Rabu, 9 Mac 2011

DUA KALI TIPU

PILIHAN RAYA MALAYSIA ADIL, SETANDING NEGARA LAIN : NAZRI - meloya

Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, pengendalian proses pilihan raya di negara ini dilaksanakan secara adil dan setanding dengan negara-negara lain.

Menolak dakwaan pembangkang bahawa proses pengendalian pilihan raya di negara ini tidak adil, Mohamed Nazri berkata, keputusan Pilihan Raya Umum ke-12 menjadi bukti jelas ketelusan pengendalian pilihan raya di negara ini.

“Selama hari ini tidak ada sebarang masalah dalam pengendalian proses pilihan raya di negara ini. Tidak timbul isu adil tidak adil. Malah pada pilihan raya umum 2008, menyaksikan Barisan Nasional kehilangan banyak kerusi.

ADIL KEPALA BAN APA….…

KALAU YANG INI ADIL… YANG TIPU MACAM MANA AGAKNYA…..

... SEMUA RAKYAT TAHU.. PILIHANRAYA MALAYSIA TIPU......

.... CAKAP MALAON INI PUN CAKAP PENIPU...

.. INGAT RAKYAT MALAYSIA BANGANG... MEREKA TAK TAHU?.......

...INGAT RAKYAT MALAYSIA BANGANG MACAM GEROMBOLAN...

LANCHOW LAAAAA… PERGI LANCHOW LAAAA….…INI JAWAPAN YANG BETUL


nota:
mb yang paling jujur
yang memberi jawapan
yang tepat kepada munkee
yang bernama nazreee


BAGI KRONI BUAT DUIT

SETIKAWAN BUKAN LARI PULANGnota:
kalau rakyat mesir
menolak pelajar malaysia ini
dari belajar kembali di mesir
maka sentimen ini amat difahami

ketika mereka berjuang hang lari pulang
bila negara dah pulih hang datang

ini betul betul kurang sopanPINDAH RAKYAT MALAYSIA DARI MESIR LIBAT KOS RM50 JUTA
- meloya

Kos keseluruhan bagi operasi pemindahan rakyat Malaysia dari Mesir menjangkau RM50 juta, kata Anifah Aman hari ini.

Beliau berkata, jumlah itu meliputi kos operasi tiga pesawat C-130 Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), pesawat khas Malaysia Airlines (MAS) dan Air Asia, tambang untuk penuntut Malaysia dari Jeddah dan tempat-tempat lain dengan menggunakan pesawat komersial.

"Kos itu juga meliputi pembiayaan makan minum dan tempat tinggal rakyat Malaysia di Jeddah dengan kerjasama Tabung Haji,” katanya menjawab soalan Mohamed Aziz (BN-Sri Gading) pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.

Mohamed meminta penjelasan mengenai jumlah perbelanjaan yang ditanggung oleh kerajaan untuk membawa pulang rakyat Malaysia yang terperangkap di Mesir baru-baru ini dan apakah status terkini hubungan dua hala Malaysia dan Mesir.

SIAPA LAH DAPAT KONTREK TERPIJAK INI?....….

UMANG AAAIII…. MACAM MANA JADI 50 JUTA…...

SIAPA AMBIL MATHS DAN SAINS DALAM BAHASA INGGERIS TOLONG KIRA SIKIT…..

50 JUTA RINGGIT... MACAM TAK MASUK AKAL…...

…. DUIT SEBANYAK INI MACAM BOLEH BELI KAPAL TERBANG….…

…. MACAM ADA YANG SEDANG MENANGGUK IKAN DARI CELAH KANG KANG


SURAT DARI PEMBACA

DUA SURAT PENGALAMAN RASUAH


Aku rasa terpanggil utk buat sedikit pendedahan tentang pembelian kelengkapan peralatan tentera. Setiap juruterbang jet pejuang TUDM, akan dilengkapi dengan survival kit pada sut mereka.

Katakan semasa perang, jet mereka ditembak jatuh dan pilot pun terselamat dgn eject bersama payung terjun. Pilot akan menggunakan survival kit utk survive di atas darat.(Mcm dlm filem Behind Enemy Lines) Survival kit mengandungi: -handgun -additional magazine -torch light -compass -laser pointer -signal mirror -radio -personal locator beacon & GPS -multi-tool kit -survival knife -first aid kit -energy bar & water -dan byk lagi Disebabkan persoalan keselamatan negara, tak ada siapa tahu berapa harga sebenar item list yang dibeli utk survival kit pilot TUDM.

Contohnya survival compass yg di pasaran berharga RM30, dibayar oleh kerajaan sebanyak RM30,000. Multi-tool kit yg di pasaran cuma berharga RM150 satu set dibeli dgn harga RM60,000. Kalau nak senaraikan penipuan ni, tak larat nak baca sampai habis Tapi mcm biasalah, geng2 askar bagitau ini soal keselamatan negara dan tak boleh dipertikaikan.

Aku tak pertikai soal pembelian senjata tapi komisen beli jet pejuang Sukhoi boleh beli lagi 2 jet tambahan. Kalau xde komisen2 gila babi nie, aku rasa byk senjata yg ATM boleh beli.

Oleh Ace2020 pada SIAPA REMBAT TANAH TUDM? pada 16:56

Aku ade sorang kenalan bekerja di Unit Udara Polis di Sg. Besi. Dia pun pelik kenapa tanah TUDM nak diambil alih sedangkan byk bangunan2 baru dibina utk hangar helikopter, pesawat peronda, bangunan persediaan pilot & crew, pasukan khas, bilik senjata api dsbg yg berharga ratusan juta ringgit. Bayangkan macam ni, kerajaan bina sebuah bangunan berharga 50 juta ringgit, tapi bila projek dah siap tiba2 ada cukong baru sedar tanah di situ bernilai ratusan juta ringgit.

Cukong2 ni akan rasuah pak 2 menteri dgn duit & china doll agar projek yg dah siap tu dibatalkan dan tanah tersebut dijual kepada cukong dgn harga yg murah. So, bangunan yg baru siap tu akan dirobohkan supaya memberi laluan kpd projek hartanah cukong. Bila aku tau macam nie la perangai kebanyakan orang2 Cina, rase nak jadik racist plak. Tp salah Melayu gk yg undi gerombolan. Puki anjing betul.......

Oleh Tanpa Nama pada CUKONG DI DAHULUKAN - RAKYAT DICIBAIKAN pada 16:23


SIAPA REMBAT TANAH TUDM

INI BUKAN FITNAH
nota:
tanah tudm ini kena rembat oleh siapa?

kenapa tidak dibuka dan dibincang
untuk diketahui oleh orang ramai

macam mana tanah ini kena rembat?
siapa dibelakang projek rembat ini?

kalau semua terbuka dan telus
maka tidak ada tohmah fitnah
dan kahabra angin

yang menjadi fitnah dan tohmah
bila semuanya dilakukan secara menyorok

ini sama macam kes balai polis brickfeild
tetiba kosong - siapa rembattanah ini ?
siapa beri tanah polis pada cukong?
cukong mana dapat?


DEDAH RAHSIA PERTAHANAN NEGARA, GUGAT KREDIBILITI ATM
- meloya

Pendedahan maklumat berhubung keupayaan pertahanan negara akan menggugat kredibiliti negara dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) serta mendedahkan aspek keselamatan dan rahsia negara kepada pelbagai ancaman seperti jenayah, tohmahan dan fitnah.

Pensyarah Kanan Fakulti Pengajian dan Pengurusan Pertahanan, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Mohd. Izani Mohd. Zain berkata, keupayaan pertahanan negara adalah rahsia yang perlu dipertahankan oleh setiap lapisan warga Malaysia yang mempunyai akses terhadapnya.

“Jika didedahkan pelbagai implikasi akan timbul termasuk menjejaskan kredibiliti negara dan ATM. Apa saja maklumat berkenaan kesiapsiagaan pertahanan adalah rahsia negara yang sepatutnya disimpan dan tidak dibincangkan, lebih-lebih lagi dibocorkan kepada pihak luar.

“Menjaga kerahsian negara adalah aspek keselamatan yang perlu dititikberatkan oleh setiap rakyat di negara ini,” katanya.

Beliau mengulas rencana tulisan Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Azizan Ariffin dalam Utusan Malaysia semalam yang bertajuk ‘Rahsia negara tanggungjawab bersama.’

Azizan berkata, pendedahan maklumat berhubung keupayaan dan rancangan aset-aset pertahanan negara sewenang-wenangnya, tanpa ada kesedaran tentang implikasi negatif terhadap kewibawaan ATM dan kemampuan pertahanan negara pada masa hadapan, tidak sepatutnya berlaku.

INI CAKAP CAKAP BANGANG…...

KALAU NAK JAGA KESELAMATAN NEGARA KENAPA LANTIK APCO JADI PENASEHAT KERAJAAN…...

APCO INI AJEN ZIONIS…...

TAK PERTAHAN KAN NEGARA KENAPA JUAL TANAH KTM DI SINGAPURA……

…. AMERIKA ADA SECEBIS TANAH DI CUBA… TAK JUAL PUN PADA CASTRO…...

...KENAPA TAK BUAT KEM TENTERA DI TANAH MELAYU DI SINGAPURA.....

...MACAM AMERIKA BUAT KEM TENTERA DI GUANTANAMO BAY DI CUBA...

KALAU NAK PERTAHAN KAN NEGARA…KENAPA REMBAT LAPANGAN TERBANG TUDM DI SUNGAI BESI…...

BUKAN KAH INI LAPANGAN TERBANG UNTUK POLIS DAN TENTERA…...

BUKAN KAH POLIS DAN TENTERA MENJAGA KESELAMATAN NEGARA?....

KENAPA BERI TANAH INI PADA CUKONG TAIK TERJULUT JULUR…..

BANYAK PEGAWAI TUDM BENGANG DAN MARAH…...

INI KERJA SIAPA?.....

...KENAPA TAK TIMBULKAN ISU INI?......

...ISU GADAIKAN TANAH STRATEJIK UNTUK CUKONG?...


MELAYU JAGA JAGA JANGAN KENA TIPU LAGI

MALAON INI BILA NAK MENGAKUDR M ADMITS HE HAS INDIANS BLOOD – minsider

Mahathir Mohamad has admitted in his autobiography out today that he has Indian blood but maintained that he is still Malay “and proud of it”.

“I admit that some Indian, or more accurately South Asian, blood flows in my veins, but from which part of the Indian subcontinent my ancestors came I do not know,” he wrote in the book titled “A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad”.

..AKHIRNYA NANDEK INI MANGAKUI…....

..AKHIRNYA TUKAR TIUB BETUL...

BETUL TIDAK DIKETAHUI DARI KETURUNAN PARIAH MANA…..

..PASAL ITU TAK ADA GAMBAR DAN SALASILAH...

CIIIIT POOORAH… CUNIK WARKAH … MAIREK…...

…CUKUP LAH MENIPU MELAYU…..

nota:
ingat pepatah datuk nenek moyang kita kata:

kalau jumpa ular dan jumpa keling
ketuk kepala rosmah dulu

Tiada ulasan: