Sabtu, 9 April 2011

KASTAM JADI MANGSA - MENTERI TAK KENA TANGKAP

SATU NEGARA TAK PERCAYA BUNUH DIRI

nota:
mat mongol nak tipu siapa?
mat mongol kata kes ini lain
lain macam mana?

dengar klip ini
jelas yang kastam
sedang dijadikan
biawak hitam untuk
selamatkan gerombolan


KESATUAN KASTAM : BERSIHKAN NAMA SARBANI, JANGAN DAKWA BUNUH DIRI - minsider

Kesatuan Kastam memutuskan untuk mendapatkan penjelasan daripada Najib Razak dan mahu nama agensi itu dibersihkan selepas seorang penolong pengarahnya, yang disoal siasat di bawah Operasi 3B, ditemui mati di pejabat SPRM.

Kesatuan Pegawai-pegawai Kastam Semenanjung juga mahu SPRM membuat penjelasan mengenai kematian Ahmad Sarbani Mohamed di aras satu pejabat SPRM Wilayah Persekutuan di Jalan Cochrane kelmarin dan membersihkan namanya daripada dilabel “kes bunuh diri.”

“Kami berharap nama Sarbani akan dibersihkan daripada perkataan bunuh diri,” kata presidennya Ibrahim Ahmad kepada pemberita selepas pertemuan kira-kira dua jam dengan Cuepacs, badan induk kesatuan sekerja awam itu di Kelana Jaya dekat sini.

Turut hadir pada majlis hari ini ialah Persatuan Pengawai-pegawai Kanan Kastam, Kesatuan Pegawai-pegawai Kastam Sarawak.

“Kami mahu mengadakan pertemuan dengan perdana menteri untuk dapatkan penjelasan dan membersihkan nama Kastam,” kata beliau.

“Kami juga mahu bertemu dengan ketua SPRM dan dapatkan penjelasan dan apa yang SPRM mahu lakukan selepas ini,” kata Ibrahim.

Beliau juga meminta SPRM supaya bertindak profesional dalam proses soal siasat mereka dan tidak menyebabkan sebarang kecederaan ke atas saksi dan suspek.

Ibrahim juga berkata, adalah tidak adil bagi SPRM menyasarkan pegawai-pegawai Kastam berhubung laporan kehilangan hasil cukai negara, didakwa RM108 bilion setiap tahun.
“Kami secara konsisten mengemukakan laporan hasil kami dan setiap tahun kami memperoleh sekitar RM28 bilion, jadi adalah tidak logik untuk kami bertanggungjawab bagi (kehilangan) RM108 bilion,” kata beliau.

Ahmad Sarbani ditemui mati di aras satu pejabat SPRM Wilayah Persekutuan di sini kelmarin.

MEMANG BETUL…. BAGUS APA YANG BERLAKU…...

PEGAWAI KASTAM SILA BUKA CERITA BIK MAMA ……

BIK MAMA BAWA MASUK TUJUH KONTENA PERABUT DARI ITALI TANPA CUKAI….…

….. BUKA CERITA RAJA GOPAL BAWA MASUK LAMBOURGINI TANPA CUKAI… …

KASTAM.. BUKA CERITA MAT HASSAN BAWA LARI DUIT KE LONDON….…

BAGAIMANA RASUAH KHIR TOYO….…

BAGAIMANA RASUAH ALI RUSTAM…..

BAGAIMANA RASUAH ISA SAMAD……

BAGAIMANA KES BUNUH ALTANTUYA… KENAPA TAK SIASAT SAMPAI MATI….

... KENAPA CICAK KUBIN KENA TANGKAP... MENTERI TAK ADA KENA TANGKAP......

nota:
masanya telah sampai
masanya telah tiba
masanya cukup tepat
untuk pegawai katam buka semua cerita
kah kah kah.
.

nota:
apa jadi dengan ketua kastam pahang
yang terlibat dalam kes pasirBERDITARI - BERDIRI DALAM TANGAN SENDIRI

INI POKO POKOnota:
berpoco poco lah kamu
sebelum kamu di poco poco kan
MUFTI : LETAK JAWATAN TANDA PROTEST, ADA MEDIA SENDIRI
– harakah daily

PAS mencadangkan Jabatan Mufti negeri-negeri seluruh negara mengeluarkan media sendiri bagi menyuarakan pandangan mereka agar tidak lagi dipermainkan oleh Umno melalui media mereka.

Mufti juga dicadangkan agar meletakkan jawatan sebagai tanda protes, kerana tiada guna ujud jabatan mufti kalau sekadar untuk dilihat mengiakan pandangan kerajaan.

Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, kejadian yang berlaku terhadap Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Zakaria amat jelas bagaimana para mufti dipermainkan oleh media Umno khasnya Utusan Malaysia.

Ekoran tindakan media Umno menggelapkan kenyataan mufti mengenai sikap mereka dalam isu video seks, para mufti telah difitnah seolah-olah memperkatakan isu remeh seperti poco-poco sahaja.

Padahal, Harussani sendiri berkata, beliau telah membuat kenyataan mengecam tindakan mengedarkan video itu kepada Utusan tetapi kenyataan itu tidak disiarkan oleh akhbar itu.

TALK EASY…. CAKAP SENANG…...

MACAM MANA NAK DAPAT DATUK… NAK DAPAT TAN SERI….…

ATAU JADI PENASEHAT BERBAYAR ESQ…. KALAU LAWAN GAMIN….…

ADA GAJI.. ADA PENCEN…. ORANG CIUM TANGAN…...

NASIB NASIB BAIK… AIR TANGAL BOLEH JUAL….…

…. AGAMA SATU INDUSTRI…. INDUSTRI PALING AWAL….

nota:
baca doa kapada raja gopal pun
akan dapat fuluuus


MAKAN SEDAP ENTOT PUN SEDAP

HURU DAN HARAKAN MEREKA
nota:
kes rasiah ini sednag berjalan
di paris - tak lama lagi
naa mat mongol dan suaminya
akan muncul di mahkamah paris

padan muka!
tak dapat shopping d paris
kena pergi dubai
BUKAN ARMARIS BAYAR PERIMEKAR TETAPI KERAJAAN
– harakah daily

Laman web Perancis, Rue89 mendedahkan, syarikat Perancis, Armaris tidak pernah membayar Perimekar Sdn Bhd sebanyak RM493 juta sebagaimana didakwa tetapi ia sebenarnya dibayar oleh kerajaan Malaysia sendiri.

Rue89 melaporkan perkara itu berdasarkan perbicaraan kes rasuah pembelian kapal selam Scorpean yang sedang berjalan di Perancis sekarang.

Perimekar adalah syarikat yang dikaitkan dengan rakan Perdana Menteri, Abdul Razak Baginda yang terlepas dari kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu. Pemegang saham majoriti Perimekar adalah isteri Razak, Mazlinda.

Altantuya Shaariibuu, wanita Monggolia yang menjadi penterjemah antara pihak Malaysia dan Perancis kemudiannya mati dibunuh dan badannya diletupkan dengan peledak C4 di Puncak Alam.

Abdul Razak dan dua anggota polis yang bertugas sebagai pengawal keselamatan di pejabat Perdana Menteri telah didakwa terlibat dengan kes ini.

Namun mahkamah kemudiannya telah membebaskan Abdul Razak dan hanya dua pegawai polis ini sahaja yang didapati bersalah dan kini menunggu hukuman mati.

BUKAN KERAJAAN YANG BAYAR….…

YANG KAYAKAN MAT MONGOL DAN BIK MAMA IALAH KITA SEMUA….…

MALAON MALAON INI MAKAN SEDAP..ENTOT SEDAP… TIDOOR SEDAP……

YANG JADI KULI BATAK…. RAKYAT MALAYSIA….…

BILA AGAKNYA ORANG MELAYU NAK SEDAR?.....

Tiada ulasan: