Mahathir telah membazirkan RM100 bilion ringgit dalam skandal kewangan yang berlaku di zamannya, menurut sebuah buku baru tentang mantan perdana menteri itu.

Menurut Barry Wain, penulis buku yang akan dilancarkan 'Malaysia Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times', kerugian langsung dalam skandal itu adalah berjumlah sekitar RM50 bilion.

Namun, setiap yang yang dilupuskan, ada dua kali ganda kos yang tidak kelihatan. RM100 bilion jumlah kerugian itu adalah setara dengan US$40 bilion pada kadar pertukaran yang berlaku kemudian.

SERATUS BILLION LESAP

INI BARU WIRA SONGLAP


LEBIH HEBAT DARI MARCOS

LEBIH HEBAT DARI SUHARTO.

TAPI KURENG SIKIT DARI MUGABE.YANG PANDAI DAN YANG BODOH

ORANG RABUN HANYA NAK BERLUMBA LARI DENGAN ORANG BUTA

KONSEP PERIMBANGAN LEBIH SESUAI DARI KESAKSAMAAN DAN MERITOKRASI - berita hairan

Konsep hubungan di antara kaum di bawah gagasan satu Malaysia khususnya dari segi pendidikan lebih sesuai dilaksanakan menerusi konsep perimbangan berbanding konsep kesaksamaan atau meritokrasi, kata Mohamed Khaled Nordin.

Salah satu contoh hasil konsep perimbangan ialah penubuhan Universiti Teknologi Mara (UiTM) bagi memberi peluang lebih ramai lagi kaum Bumiputera mendapat pengajian tinggi untuk mengubah taraf sosio-ekonomi mereka, kata beliau.

Mohamed Khaled berkata demikian di dalam ucaputamanya di Konvensyen Siswa/Siswi FELDA 2009 sempena Karnival Ikatan Hati Warga Felda (IKTIRAF) 2009 di kampus induk UiTM di sini hari ini.

PERIMBANGAN PULAK

KALAU BELAJAR PANDAI…. PANDAILAAA.

KALAU BANGANG… BANGANG LAAA

SAPA PANDAI DIA BERJAYA.

SAPA BODOH… BODOH LAAA.

INI MERITOKRASI.

NAK IMBANGKAN YANG BODOH DENGAN YANG BANGANG MACAM MANA?.

nota:

apa yang harus diwujudkan ialah fasiliti yang sama
sekolah kampong atau bandar. apa yang wajib diwujudkan
ialah guru terbaik untuk ke kampong dan desa. bukan tekan atau
nafikan mereka yang berjaya. atau tidak diberi tempat untuk sambung
belajar.

sekarang ini universiti dan kolej dan melambak. semua melahirkan
orang bodoh. kebanyakan yang bodoh ini pelajar melayu.

kenapa?

kerana mereka berangan angan bahawa mereka ada hak keistemewaan.
kerana mereka bumiputera – dapat F pun boleh lulus. tak percaya cuba
pergi tanya pelajar melayu di ipta. mereka bertanding sesama
orang-orang kureng cerdik kah kah kah.
HUTANG SUKOM98 BELUM LANGSAI LAGI

MALAYSIA MAHU BIDA PENGANJURAN SUKAN ASIA 2019

Selepas dua kali gagal dalam usaha untuk menjadi tuan rumah temasya sukan terbesar di benua Asia, Malaysia akan kembali membida bagi menganjurkan Sukan Asia edisi ke-18 pada 2019.

Ahmad Shabery Cheek berkata sebelum membida penganjuran Sukan Asia 2019, Malaysia juga cuba membida penganjuran Persidangan Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC) bagi sesi 2013 di Kuala Lumpur.

"Jika Malaysia dapat menganjurkan persidangan IOC tersebut, ia akan menguatkan lagi bidaan Kuala Lumpur bagi menganjurkan Sukan Asia pada 2019,” katanya kepada pemberita, di sini hari ini.

Malaysia sebelum ini telah dua kali membida bagi menganjurkan Sukan Asia iaitu bagi edisi ke-15 pada 2006 dan edisi ke-16 pada tahun depan.

HABIS… JAHANAM

INGAT TAK… SUKOM 98…SAMPAI SEKARANG TIDAK ADA LAPPORAN BELANJAWAN… .

INGAT… YANG JADI KEPALA SUKOM98 IALAH BESAN FIRAUN

APA JADI DENGAN KERIS98 YANG BERTABURAN DULU….

BERAPA BANYAK BELANJA STADIUM BOCOR.

NASIB BAIK ADA REFORMASI 98… ENJOY RAKYAT SATU MALAYSIA MENIBAI FIRAUN.

TAPI KALAU TAHUN 2019 INI OK JUGA..

MUNGKIN KITA TIBAI MAT SABU YANG SUDAH JADI MENTERI SUKANTERKINI – TERBARU – TER NOW !!! jam 9.49 malam

POLIS ZIONIS ISREAL SEDANG MEMBELASAH RAKYAT PALESTIN

POLIS MASUK KE DALAM DEWAN

Polis telah mengambil alih Dewan MBPJ Taman Sri Manja – Petaling Jaya.

Ketika laporan ini dibuat – jam 9.38 malam Jummat - anggota polis sedang ‘berceramah’ entah tentang apa dalam dewan. Di luar dewan orang ramai masih menunggu untuk masuk ke dewan untuk mendengar penerangan tentang kes pembicaraan Anwar Ibrahim.

Satu sidang akhbar telah diadakan beberapa minit tadi oleh Puan Tan Yee Kew ketua Penerangan PKR Selangor, Latiffah Koya – Penerangan Nasional dan Ketua AMK – Shamsul Iskandar. Mereka menuntut agar pihak polis meninggalkan dewan. Ceramah penerangan ini, menurut pemimpin PKR - adalah didalam kawasan yang selamat dan tidak perlu bantuan polis.

Mengikut mereka : polis yang beratus ratus orang ini adaklah lebih baik pergi menjalankan tugas membentras jenayah dari menebeng tak tentu hala di dalam dan di luar dewan.


JONAH KENA REMAN – MALAM INI TIDUR DENGAN NYAMUK DAN PIJAT

Kahirul Anwar a.k.a Jonah masih ditahan di rumah pasong. Peguam Latiffah Koya telah memberitahu umum bahawa esok Jonah akan di bawa ke mahkamah.

Pihak polis akan meminta reman sebanyak 4 hari ke atas Jonah. Awal tadi Jonah telah mengedarkan risalah tentang kes pembicaraan Anwar Ibrahim

Tiada ulasan: