Jumaat, 31 Disember 2010

Siapa Rogol Menteri Ini

Tunggu Senarai

KAH KAH KAH OOO LA LA BIK MAMAnota:
klahal laghal
ja tghlls hali
skah dailkah

Siapa Rogol Menteri Ini

SILA TEKA MENTERI MANA
POLIS MAHU SEKAT MAKLUMAT TIDAK TEPAT MEDIA BARU
- melayau

Polis akan mencari inisiatif baru bagi menyekat penyebaran maklumat tidak tepat yang dilakukan oleh media-media baru pada tahun depan, kata Ketua Polis Negara, Ismail Omar.

Beliau berkata, tindakan pihak tidak bertanggungjawab yang memanipulasikan teknologi maklumat (IT) untuk kepentingan sendiri perlu disekat.

"Kita bimbang sekiranya tidak ditangani, ia akan menyebabkan penyebaran fakta-fakta salah yang boleh memesongkan pemikiran rakyat.

NAK SEKAT….

…. SEKAT MACAM MANA?......

…. INI PASAL BERITA MENTERI ROGOL AMAH KE?.....

ATAU KERANA BERITA MENTERI ROGOL KAMBING…

NAK TAHU BERITA MENTERI ROGOL KAMBING ?.....

…. BUKA: www.enculez.com.eu....…

ATAU BERITA DALAM HARAKAH DAILY….


ROGOL AMAH : NAJIB ,PAK LAH DIMINTA JAWAB
– harakah daily

Pendedahan WikiLeaks berhubung seorang menteri yang terlibat merogol seorang pembantu rumah Indonesianya terus mengundang perdebatan hangat di dunia maya khusunya di kalangan penulis blog politik.

Sejak tiga siri laporan berhubung isu itu disiarkan Harakahdaily, beberapa bloger dilihat cuba menjadi 'WikiLeaks Malaysia' apabila tampil dengan beberapa perincian lanjut terhadap pendedahan awal itu.

Tersebarnya dokumen salinan bertajuk 'Laporan Investigasi Robengah (BMI) yang mengalami perkosaan oleh majikannya' telah menjadi rujukan utama para bloger dalam mencari nama menteri tersebut.

Dengan klu yang dilemparkan, beberapa nama menteri sebelum ini kini tertumpu hanya kepada satu nama sahaja.

Biarpun dokumen tersebut menghitamkan nama menteri yang didakwa terlibat, namun dengan pelbagai usaha mereka kini mendakwa sudah mendapat jawapan berhubung misteri siapa disebalik status jawatan menteri itu.

"Mantan PM Pak Lah (Abdullah Ahmad Badawi) kenapa terus zzzzz? Bangun la hari dah senja. Ini kes berat libatkan menteri, maruah negara bangsa dan agama.

"...tak kan nanti sampai orang kata kenapa simpan perogol dalam jamaah menteri Malaysia," ulas bloger Misaimerah dalam blognya.

Keghairahan dan kesungguhan mencari siapa menteri yang dimaksudkan itu terus mendapat perhatian mereka apatah lagi dalam keadaan negara dalam mood perang Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang Januari ini.

SIAPA MENTERI ITU?......

INI PRESIDEN ISRAEL


baca ini:

FORMER ISRAELI PRESIDENT CONVICTED OF RAPE - yahoo news

Former President Moshe Katsav was convicted Thursday of raping an employee when he was a Cabinet minister, the most serious criminal charges ever brought against a high-ranking official in Israel and a case that shocked the nation.

Katsav, 65, faces from four to 16 years in prison for the crimes, which included two counts of raping an employee in 1998 when he was tourism minister and lesser counts of indecent acts and sexual harassment involving two other women who worked for him when he held the largely ceremonial office of president from 2000-2007.

... ZIONIS YANG GANAS PUN TAHU TENTANG HUKUM ROGOL...

...PRESIDENT ISRAEL PUN KENA TANGKAP KES ROGOL...


Selamat Tido Meninggi Hari

JANGGUT ATAS DAN BAWAHnota:
hanya kavita singh
ada tiga mulut
dan tiga janggut
cuba tekaMP DAKWA KHUSRIN DILANTIK UNTUK BUBAR DUN SELANGOR - mkini

Ahli parlimen Shah Alam Khalid Samad mendakwa kerajaan persekutuan cuba membubarkan DUN Selangor melalui pelantikan Mohd Khusrin Munawi sebagai setiausaha kerajaan (SUK).

Khalid berkata, Khusrin yang merupakan bekas setiausaha sulit kepada menteri besar sebelum ini Muhammad Mohd Taib, terhutang budi kepada perdana menteri Najib Razak dan bukannya kepada negeri itu.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di pejabatnya, beliau mendakwa, Najib pula berniat untuk mewujudkan kekacauan di negeri itu dan memaksa pembubaran DUN.
Kebimbangan yang disuarakan Khalid itu timbul berikutan desas-desus berhubung langkah Selangor dan negeri-negeri dikuasai Pakatan Rakyat untuk tidak membubarkan DUN sekiranya Najib mahu mengadakan pilihan raya mengejut.

nota:
semua dirancang
semua diatur
semua jalan diteroka
semua cara diakan dicua
untuk mengambil kembali selangor

ini kerana selangor negeri terkaya di malaysia
ini kerana selangor akan menjadi kubu kuat pakatan rakyat

cara 1 – kenakan kes rasuah – gagal !
cara 2 - siasat sampai mati – gagal !
cara 3 – bagi ezam menyalak – gagal !
cara 4 – beli adun – gagal !
cara 5 – bawa kepala lembu – gagal !
cara 6 – letak babi dalam masjid – gagal !
cara 7 – bakar gereja – gagal !
cara 8 – gilakan gobala – memang dah gila !
cara 9 – bukan islam tak boleh masuk masjid – gagal !
cara 10 – pakai songkok tinggi – ini lagi gagal kah kah kah

sekarang gaduhkan sultan dengan kerajaan selangor
kah kah kah

Pandang Tak Ada Guna nya

SIASAT SAMPAI MATI


SPRM PANDANG SERIUS LAPORAN REUTERS
- melayau

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memandang serius laporan agensi berita asing, Reuters semalam, berhubung wujudnya penglibatan pegawai kerajaan negara ini dalam kes rasuah oleh Syarikat Alcatel Lucent SA.

Menurut satu kenyataan SPRM yang dikeluarkan di sini hari ini, dalam laporan terbabit, penglibatan pegawai kerajaan itu membabitkan pembahagian kontrak syarikat telekomunikasi tersebut.

Katanya, sehubungan itu, SPRM akan membuat semakan dengan pihak-pihak berkenaan untuk mendapatkan maklumat yang lebih jelas sebelum tindakan selanjutnya diambil.

"SPRM berharap orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi berhubung dakwaan ini sehinggalah ia disahkan," kata kenyataan itu.

Dalam laporan itu, Reuters menyatakan Alcatel bersetuju membayar lebih AS$137 juta (RM430.4 juta) untuk menyelesaikan tuduhan-tuduhan Amerika Syarikat bahawa ia melakukan suapan mencecah jutaan ringgit kepada pegawai-pegawai asing untuk memperoleh bisnes di Amerika Selatan dan Asia.

…. INI PELIK…LAGI MENGHAIRANKAN….…

HANYA PANDANG SERIOUS SAJA…….

KENAPA TAK BUAT MACAM BENG HOCK…...

SIASAT LAAA… PANDANG SERIOUS TAK GUNA…...

... SIASAT SAMPAI MATI...

….TAK BUAT SPEKUALASI ?… KES INI HILANG TENGAH JALAN…
..


Kenyataan Bangang

SEMUA NAIK HARGAnota:
semua diselaraskan
semua dirasional kan

semua di naikkan
termasuk barang rais yatim


TIADA ALASAN NAIKKAN HARGA MAKANAN, MINUMAN SEHINGGA 10 PERATUS :KPDNKK
– berita hairan

Pengusaha restoran tidak mempunyai alasan untuk menaikkan harga makanan dan minuman sehingga 10 peratus meskipun berlaku kenaikan harga gula dan bahan api berkuatkuasa 4 Disember lalu.

Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, D Daud Tahir, berkata simulasi harga yang dibuat baru-baru ini juga menunjukkan perubahan harga makanan dan minuman adalah minimum iaitu kenaikan antara 0.1 sen dan tiga sen sahaja.

"Kita sudah buat simulasi dengan kerjasama konsultan (untuk melihat) berapa kenaikan harga makanan dan minuman berikutan kenaikan harga gula dan bahan api baru-baru ini dan tak munasabah jika mereka nak naikkan harga makanan dan minuman," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Daud berkata simulasi harga itu melibatkan 64 jenis makanan dan minuman antaranya teh tarik iaitu perubahan harga sebanyak 0.8 peratus kepada RM1.21 berbanding RM1.20 ketika ini manakala harga teh hanya meningkat 1 sen kepada RM1.01 sen.

Simulasi itu juga menunjukkan harga bagi pelbagai jenis roti termasuk roti canai kosong, roti jala dan roti telur, pula mengalami kenaikan antara 0.2 dan 0.3 sen sahaja.

BANGANG MALAON INI…

KEPALA BANA APA …NAIK KAN HARGA MINYAK…...

BILA HARGA BAHAN BAKAR MINYAK NAIK…...

.. SEMUA BARANGAN AKAN NAIK HARGA….

SIMULASI… SIMULASI APA….KONSULTAN KEPALA BANA APA?...

SEMUA NAK TIPU ORANG KAMPONG…...

…. SEMUA NAK TIPU MAK CIK PAK CIK FELDA…....

nota:
tak payahlah
bodohkan orang melayu
dah ramai bodoh

Tiada ulasan: